+36 70 408 9351 | info@holdtemplom.hu

A 2. hét energiája – A hegyek óriásasszonya

SkadiA héten Szkádi óriás-istennő üzent neked. Üzenete: feszítsd meg az íjadat, és irányítsd nyiladat a célodra. Tudd, hogy mit akarsz elérni 2019-ben, és tudd, hogy mindez lehetséges. De erőfeszítés, kitartás, hit és erő szükséges hozzá.

Szkádi istennő segítségével nagy erővel indíthatod be az évedet.

Tegnap tértem haza az angliai viking Völva-képzésemről, ahol mélyre merülök az északi sámánizmus és mitológia tanulmányozásába. Csodálatos megtapasztalásokban van részem. Svéd tanárom úgy tartja a meditációkat, hogy dobol, kántál és énekel, ősi északi tradíció szerint. Ezek a dalok, állathangok, a dob ütemes ritmusa olyan távoli világokba visz el, hogy csodákat lát az ember. Közel hozza az ősi istenségeket, akik léteznek, egy másik dimenzióban, és hiszem, hogy ha visszahozzuk energiájukat, akkor Földanyára új időszámítás vár; immáron a gyógyulás ideje. És erre nagyon nagy szükség van.

Ezen a képzésen a dér-óriásokkal vettük fel a kapcsolatot, közöttük is az egyik legvadabb és legerősebb asszony Szkádi, a Vadász.

Úgy képzelheted el Őt, mintha az északi hegyek között járnál, mínusz harminc-negyven fokos hidegben. A hó, a jég az arcodba vág, alig kapsz levegőt a hidegben – minden lélegzetvétel fájdalmas. Csúszkálsz a sziklákon, néha el is esel. És látod, hogy egy gyorsan mozgó, jeges szikla közeledik feléd. Hallod a farkasok üvöltését a távolból, de mintha ezek a hangok közelednének feléd, visszhangozva a jégsapkás kőfalak között. És amikor közelebb ér ez a görgeteg, látod, hogy nem szikla, hanem egy furcsa, sziklatömb nagyságú, ember alakú óriás, aki sítalpakon közeledik feléd, és hatalmas, szürke farkasok kísérik. Az óriásasszony arca vad, kezében van íja, és nyila, melyet megfeszítve rád irányoz – de érzed, hogy küzdelemre semmi esélyed, így megadod magad neki.

De Ő nem rád, hanem mögéd céloz – a ragadozóra, amely éppen felfalni készült téged. A leterített állatot egyik farkasa a szájában hozza oda hozzá, ő kihúzza belőle a nyílvesszőt, a zsákmányt a vállára dobja, komor mosolyt küld feléd, melyet képtelen vagy viszonozni, majd hátat fordít, csettint a farkasoknak, és megindul a sítalpakon, el tőled, a messzeségbe. Még hallod a farkasai kaffogását és üvöltését, ahogy távolodnak tőled, összeszeded magad, felkelsz, hazafelé kezdesz vánszorogni a hóban, miközben tudod, hogy ezt a történetet soha, senki nem fogja elhinni neked…

skadi5Szkádi neve „megsebzőt” jelent, hiszen óriásként nagyon vad a természete. A régiek úgy tartják, hogy Skandinávia neve először így hangzott: „Szkadinávia”, vagyis Szkádi földje. Szkádi sítalpakon közlekedő vadászistennő, lakhelye Thrymheim, vagyis Dörgőhon az északi hegyekben van.

Lakhelyét apjától, a hatalmas déróriástól, Tjazitól örökölte, akit az Ász-istenek megöltek, mert elrabolta a gyönyörű, gyógyító istennőt, Idunt. Thor leterítette az óriást a kalapácsával, és Idunt hazavitte otthonába.

Szkádi végtelen haragra gerjedt, mikor megtudta, mi történt, és lesíelt Ászgárdba, az istenek honába, bedörömbölt a kapun, és követelte, hogy adják ki Tjazi gyilkosát, hadd álljon rajta bosszút. Szkáditól még az istenek is féltek, így Odin maga ment a kapuhoz, megbékíteni Szkádit, és férjet ajánlott neki apja életéért cserébe. De Szkádi hajthatatlan maradt mindaddig, míg meg nem pillantotta a Baldurt, a világ legszebb férfiját. Akkor azt mondta, oké, de őt akarom.

Odin nem akarta Baldurt elengedni a vad óriásasszonnyal, így cselt eszelt ki. Azt mondta Szkádinak, hogy rendben van, de egy próbára van szükség, mielőtt a frigy megköttetik. Ez a próba egy „lábnéző” próba volt. Az összes isten felsorakozott úgy, hogy felsőtestük egy lepel mögött volt, és Szkádinak ki kellett választania a legszebb láb tulajdonosát, mert Odint azt kötötte ki, hogy az lesz a férje, akibe a lába alapján beleszeret.

Szkádi nézte a lábakat, és csalódott volt. „Egyik büdös, másik koszos, ez meg itt ronda szőrös… ej, ez meg már levághatná a lábkörmeit” – gondolta. Majd megpillantott egy lábfejet, ami tiszta volt, rózsaszín, illatos, kívánatos – feltételezte, hogy a szép Baldurhoz tartozik.  „Őt akarom” – mondta Odinnak. Kisült, a láb tulajdonosa Njörd tengeristen, aki nem volt már egy mai kakas, de mivel a tengerben élt, és a kavicsokat tapodta, mindig tiszta és illatos volt a lába.

Szkádi először nem volt boldog, de aztán rájött, hogy egy kissé idősecske férj is jobb, mint semmilyen férj, tehát összeházasodtak – s itt kezdődtek a gondok.

Njörd ragaszkodott hozzá, hogy a tengerparton éljenek, de Szkádi nem volt a napnyugta-néző, romantikus típus, akit megihlet a tenger hullámainak látványa, így hamarosan megkérte Njördöt, hogy költözzenek inkább a hegyek közé, hogy újra vadászhasson. Njörd viszont a hegyek között lesz búskomor, és elege lett a hidegből meg a farkasokból, valamint abból is, hogy az asszony soha nincs otthon, így egy napon besokallt, és hazaköltözött. Így elváltak egymástól, de továbbra is jó barátságban maradtak.

A történetből láthatjuk, hogy Szkádi istennő milyen céltudatos. Neked vannak-e céljaid erre az évre vonatkozóan? Ne habozz, vágj bele a megvalósításukba. Használd az íjadat és a nyiladat, vadászd le azt, amit szeretnél – vadul és eltökélten, mint ahogy Szkádi, az óriásasszony teszi.

Kívánok neked olyan hetet, amikor szépen beindul az éved, az életed, és a neked tetsző irányba kezd el haladni,

Áldással,

Luna

 

Megosztások:

1 válasz van a ehhez a bejegyzéshez: “A 2. hét energiája – A hegyek óriásasszonya”

Szerző: Jakab Monika - 11 január 2019 Válasz

Köszönöm

Minden vélemény számít!

Név


Hozzászólás