+36 70 408 9351 | info@holdtemplom.hu

A 23. hét energiája: Ne add fel a reményt

70555123715568778461A héten a tarot Csillag lapja üzent neked. Üzenete: ne add fel a reményt!

A Csillag lapot Pandórával, mint mitikus személlyel ábrázolják.  Pandóra, a Remény Csillaga az emberi lélekben a minden csalódás, keserű tapasztalat, krízishelyzet ellenére élő reményt, a fájdalmas múlt romjain felépülő jövőbe vetett hitet jelképezi, és türelmes, optimista, hittel teli várakozásra int, mert a dolgok jobbra fognak fordulni.

A Csillag a nehéz helyzetben felcsillanó fényt, a dolgok magasabb értelmének megvilágosodását jelenti.

Pandóra volt a görög mitológia szerint az első nő. Zeusz végtelen haragra gerjedt Prométeusz és az emberek iránt, mert a hős ellopta a tüzet, hogy az embereknek ajándékozza azt. Zeusz furfangos tervvel állt elő a bosszúhoz. Megparancsolta Héphaisztosznak, hogy gyúrjon össze földet vízzel, és abból formáljon istennői, szépséges alakot, Pallasz Athéné pedig tanítsa asszonyi munkára, mesteri szövésre-fonásra, az aranyos Aphrodité öntsön kedvességet, vágyat keltő szépséget a fejére, míg Hermész lássa el mindenféle csalafintasággal.

pandoraAz istenségek engedelmeskedtek Zeusz parancsának, s  hamarosan szemérmes szűz alakját formálta ki az agyagból a sánta kovácsisten, Pallasz Athéné felövezte és kicsinosította, Aphrodité aranyláncokat aggattott rá, a széphajú Hórák tavaszi virágból font füzérrel díszítették fel, Hermész hazugságot, csábító szavakat és tolvaj szokásokat rejtett a keblébe, s ugyancsak ő, az istenek követe adott nevet is neki: Pandórának, „mindenki által megajándékozottnak” nevezte el, mert az Olümposz minden lakója adott neki valamit. S Hermészre bízta Zeusz, hogy vigye ajándékba Prométheusz testvéréhez, Epimétheuszhoz, aki boldogan fogadta házába a gyönyörű istennőt.

Jókora agyaghombárok álltak Epimétheusz háza körül, melyekben jórészt gabonát, mustot, olajat tartottak, de volt egy, egy titokzatos, melytől a férfi eltiltotta az asszonyt.  De hiába, mert Pandóra oldalát fúrta a kíváncsiság: ugyan mi lehet benne? Egy óvatlan pillanatban leemelte a hombár fedelét, hát a sokféle baj kirepült belőle az emberek közé, akik eddig gond nélkül éltek. Kirepült a hombárból a Fáradtság, a Betegség, az Öregség; Pandóra ijedten csukta vissza a fedelet, de már késő volt, csak a Remény volt már a hombárban, amikor újra lezárult a nyílása.

Azóta kell az embereknek fáradságos munkával megkeresniük a mindennapi kenyeret, és azóta töri meg tagjaikat a betegség és az öregség. Így büntette meg Zeusz az embereket, amiért elfogadták a tüzet Prométheusz kezéből.

Ez a mítosz arra hívja fel a figyelmedet, hogy mindenféle baj és probléma közepette ott van a remény, melyre összpontosítani tudsz; a sötétség mögött felsejlő fénysugár. Ha éjjel felnézel az égre, láthatod az űr végtelen feketeségét beragyogó, tüzes fényű csillagokat, melyek a szépség és áldás érzését ébresztik benned, felhívják figyelmedet isteni sors-teremtőerődre. 

A remény az emberi léleknek egy olyan mélységes belső meggyőződése, amely nem támaszkodik semmi megfoghatóra, mégis élet-halál kérdését döntheti el. Az élni akarás, az életigenlés csodálatos ereje ez, amely néha halálos betegségből gyógyít ki embereket.

csillagA legkilátástalanabb helyzetekben feltámadó életerő és hit életet menthet, akár egy gyógyíthatatlan betegségből való csodálatos gyógyulás, vagy az életben elszenvedett óriási traumák és megpróbáltatások közepette való helytállás. A hit egy csodálatos, hatalmas erő, olyan hatalom, amely nélkül nem lennénk képesek a sors csapásait átvészelni, és amelyet nem vagyunk képesek tudatosan irányítani – hiszen a szívből jön.

A reményt nem lehet kikényszeríteni, az “van”, ott lapul a láda mélyén bezárva, de ha képesek vagyunk megérezni a jelenlétét, akkor életünk megváltozik, könnyebb lesz, és a Csillag fényesen felragyog , utat mutat nekünk. Utat, mely kivezet a sötétségből, a boldogabb jövő felé.

Kívánok neked olyan hetet, mikor a hited és reményed csodákat teremt,

Áldással,

Luna

Megosztások:

3 Válasz “A 23. hét energiája: Ne add fel a reményt”

Szerző: Mihály Ferencné - 2 június 2015 Válasz

Köszönöm az úrnak, hogy megmutatta nekem ezt az oldalt és fel iratkozhattam erre a csodára.Nagyon szépek hitet adó bejegyzések , és mind igaz a remény az ami utoljára elvész. Köszönöm.

Szerző: Luna - 2 június 2015 Válasz

Nagyon örülök, azért írom ezeket a bejegyzéseket, hogy mindenki lássa meg a Fényt. Köszönöm szépen, Luna

Szerző: Ilka - 10 június 2015 Válasz

Hálásan köszönöm!

Minden vélemény számít!

Név


Hozzászólás