+36 70 408 9351 | info@holdtemplom.hu

A 18. hét energiája – Zöld Ember

zöld ember 1A héten a Zöld Ember üzent neked. Üzenete: életed termékeny szakaszba lépett, még ha nem is vagy ennek a tudatában még… készülj fel arra, hogy beindulnak a dolgok, talán gyorsabban is, mint ahogy kezelhetőek lennének. A stagnálás időszakának vége, itt az idő előre haladni. Ahogy a természet zöldül, gyarapodik, úgy jönnek majd a te életedbe is a lehetőségek. Használd ki őket, még ha először furcsának is tűnnek…

Ki az a Zöld Ember? Olyan szobor, vagy egyéb kép, dombormű, mely egy arcot ábrázol, ami zöld levelekből rajzolódik ki. Hajtások és levélkék jönnek ki az emberke szájából, orrlyukaiból, és más egyéb részeiről, virágok, avagy gyümölcsök is díszíthetik ezt.

A Zöld Ember természeti istenség, és az ókori idők óta nagyon sok kultúrában megtalálható. Elsősorban az újjászületést, a tavaszt jelképezi, a természet megújító erejét, valamint erőteljes férfi energiát sugároz ki magából.

Mivel ősi energia, így úgy is elképzelheted, mint egy ezer éve elásott koponyát, melyet a természet már birtokba vett; az elmúlásból új élet sarjadt.

A Zöld Ember pogány szimbólum, és a termékenység témájában tud segíteni neked, legyen ez bármilyen termékenység: várandósság, üzleti sikerek, újrakezdés, gyógyulás, kicsattanó egészség, minden, ami jótékony, minden, ami az Életről szól. A Zöld Ember elhozza neked a lehetőségeket – légy éber rájuk.

Az ókorban Dionüszosz és Pán is ezt az erőt képviselte, a zabolátlan, termékeny férfienergiát, ami a Zöld Emberré szelídült. Hiszen mind Pán, mind pedig Dionüszosz kezelhetetlen, vad istenség, nem csoda, hogy szarvakkal, avagy vadállatokkal ábrázolták őket. Egyet viszont mindkét istenség nagyon tud: vigadni, élvezettel töltekezni, a pillanatban lenni; s éppen ezért jó az energiájukkal kapcsolódni.

Angliában sok régi templomban, kápolnában, katedrálisban megtalálható a Zöld Ember, ám – vidámság istene lévén – sok ivónak is ez a neve, avagy ez az ábrázolás szerepel a cégérén, ám Ciprustól kezdve Törökországig megtalálható ez a szimbólum az ősi vallási helyeken.

A Zöld Ember védelmező szimbólumként is funkcionál, mivel az Életet jelképezi, ami minden nehézségen áttör, így még környezetvédők is használják. Ám a legfontosabb tulajdonsága az, hogy mivel ő az Isteni Férfi energia, így az Isteni Női energia méltó párja.

beltaneBeltane idején, a természet Szent Nászának idején járunk, amikor minden a legszebb.

Zöldellnek a fák, virágok borítják a talajt, édes illatok szállnak a levegőben, mindent életre, boldogságra, szerelemre buzdít.

A tavak tele vannak kuruttyoló békákkal, s szerelmük gyümölcseivel, a virgonc ebihalakkal, a madarak fészkeiben csipognak a fiókák. Nem csoda, hiszen a Zöld Ember szemei ott figyelnek minden bokorban, mosolyog a virágokban, táncol az édes illatokban; szerelemre buzdít mindenkit, aki él.

Azt sugallja neked, hogy légy nyitott, használd ki az élet gyönyörűségét, élvezeteit, különösen a szerelmet.

Az Istennő párja a Zöld Ember energiája, a szent nőiesség vonzza magához a zabolátlan férfiasságot.

Férfi és nő – egymás tökéletes ellentétei, ám egymás kiegészítői is. Seamus Russell így ír erről:

„A férfi megszerzi, amire szüksége van, és amit akar. A nő magához vonzza, amire a szíve vágyakozik.

A férfi megmássza a hegyet, amit az útjába áll. A nő figyel a hegyre, ami megmutatja neki titkos ösvényeit.

A férfi legyőzi és kontrollálja a fájdalmát. A nő magához hívja a fájdalmat majd szabadon ereszti azt.

A férfi kemény, mint a gyémánt. A nő finom, mint a rózsa. A végén mégis egyek lesznek.”

Kívánok neked erre a hétre boldogságot, szabadságot, szerelmet, szagolgasd a virágokat, hallgasd a madarak csiripelését, mosolyogj. Örülj annak, hogy élsz! Ez most nem a gondolkodás ideje – hanem a tiszta és örömteli létezésé.

S ha szeretnéd a Zöld Ember áldását kérni, hát gyújts neki egy zöld gyertyát, és kérd meg, hogy hozza el az újat, a termékenységet. Ha szerelemre vágysz, akkor tegyél mellé egy pirosat is, ami az Istennő szimbóluma, s bizonyosan megkapod ajándékaikat.

És ha kopogtatnak a lehetőségek az ajtódon – hát mondj nekik igent!

Áldással,

Luna

A Zöld Ember, avagy a Green Man ősi avaloni szimbólum is. Ha szeretnél mélyebben kapcsolódni az energiájával, várlak az avaloni utazáson. Klikk IDE Avalonért 

Megosztások:

Minden vélemény számít!

Név


Hozzászólás