+36 70 408 9351 | info@holdtemplom.hu

A 18. hét energiája – Beltane ünnepe, avagy légy önfeledt

RhiannonandTheDoveA héten a tündérek üzentek neked. Üzentük: légy a héten önfeledt!

A Beltane fesztivál, ami ma éjszaka kezdődik, az egyik kedvenc ünnepem. Minden zöld, illatos, virágos és buja a természetben és az ember annyira imád ilyenkor élni, hogy képes teljesen megfeledkezni a május ellenpárjáról, a sötét, kísérteties novemberről.

Beltane éjszakáján az életet ünnepeljük, mely mindig megújul, és azt, hogy mindig van ok az örömre, a boldogságra.

Április 30-ról május 1-re virradó éjszaka a Világok Közötti Kapu megnyílik, s a Szerelem Istennő, tündérek kíséretében, fehér lovon belovagol az életünkbe, elhozva a fényt, a zöldülést, a virágokat, a szépséget és az önfeledt boldogságot.

Május 1-nek soha nem volt köze a munkához, sokkal inkább a tűztánchoz, és éjféltől hajnalig a szerelem istennő oltárán való áldozáshoz. Ezzel biztosították régen azt, hogy az életet adó föld termékeny legyen, termése bőséges, így ez egy pogány, hasonlósági mágián alapuló rítus.

Mivel sokféle tündér van, nem csak kedvesek, fontos, hogy a legnagyobb tisztelettel bánj velük. Nevüket is tabu kimondani, a tündér szó egyszerűen „tünékenyt” jelent. Május 1-én sok tündérrel találkozhatsz az utcán, a majálison, hiszen ilyenkor elvegyülnek az emberek között. Láthatsz furcsa szerzeteket, érdekes arcokat, meglepő kinézetet.

beltaneA Nap egyre több világosságot, fényt hoz, és te is kapcsolódhatsz vele – tűz formájában. Kérheted a Napistenség védelmét az elkövetkezendő időszakra úgy, hogy április 30-a éjszakáján gyertyát gyújtasz, hogy az bevilágítsa a sötétséget. Hagyományosan Beltane éjszakáján nem szabad aludni, inkább táncolni a máglya körül, lobogni az élet tüzével.

Sok pogány kézfogót tartanak ezen a napon, mert ez a Szerelem és a Bizalom győzelmének ünnepe is. Ha szerelemre vágysz, akkor is gyújthatsz gyertyát, és megkérheted a Szerelem istennőjét, hogy hozza el neked a méltó párodat.

Sok helyen állítanak májusfát, de kevesen tudják, hogy a májusfa kimondottan férfi termékenységi szimbólum – speciális kinézete folytán is. Az pedig, hogy az anyaföldbe állítják, szimbolikusan szintén azt a célt szolgálja, hogy termékennyé tegyék azt.

Kívánom neked a hétre azt, hogy keveset gondolkodj és töprengj, inkább menj ki a természetbe, élvezd az életet és légy önfeledt! Ez az évnek azon pár napja, amikor mindent szabad, ami örömet, élvezetet és boldogságot ad – s ezzel áldozhatsz az Istenek oltárán.

Csodás hetet,

Áldással,

Luna

Megosztások:

Minden vélemény számít!

Név


Hozzászólás