+36 70 408 9351 | info@holdtemplom.hu

A 14. hét energiája – Érzelmek áradása

víz istennőA héten a Víz istennője üzent neked. Üzenete: áramoltasd az érzelmeidet, hogy tisztulhasson, javulhasson az életed.

A tavaszi napéjegyenlőséggel belépett a Víz istennője az életünkbe. Elhozza a tavaszt, megárasztja a folyókat, és megpiszkálja az érzelmeinket is, melyek víz elemből állnak. Ilyenkor életünk eseményeiben, vagy akár álmaink történéseiben megmutatkozik az, hol nem vagyunk egyensúlyban, főleg érzelmi téren…

A Víz a négy elem közül a legtitokzatosabb. Az óceánok mélye számtalan ismeretlen, s ezáltal félelmetes dolgot rejt. Olyan intenzív ez a mélység, olyan sötét ez a rejtett világ, hogy embernek esélye sincs megismerni. A Mariana árok a Csendes óceánban olyan mély, mint amilyen magas a Himalája. Tengeri szökőár hoz fel a mélységből olyan lényeket, melyeket elképzelni sem tudnánk, például éles fogsorú halakat, melyek szeme bioárammal működik; világító szemeikkel így látnak a mély sötétségben.

Az óceán hasonlít az emberi pszichéhez. Még a legilledelmesebb embernek is olyan kiterjedt ösztönvilága van, mint egy tigrisnek, de mi, emberek, jobbára megtanultuk kezelni ezt (tisztelet a kivételnek, akik igen alacsony szinten állnak, nem hogy spirituálisan, de még „ember” szinten is).

Ám stresszhelyzetben, harcban, az élet fenntartásában, gyors problémamegoldásban, de az önkontroll elvesztése során (pl. ivás) előjönnek mindezek, s ilyenkor ismerszik meg, hogy ki lakik bennünk. Én például tüzes, marsikus személyiség vagyok, így igen gyorsan igyekszem megoldani a problémákat, lecsapom őket, mint Thor istenség a kalapácsával az egyszeri óriásokat. Ez nem mindig jelent megoldást…

Az emberek általában nem tudnak mit kezdeni az érzelmekkel. A nők és a férfiak másképpen viselkednek érzelmi téren, és sok konfliktus adódik abból, hogy nem értik meg egymást ezen a területen.

A nők mély érzelmei a férfiak számára érthetetlenek, az a tény is, hogy a nők szeretik áramoltatni az érzelmeiket, beszélni a problémáikról, nem is kérnek a férfitól megoldást, csak azt, hogy hallgassa meg őket. A férfi pedig ezeket a monológokat igyekszik pár perc alatt egy-két megoldási javaslattal orvosolni, majd visszamenni internetezni. A nők pedig úgy érzik, hogy nem értik meg őket. Ilyenkor jöhet a vacsi a barátnőkkel, ahol aztán csicsereghetünk egész este, és érezzük, hogy megkönnyebbülünk, boldogabbak leszünk.

A férfiak ösztönös módon szeretik kimutatni az érzelmeket, például focimeccs közben üvöltik világgá a kétségeiket, problémáikat, ha nyer a csapat, ők is nyernek, avagy a nő felé a testiség útján jelzik a szerelmüket.

Ám általános probléma az, hogy folyton „viselkednünk” kell, álarcot vennünk fel, így az érzelmek, melyek kifelé áramolhatnának belőlünk, befagynak, és mindenféle testi-lelki panaszt okoznak, amely a déli népeknél sokkal kevésbé fordul elő. Hiszen ők kiabálnak, sírnak, nevetnek, hangosak, táncolnak, és jobbára szabadok; vagyis számomra igazán élnek. De vajon el tudjuk fogadni azt, ha valaki így viselkedik, vagy orrunkat felhúzva, azt motyogjuk: “Ezek úgy viselkednek, mint az állatok!”

cigány madárMartha Beck így ír a jól nevelt emberek érzelem világáról: „Úgy járunk-kelünk, mint Erzsébet királynő, eszem a szívét, kezünkben a kis ízléstelen retiküllel, kerülve az illetlenségnek még az árnyékát is, soha ki nem mutatva az érzelmeinket, és meg nem érintve senkit, csak szigorúan bőrkesztyűs kézzel.”

Az érzelem szó gyökere a latin „movere”, vagyis a mozgás. Az érzelmeknek mozogniuk kell, vagy kontrollálhatatlanná válnak – szó szerint az ember agyára mennek, és kényszeres cselekvésekben, fóbiákban, s egyéb mentális betegségekben jelentkeznek.

Emlékszem egy gyerekkori reklámra, ami egy lányt ábrázolt, színes ruhában, aki a következőket mondta: “Rendben vagyok a hétköznapokban, de néha megélek olyan estéket, mikor ki akarok rohanni a természetbe, és úgy táncolni a tűz körül, mint egy cigánylány.” Nekünk is sokszor kellene megtennünk ezt, hogy fel tudjunk szabadulni, boldogabbak lenni, szabadon engedni a bennünk élő, kalandvágyó madarat!

A héten a Víz istennője arra kér téged, hogy mozgasd meg az érzelmeidet. Akár fizikai mozgással, tánccal, aktívabb sporttal, vagy mondj ki dolgokat, melyek régóta feszítenek belül, kiabáld ki a fájdalmadat, engedd ki a vizet magadból! Vagy találkozz a barátokkal, barátnőkkel, és csiviteljetek egy jót! Vagy flörtölj, szabadulj fel, játssz egy kicsit az érzelmekkel!

Meglátod, sokkal jobban fogod érezni magad ezek után.

Kívánok neked olyan hetet, mikor tested-lelked megszabadul a “poshadt víztől”, túlhordott érzelmektől, problémáktól, és érzelmeid patakja frissen tör fel újra a földből, új kezdeteket hozva el,

Áldással,

Luna

S talán ez a zene segít majd mindebben: https://www.youtube.com/watch?v=GSLSwwkLRW0

Megosztások:

Minden vélemény számít!

Név


Hozzászólás