+36 70 408 9351 | info@holdtemplom.hu

A 11. hét energiája – Zöld Ember

zoldemberA héten a pogány Zöld Ember üzent neked. Üzenete: életed termékeny szakaszba lépett, még ha nem is vagy ennek a tudatában még. Készülj arra, hogy hamarosan beindulnak a dolgok körülötted, pozitív irányba. A stagnálás időszakának vége, itt az idő előre haladni. Ahogy a természet zöldül, gyarapodik, úgy jönnek majd a te életedbe is a lehetőségek. Használd ki őket, még ha először furcsának is tűnnek, avagy megijednél a beindulás tempójától…

A tavaszi napéjegyenlőség, Ostara ősi pogány ünnepének idején járunk, amikor végre, a hosszú mozdulatlanság után, beköszönt a tavasz. Rügyeznek a bokrok, ébrednek a tél álmos energiái, és mi is azt érezzük, hogy mozdulni akarunk, változtatni dolgokon, előre haladni, kalandozni az ismeretlenben. A Víz istennőjének az időszaka ez; mikor olvad a jég, hajózhatóvá válnak a folyók, minden árad, minden éhes az életre.

Ha kimész a természetbe, látod, hogy a Zöld Ember szemei ott figyelnek minden bokorban, ahogy növekedésre, gyorsulásra biztat mindent.

De ki az a Zöld Ember? Természeti energia, melyet gyakran ábrázolnak szobrok, képek, domborművek. Egy zöld emberi fej, zöld levelekkel, hajtásokkal, virágokkal, gyümölcsökkel díszítve.

zöldemberA Zöld Ember természeti istenség, és az ókori idők óta sok kultúrában megtalálható. Elsősorban az újjászületést, a tavaszt jelképezi, a természet megújító erejét, valamint erőteljes férfi energiát is kisugároz magából.

Mivel ősi energia, így úgy is elképzelheted, mint egy ezer éve eltemetett embert, melynek a testét a természet már birtokba vette; a csontokat körbevették a gyökerek, a Zöld Ember azt hirdeti, hogy az elmúlásból új élet fakad, az eltemetett múltból fényes jövő virágzik ki.

Az ókorban Dionüszosz és Pán istenségek is ezt az erőt képviselték; a zabolátlan, termékeny férfienergiát, ami a Zöld Ember alakjává szelídült le.

Hiszen mind Pán, mind pedig Dionüszosz kezelhetetlen, vad istenség, nem csoda, hogy szarvakkal, avagy vadállatokként ábrázolták őket. Egyet viszont, mindenféle kegyetlensége ellenére mindkét istenség kiválóan tud: vigadni, élvezettel töltekezni, a pillanatban lenni; s éppen ezért jó érzés az energiájukkal kapcsolódni.

Angliában sok régi templomban, kápolnában, katedrálisban megtalálható a Zöld Ember, ám – a vidámság istene lévén – sok ivónak is ez a neve, avagy ez az ábrázolás szerepel a cégérén. De nem csak Angliában, hanem Ciprustól kezdve Törökországig megtalálható ez a szimbólum az ősi vallási helyeken.

A Zöld Ember védelmező szimbólumként is funkcionál, mivel az Életet jelképezi, ami minden nehézségen áttör. Fontos tulajdonsága az, hogy az Isteni Férfi energiát képviseli, vagyis az Isteni Női energia méltó párját, ami sok jót ígér párkapcsolati téren is.

A Zöld Ember pogány szimbólum, és a termékenység témájában tud segíteni neked, legyen ez bármilyen termékenység: várandósság, üzleti sikerek, újrakezdés, gyógyulás, egészség, költözés, pénzbevétel, szerelem, minden, ami jótékony, minden, ami az Életről szól. A Zöld Ember elhozza neked a lehetőségeket – légy éber rájuk.

És ha kinyitja neked a kaput, ne aggodalmaskodj, ne gondolkodj, hanem lépj át rajta az Új felé. Olyan régóta voltál már te is tetszhalott – ideje, hogy újra hevesen dobogjon a szíved, ahogy az Élet Kalandja táncra hív.

S ha szeretnéd a Zöld Ember áldását kérni, gyújthatsz neki egy zöld gyertyát. De a legjobb, ha kimész a természetbe, és belesuttogsz egy bokorba: “Zöld Ember, kérlek, hozd vissza nekem az Életet!” 

Kívánok neked erre a hétre szabadságot, napfényt és életörömet,

Áldással,

Luna

Megosztások:

Minden vélemény számít!

Név


Hozzászólás