+36 70 408 9351 | info@holdtemplom.hu

A 10. hét energiája – Ételmágia

ételmágiaA héten a napfonat csakrád üzent neked. Üzenete: ügyelj arra, hogy csak pozitív energiát vegyél magadhoz, étel formájában is, és így lesz egyre több életerőd.

A csakrák tested életenergia-központjai, melyek a gerinced mentén helyezkednek el. Ha a csakráid jól működnek, akkor testileg-lelkileg és mentálisan egészséges leszel, akárhány éves is vagy.

A csakrák viszont érzékeny jószágok, és beszennyeződhetnek, és – többek között – még az is hatással van rájuk, amit eszel.

Nemrégiben sikerült olyan ételt ennem, amit egy olyan ember készített, aki mostanában neheztel, haragszik az egész világra. Fogyasztás közben még nem éreztem semmit, de pár óra múlva jelentkeztek az energetikai hatások. Gyomorfájás, gyomorrontás, erőtlenség lett úrrá rajtam.  

Ám nemrégiben ettem egy olyan helyen is, ahol órák múlva is szárnyaltam az ételtől. Ez egy vegán étkezde volt, ahol imádkoznak az étel fölött, megáldják azt. Tele lettem energiával, boldogság és tisztaság vett körbe.  

Nagyon kell vigyáznunk arra, hogy fizikailag és lelkileg is milyen energiákat veszünk magunkhoz, mert ezek fogják alakítani az életünket.

A mágia sok helyen jelentkezik életünkben, és az ételmágia bizony erős mágia, mert az étellel el lehet varázsolni valakit. Egy szeretettel elkészített étel az életet adja vissza nekünk. Gondolj arra, mikor beteg vagy, és valaki gyógyulással teli levest visz neked.

Egy férfit a hasán keresztül lehet megfogni” – tartja a régi mondás, de mit is adsz ilyenkor a férfinak, amitől ragaszkodni kezd hozzád? Szerelmet, gondoskodást, pozitív érzelmeket.

A gyomorrontás viszont egy “rontás”, s ezt az energiát a nyelv nagyon szépen visszaadja. A gyomorrontás tulajdonképpen a napfonat csakra elleni támadás, akár rossz energia, akár bacilus, vagy vírus végzi is ezt el. A napfonat a belső erő központja, az emésztés képviselője, mely testi is lelki síkon is történik. “Nem tudom megemészteni ezt a helyzetet” – mondjuk, fájó gyomorral akár.

A hatalom, az uralkodás, árnyoldalaink elfogadása, a bátorság mind a solar plexushoz, a napfonathoz tartozó fogalmak, ugyanúgy, mint a harag, a belső tűz. Idegrendszerünk jó állapotáért is a napfonat csakra felel.

napfonatAhogy a természetben, tavasz közeledtével az áldott Nap egyre többször ragyog az égen, úgy kell törődnünk belső Napunkkal is, amely a napfonatban lakik. Ahogy a Nap jókedvre derít, elűzi az árnyakat, de égethet is, úgy függ életed minősége is a napfonat csakra állapotától.

Vajon szembenézel a haragoddal, vagy visszanyeled, és megüli a gyomrodat? Meg tudsz emészteni helyzeteket?

Vajon rá mersz nézni őszintén a dolgokra, engeded, hogy a Nap megvilágítsa az élethelyzeteidet, vagy szereted a homokba dugni a fejedet? Mert ez is elveheti az erődet.

Ki tudsz állni magadért? Hiszen a napfonat csakra tüzes ereje a benned lakozó harcos lakhelye. És ha ezt a harcost elnyomjuk, akkor bizony jön az édesség utáni vágy, mert az édes finomságok erősítik a napfonat csakrát; s mi inkább a csokit választjuk a harc helyett.

Az indulataink is itt laknak, és mivel az indulatok zsigerből jönnek, azaz ösztönerőnkből, így észérvekkel nem tudjuk visszaszorítani őket, így rengeteg problémát okozhatnak nekünk.

Vannak bizonyos előjelek, amelyek azt jelzik, hogy itt az idő erősíteni a napfonat csakrát, így a gyakori fejfájás, nyak- és vállmerevedés, a feledékenység, a szétszórtság, a zavaros gondolkodás, a félelmek, a szorongás, a dühroham, az édesség utáni vágy mind-mind arról beszél, hogy a napfonat nincs egyensúlyban.

Hogyan segítheted azt, hogy jól működjön a napfonat csakrád?

  • Hasi légzéssel, amikor mélyen és lassan a hasadban lélegzel.
  • Ha belélegzed az aranysárga színt, ami a napfonat színe, és elképzeled, hogy megtölti a pocakodat.
  • Azzal, ha kiállsz magadért, és visszaszerzed az erődet.
  • Hogy csak olyan ételeket eszel, amiről tudod, hogy pozitív energia lakik benne.
  • Ha sárga színnel veszed körbe magad, ami a napfonat éltető színe.
  • Az olyan ásványok, mint a tigrisszem, a citrin is segíti a napfonat működését.
  • Keresd a belső békét, alakítsd át a haragodat, például mozgássá. Akár egy fél óra biciklizés lenyugtathat.
  • Ha imádkozol az ételed felett főzés közben.
  • Ha sok sárga színű ételt eszel (kukorica, citrom, banán, sárga paprika)
  • Ha kiülsz a napra, és hagyod, hogy simogassa arany sugara az arcodat.

Kívánok neked olyan hetet, amikor tudatosan tudsz rá ügyelni, hogy pozitív energia vegyen körül, különösen az étkezésedben, hogy minden egyes falat gyógyulás legyen az életed számára,

Áldással,

Luna

Megosztások:

Minden vélemény számít!

Név


Hozzászólás