+36 70 408 9351 | info@holdtemplom.hu

A 46. hét energiája – Skorpió

selketA héten Serket, egyiptomi skorpió istennő üzent neked. Üzenete: új kezdet vár rád, ha mersz bátor lenni. A héten, ha már régóta kívánsz valamit, az lehet, hogy megtörténik, de vigyázz, mit kértél… mert néha a vágyad beteljesülése jelenti a legnagyobb kihívást… amit még nem látsz előre.

Ma a Nap és a Hold is a Skorpió jegyében jár, mi több, holnap az újhold is Skorpió energiát hoz az életünkbe. Szerelem, szexualitás, titkok, mágikus fordulatok, változás és kirobbanó új kezdetek várhatók a te életedben is akkor, de csakis akkor, ha képes vagy skorpiószerűen “megölni” a régi lényedet és engedni az újjászületésnek.

Mindenki változást akar az életében elérni, mert unja, mert szürke, mert nem olyan életteli, mint ahogy szeretné, és mert nem teljesülnek a vágyai; ám tenni a változásért kevesen akarnak. És kevesen mérik fel annak a súlyát, hogy ha elér a változás, és még ha a legpozitívabb változás is, akkor bizony el kell takarítani a régi életed romjait és mindent újra kell kezdened, újjá kell születnek egy más minőségben, ami nem kis erőt igényel.

Sok éve már, hogy egy novemberi teliholdnál szertartást tartottam Serket istennő energiájában a régi Istennő Templomban. A szertartás része volt az is, hogy körbeadtam egy üveg alatt lévő, mumifikált skorpiót, hogy az emberek kapcsolódni tudjanak magának az állatnak az energiájával. Érdemes lett volna lefényképezni a résztvevők arcát, ahogy gyorsan, szinte tovább dobták a skorpiót, mert iszonyt váltott ki belőlük. És bizony, ez nem a skorpiónak szólt, hanem annak, ahogyan az élet sorsdöntő változásaihoz állnak.

Serket a termékenység, a természet, az állatok, az orvoslás, és a mágia istennője az egyiptomi mitológiában. Serket neve azt jelenti: „Ő, aki összeszűkíti a torkot”. Ám energiája képes meggyógyítani a skorpió és kígyó marását is. Mivel az ókori Egyiptomban nagyon sok volt ezekből az állatokból, még a fáraók védelmezőjének is tartották Serket istennőt.  Sokan haltak meg skorpió vagy kígyó marástól, így Serket a holtak védelmezője is, és a rituális balzsamozási ceremónia istennője is – a kanópusz edények őrzője.  Egyiptomot máig a Skorpió országának tekintik.

A héten Serket arra kér téged, hogy mérd fel, hogy melyek azok a dolgok, melyek már nem szolgálnak téged, és engedd el azokat. Hozd meg azt a döntést, hogy változtatsz. Nézz szembe a fájdalmas élményeiddel, sebeiddel, és határozd el, hogy megszabadulsz tőlük. Hiszen ha továbbra is tűröd ezeket, akkor az már önpusztítás. Ha a héten skorpióról álmodsz, akkor különösen jelentős ez a kérés.

scorpion-stephen-sebourVannak olyan emberek, akiket a Skorpió totem ural. Honnan ismerheted fel, hogy te is ide tartozol? Egyrészt a horoszkópodból: ha Skorpió jegyű ember vagy, vagy akiknek sok bolygója áll a Skorpióban, vagy éppen erős Plútó hatások láthatóak a képletedben, akkor bizonyosan. Másrészt, ha rendelkezel a következő tulajdonságokkal.

Nagyon erős személyiséged van és tudsz ösztönözni másokat. Szenvedélyes és jó szerető vagy. Nagyon erősek a szexuális igényeid, de két szenvedélyes viszony között képes vagy megélni a legmélyebb magányt. Maró megjegyzésekkel tudod mélyen megbántani a másikat, de olyan személyes varázsod van, ami képes ezt feledtetni. 

A Skorpió totemmel bíró emberek képesek mágikusan vonzani a másik nemet. De jól kösd fel a nadrágodat, ha belemész egy ilyen kapcsolatba, mert az nem lesz egyszerű. Valószínűleg többször meghalsz és újjászületsz majd a kapcsolatban, és lehet, hogy nem is bírod cérnával, és választasz egy “egyszerűbb” embert. De ha ráérzel a titkokra, a mélységekre, a sötét szenvedélyre és megbecsülöd alvilági élményeidet, akkor nagyon hűséges társat kapsz. Egy párszor akkor is beléd fogja mélyeszteni a fullánkját, mert nem tud másképp cselekedni, ezt el kell fogadnod. Másrészt, a Skorpió totemmel megáldott emberek élvezik is, ha kapsz egy kis mérges szúrást tőlük, különösen úgy, hogy évekig viszket a helye; ez a garancia, hogy nem felejted el őket soha.

A hét annyiban is a Skorpió hete, hogy figyelmeztet a lehetséges veszélyre. Lehet, hogy meg kell védened magadat, a párkapcsolatodat, a munkádat, a személyes teredet, és ha valaki veszélyezteti ezt, akkor támadnod kell. Gondolj a picike skorpióra, milyen harciasan mutogatja a fullánkját az embernek, ha veszélyt érez! És nem fél használni sem azt. A héten gondolkodj előre, hiszen a Skorpiók is nagy stratégák és dolgozd ki a tervedet előre, ha tudod, hogy pengeélen táncoló helyzetbe fogsz kerülni. Ne félj, de figyelj!

Érdekes hét elé nézünk. Kívánom, hogy Serket energiája vezessen a héten és győztesen kerülj ki minden helyzetből.

Áldással,

Luna

Megosztások:

Minden vélemény számít!

Név


Hozzászólás