+36 70 408 9351 | info@holdtemplom.hu

A 27. hét energiája – Kelta szív

boudiceaA héten Boudica királynő üzent neked. Üzenete: miért alkuszol meg? Őseid harcos szíve azt kéri tőled, hogy állj ki végre magadért, az életedért, azért, amiben hiszel. Rázd le magadról a béklyókat, és légy szabad!

Kelta nyelven a győzelem szó így hangzik: “Bouda”, melyet Budának ejtenek. Ez megerősít engem abban, hogy a magyarok győztesek, hiszen a szó fővárosunk nevében is benne van…

Történelmi tények bizonyítják, hogy a magyarokban ősi, harcos népek vére folyik, közöttük a keltáké, szkítáké is. Fantasztikusnak tartom ezt a vérkeveredést, ami azt is magával hozza, hogy a magyarok szépek és intelligensek is egyben. Jómagam kun (török-tatár) vért is magaménak tudhatok, ami roppant mód tüzes, ám a szívem mélyén, talán előző életbeli emlékek alapján, kelta szellemiséget hoztam magammal erre a megtestesülésemre. Hiszem, hogy a magyarok és a kelták rokon népek (és főleg az írekkel, walesiekkel van köztünk valamilyen furcsa és erős kapcsolódás; közös bennünk az öntörvényűség és az erős érzelmek). Van, amit a mostani időkben kimondottan tanulhatunk a keltáktól: a harcos energia felébresztését.

Mintha kiveszett volna sok emberből a tűz; arat a depresszió, a passzivitás, a cselekvés helyett a panaszkodás. Nem teszünk sokat magunkért, senyvedünk, de nem változtatunk. Hagyjuk, hogy más mondja meg, hogy nekünk mi lesz a jó. Befelé fordulunk, és inkább magunkat romboljuk, mint hogy kiálljunk a saját igazunkért. Menekülünk a harc helyett. Viselkedünk, és tűrünk, de meddig? Hiszem, hogy egy szép napon a tüzes magyarság ereje újjáéled, és visszavesszük győztes mivoltunkat. 

A bátor kelták soraiból olyan tüzes női harcosok is beírták a nevüket a történelemkönyvekbe, mint a lenyűgöző Boudica királynő, aki közel 2000 éve született Britanniában.

Boudica gyerek volt még, mikor Britanniát, egy évtizednyi sikertelen próbálkozás után, elfoglalták a rómaiak. A kelta törzsek sokáig ellenálltak nekik; nem voltak hajlandók feláldozni a szabadságukat, a hitüket, a földjüket, a nyelvüket, az ősi isteneiket a római civilizáció oltárán, de sajnos a végsőkig nem tudtak kitartani a sokkal jobb harcászati kiképzéssel és erősebb fegyverekkel rendelkező légiók ellen.

Boudicát úgy képzelheted el, mint egy olyan magas, gyönyörű asszonyt, akinek tüzes tekintete, erős hangja, magabiztos személyisége, s lángvörös, csípőig érő dús haja vonzotta a férfiakat, végül Prasutagus, az iceni törzs királya vette őt feleségül, s született két csodaszép lányuk.

Ám a családi boldogság csak addig tartott, míg – a hírhedt Néró császár képviseletében – megjelentek a római hódítók, akik az icenik földjét akarták. Prasutagus gyávának bizonyult, s hogy mentse a menthetőt, kiegyezett a rómaiakkal abban, hogy halála után leányai és Néró együtt uralkodhatnak az iceni törzs szent földjén.

De a behódolás ritkán vezet jóra… Suetonius, a vidék római kormányzója, másképp döntött a királyság sorsáról. Prasutagus halála után – a megegyezést semmissé téve – római birodalommá nyilvánította az iceni földet, ahol szabad volt fosztogatni, hiszen a törzs rabszolga sorba került, vagyonukat, javaikat, házaikat elkobozták, vagy porrá égették. A büszke Boudicát megalázták, nyilvánosan megkorbácsolták, lányait röhögve megerőszakolták.

boudiccaBoudicát viszont más fából faragták, mint a férjét; lázadást szított, s a kelta törzseket összefogva, a rómaiak ellen vonult. A tüzes kelták dühödt, pusztító rohama elől a rómaiak fejvesztve menekültek. Végül Suetonius, aki erősítést kért, Boudica ellen vonult, összegyűjtve tízezer olyan római katonát, aki harcképesnek bizonyult.

A hatalmas római sereg láttán a törzsfők megrettentek, de Boudica nem. Harci szekéren járt körbe, és buzdította a törzsi seregeket, hogy legyenek bátrak, és küzdjenek, mint ő, sebektől vérző testéért és a meggyalázott leányaiért. S hozzátette eltökélten: „Nyerjük meg a csatát vagy semmisüljünk meg: ezt fogom én, nőként tenni; ti, férfiak éljetek rabszolgaként, ha ezt akarjátok.”

A csata sorsa már akkor eldőlt, mikor elkezdődött, a római túlerővel szemben, a gyengébben felfegyverzett keltáknak esélyük sem volt. Végül a megvadult római katonák majd kétszázezer britont, férfiakat, nőket, gyerekeket mészároltak le, miközben ők csak négyszáz embert vesztettek.

Boudica keményen harcolt, és vagy belehalt sérüléseibe, vagy pedig megmérgezte magát (a történet írók sem tudják pontosan), mert megesküdött, hogy élve nem kerül római kézre. Komolyan vette a fogadalmát, hogy rabszolga soha nem lesz.

Boudica neve 2000 év elteltével is fent maradt. Szelleme él, s hívhatod Őt, ha éppen nehéz helyzetben vagy, ahonnan nem látszik kiút. Ő segít neked felállni a földről, harcolni és győzni. Felébreszteni szíved tüzét, hogy az újra dobogjon, s lobogjon benne a láng.

S miért üzent neked a héten Boudica? Életed történései talán olyan fordulatot vesznek, hogy el kell döntened, hogy behódolsz-e, a jelenleg könnyebb, de hosszú távon talán “rabszolga sorsot” hozó utat választod-e, vagy pedig őrült kelta módon új, és talán még bizonytalan, de jóval izgalmasabb útra lépsz… mindkét ajtó nyitva áll még előtted.

S ha egyedül nehezebben megy a döntés, avagy a változtatás, várlak július 23-án, mikor a tüzes Oroszlán jegyű Nap találkozik az új kezdetek Oroszlán újholdjával. A Főnix újjászületés vasárnapon a Nap tűz-erejének segítségével újraélesztjük az életedet, felébresztjük a benned szunnyadó tüzet, hogy új jövőt írhass magadnak, hogy győztes lehess.  Itt olvashatsz erről bővebben (klikk ide)

Kívánok neked olyan hetet, mikor szabad tudsz lenni,

Áldással,

Luna

Megosztások:

1 válasz van a ehhez a bejegyzéshez: “A 27. hét energiája – Kelta szív”

Szerző: Haász Anikó - 7 július 2017 Válasz

Kedves Luna!

Telitalálat ez az írás! Most pont ilyen élethelyzetben vagyok és csodálkozom ezen! Hogy lehet ekkora a párhuzam és hogyan döntsem el, melyik utat válasszam?! Ez nagyon nehéz…
A családomért kellene élnem, ehelyett “önző” lázadozásba kezdtem! És tudom, hogy a “behódolás” csuda kényelmes életet biztosítana nekem, amíg csak élek! Viszont akkor hova tűnnek el a szép teremtő energiáim.. ?! Annyira kár lenne értük! Vagy lehetséges a kettő együtt is?!
Üdvözlettel egy “csendes harcos”:
Haász Anikó

Minden vélemény számít!

Név


Hozzászólás