+36 70 408 9351 | info@holdtemplom.hu

A 20. hét energiája – érzelmi gyógyulás

sirály1“A bennszülöttek olyan nyugtalanok ma éjjel, uram!  Összegyűltek a földjükön reményvesztetten.  El kéne zavarni őket onnan, hiszen mi szent háborúban vagyunk.

Ők meg csak akkor ölnek, ha van rá okuk. Akkor halnak meg, ha van miért meghalniuk. Akkor örülnek, ha van, aminek örüljenek, és  akkor sírnak, ha van, ami miatt sírjanak. A mi harcunk viszont nemes célért folyik. Elő a zászlókkal és támadás!”

Énekelte az egyik kedvenc, lázadó rock együttesem, az angol New Model Army, a Falklandi háború idején, gyerekkoromban. Dalaik és életfelfogásuk a későbbiekben sokban formált engem, abban a tekintetben, hogy szót merjek emelni azokért az ügyekért, amelyekben hiszek, vagy hogy megvédjem azokat, akik nem képesek magukért szót emelni. Ez pedig soha nem konfliktusmentes dolog.

Ennek a dalnak a szövege örökre bevésődött a tudatomba, mert még mindig megdöbbent az, hogy képmutató világunkban milyen nehéz az ösztönös érzelmeinket áramoltatni, ahogy azt a  természeti népek teszik.

Etikett és protokoll, légy tekintettel másokra, egy nő halkan beszél, légy mindenkihez kedves, hogy lehet ilyen csúnya dolgokat mondani egy emberről… Ha ki mered mutatni az érzelmeidet, főleg ha azok negatívak vagy sötétek, annak mindig rosszallás lesz a vége. Az érzelmek alapvető természete viszont az áramlás, és ha befagynak, a mélyben hihetetlen rombolást tudnak végezni.

A héten a Sirály, mint sámáni állat üzent neked. Üzenete: érzelmi gyógyulás, avagy a héten engedd meg, magadnak, hogy áramoljanak az érzelmeid.  A múlt heti telihold kinyitott egy dimenziókaput, amely sok változást hoz még magával. Lehet, hogy régi, idejétmúlt dolgokat el kell engedned, hogy beáramolhasson az új energia. A 20. héten járunk, ami tízszeres Hold energiát jelent. A héten valószínűleg érzékenyebb, sebezhetőbb leszel érzelmileg – fogadd ezt el, és légy jó magadhoz.

Persze lehet, hogy a régihez nagyon sok érzelem kapcsolt téged; így érzelmi téren is meg kell újulnod. A sirály felbukkanása az életedben az érzelmi gyógyulásod hírnöke. Miközben ezeket a sorokat írom, éppen egy kikötő zaját hallgatom, ahogy a hullámokon ringanak a kis hajók, összeütköznek az árbocok egymással és a sirályok rikoltoznak a magasban. Számomra ez a tökéletes megnyugvás hangja. Te is meghallgathatod, itt.

A sirály viszont alapvetően nem egy kedves állat. Vakítóan fehér, figyelmes, gyors, leleményes madár, ám kimondottan támadó is tud lenni. Ahogy kerestem a bejegyzéshez a képeket, igazi horror sztorikra leltem a sirályokkal kapcsolatban – megtámadják a galambokat, a nyulakat, de még a sasokat is – nem beszélve a mit sem sejtő tengerparti hegymászókról.

loch nessAz érzelmeink sem mindig kedvesek, hanem néha Loch Ness-i szörnyként rémisztgetnek minket és másokat, a mélyből előbukkanva. Minél jobban elfojtod egy-egy, sötétnek minősített érzelmedet, annál nagyobbra nő ez a szörnyeteg, és a csendes tó felszíne örvényleni kezd – egy őskori hüllő feje néz ki belőle.

A héten az a tengernyi érzelem, ami a felszín alatt háborog benned, a figyelmedet kéri. Követelik, hogy juttasd őket te magad kifejezésre, ne várd meg azt, míg maguktól, és megfékezhetetlen módon bukkanjanak elő. Ezt sokféle módon megteheted, akár úgy is, hogy drámai mexikói szappanoperákat nézel, és beleéled magad a történetbe, melyben az úrilány Conchita Esmeralda őrült szerelemre gyullad a jóképű, de faragatlan halász, José Luis Santiago iránt, de úgy is, hogy egyszerűen teret adsz az érzelmeidnek. Ha sírnod kell, sírj, ha nevetned kell, nevess. Ez is, az is magától el fog múlni, de nagy felszabadulást fogsz érezni, ha mindezt megengeded magadnak. Ennek van a héten itt az ideje.

A héten gyertek össze az egyik barátoddal és beszélj neki az érzéseidről. Fontos, hogy őszinte legyél, ne játszd meg magad. Fantasztikusan felszabadító érzés az, ha megérti az érzelmeidet valaki, és nem ítél el miattuk. A barátok pedig megteszik ezt értünk.

Vigyél humort a hétköznapokba, főleg, ha komor és ijesztő eseményekkel szembesülsz vagy szembesültél a közelmúltban.  Azt is megteheted, hogy naplót írsz az érzelmeidről, így szembesülve velük.

Vagy egyszerűen menj el egy boxedzésre, zumbára, futni, vagy áss egy lyukat a földbe, és kiabáld bele minden bánatodat, sérelmedet, félelmedet, fájdalmadat, mint azok a primitív bennszülöttek. És akkor rá fogsz jönni, hogy bizony, ők tudtak valamit.

Kívánok neked a hétre mély érzelmi tisztulást és felszabadulást,

Áldással,

Luna

Megosztások:

Minden vélemény számít!

Név


Hozzászólás