+36 70 408 9351 | info@holdtemplom.hu

A 2. hét energiája: Kondor – nézz magasabbról!

condorA héten a sámáni állatok közül a kondorkeselyű üzent Neked.

A kondor nem éppen a legszebb állata a mi kultúránknak, hiszen kicsit kopasz és dögevő, viszont a dél- amerikai indián mitológia a szívcsakra állatának tartja, egy olyan felsőbbrendű lénynek, aki az emberek imáit viszi az istenek elé. Ennek megfelelően szerepel több dél-amerikai ország címerében is. A kondor az Andok több ezer méter magas hegyeiben él, közel az istenekhez, és majdnem 3 méteres a szárnyai fesztávolsága, melyeken vitorlázik a levegőben.

Bizony, ő képes arra, hogy magasból nézzen le a földre, a zsákmányára és az emberekre is, így lett egyike a tisztánlátás szimbólumainak. Ő azt üzeni Neked, így, az újév kezdetén, hogy próbáld egy kicsit magasabbról megszemlélni a helyzetet, melyet sokszor „rágsz” mostanában, mert valamiben tévedsz.

Gondolj a Téged foglalkoztató helyzetre – mi is az? Lehet, hogy ez a probléma nem is a Te életedben jelentkezik, hanem valaki más miatt aggódsz.

A kondor üzenete az, hogy túlságosan bele vagy gabalyodva ebbe, túlságosan közelről szemléled, ezért kér Téged, lépj kicsit hátra, „repülj fölé” és nézd a dolgokat teljes egészében, mielőtt döntést hozol, illetve cselekszel. A kondor szerint elvesztetted tisztánlátásodat, olyan mértékben ragaszkodsz egy bizonyos eseményhez, illetve makacsságból nem engedsz el valamit. Mindenképpen vissza kell venned a lendületből, és megpróbálnod teljes egészében, friss szemmel áttekinteni a kérdéses helyzetet.

Tipikus erdő és fa effektusról van szó: túl közel vagy ahhoz, hogy reálisan meg tudd ítélni, valójában mi is történik körülötted. Próbálj meg teljesen elszakadni. Ezt a hozzáállást sokan közönynek tekintik, hiszen a szóban forgó személy látszólag jégcsapként viselkedik, pedig ez egyáltalán nincs így. Nincs annál rosszabb, mint amikor valaki annyira benne reked egy állapotban, hogy nem lát ki belőle, és elveszíti az ítélőképességét, akár a személyiségét is.

Cat-advising-sonEz a nagyon tipikus séma többnyire abból a rosszul értelmezett lelkiismeret furdalásból fakad, hogy az ember azt hiszi, azzal tesz jót valakivel, ha teljes mértékben belemerül az ügybe, magára veszi a problémát, és bármi áron meg akarja oldani azt. Hiszen ha nem így tenne, bűntudatot érezne. S bár ez egy ideig megnyugvást adhat, nagyon egészségtelen függéshez vezet.

Az egészséges elszakadás, ha objektívek maradunk, együtt érzünk, lelkileg rá tudunk hangolódni a másikra, megértjük őt, de megmarad az a távolság köztünk, amely lehetővé teszi, hogy ne érezzük, hogy uralni, befolyásolni tudjuk a helyzetet, és a mi kezünkben van annak megoldása.

Kérlek, kezdd úgy az újévet, hogy lelkileg megtisztítod magad azzal, hogy akár egy, vagy két órára naponta, elengedsz minden Téged foglalkoztató problémát. Már ennyi idő is sokszor elegendő ahhoz, hogy – kivonva állandó, zizegő energiádat a kérdéses helyzetből – az ügy szépen-lassan, az isteni rendelésnek megfelelően alakulhasson; valószínűleg sokkal, de sokkal jobban, mint ahogy azt a legszebb álmaidban elképzelted.

Csodás hetet kívánunk,

Hold Templom

Megosztások:

1 válasz van a ehhez a bejegyzéshez: “A 2. hét energiája: Kondor – nézz magasabbról!”

Szerző: Anikó - 21 szeptember 2019 Válasz

Kedves Luna!

Olvasgatok itt, mert nem tudok aludni. Sok nehézség van az életemben, s nagyon jól jött, hogy ezt az írásodat megtaláltam!
Remélem, tényleg jobban oldódnak meg a dolgok, mint ahogyan várjuk…
Köszönöm, hogy tanulhatok Tőled!

Szép őszi napokat kívánok!
Anikó

Minden vélemény számít!

Név


Hozzászólás