+36 70 408 9351 | info@holdtemplom.hu

A 28. hét energiája – Szarvasbogár

szarvasbogárA héten a Szarvasbogár, mint sámáni állat üzent neked. Üzenete: kövesd a saját utadat, ne térj le róla. Jó irányba tartasz. Ne hagyd, hogy lebeszéljenek róla.

Nem sok figyelmet fordítunk életünk során a bogarakra. Általában nem szeretjük őket, vagy észre sem vesszük ezeket a pici lényeket, pedig a Földön több bogár él, mint ember, így bizony jelentős befolyással vannak a világra. Az emberek segítői, hiszen ők takarítanak utánunk; megeszik a korhadót, a fonnyadót, az üledéket.

Kozmikus viszonylatban nagyon kicsik az emberek is… ha kicsit jobban megvizsgáljuk a dolgokat, akkor rájövünk, hogy a méret csak nézőpont kérdése. Van olyan bogár, aki a saját súlya hatszázszorosát képes elvinni a hátán – ez egy ember esetében annyit jelentene, hogy a hátára tudná venni az egyiptomi nagy piramis egyik kőkockáját, és odébb tudná vinni könnyedén.

Az ókori Egyiptomban amúgy bizony nagyra becsülték a bogarakat, hiszen a Szkarabeusz ma is szent szimbólum. Japánban a Szarvasbogarat háziállatként tartják, szamuráj kalapot formázó szarvai miatt tisztelik őt.

Mindig is a kedvenceim voltak a kitinpáncélos bogarak. Számomra ők kozmikus energiát hordoznak; egy másik világ hírvivői. A Szarvasbogár mind közül a kedvencem – ő pedig nem túl kedves, se nem együttműködő, hanem inkább fejedelmi képviselője bogarak világának.

A Szarvasbogár ellentmondást nem tűrően inspirált a hét üzenetére. Ahogy a kertajtóban álltam, láttam egy mini-Drakulát magam felé repülni; látszatra a legnagyobb létező szarvasbogár tartott felém. Nem is úgy repült, mint egy tisztességes, hétköznapi bogár, vízszintesen, hanem függőlegesen közeledett, a háta mögött kavarva a levegőt a szárnyaival, én pedig szégyenszemre sikítva menekültem előle. Bizony, rögtön tudtomra adta, ki a főnök…

A Szarvasbogár bizony erőteljes szimbólum, hiszen az ókori egyiptomi Kephera, a teremtés, a feltámadás és a halhatatlanság istenének szimbóluma is, az éjfél istenének, aki a Napot keresztül viszi az Alvilágon.

Ennek a bogárnak tényleg vannak alvilági kapcsolatai, hiszen 6 évig él lárvaként a föld alatt, míg kész bogárrá változik, s ez idő alatt ötször vedlik, és változtatja az alakját.

A sámáni állatokban az a szép, hogy életük minden mozzanatával üzennek nekünk olyat, amit emberi létünk során jótanácsként elfogadhatunk.

A Szarvasbogár nem ellenkezik, ha változnia kell, ezzel azt üzeni neked, hogy te is jól teszed, ha elfogadod el az élet természetes változásait, és alkalmazkodsz hozzájuk.

A Szarvasbogár színe a legtöbbször fekete, ami az erőt, a befolyást, a tekintélyt és a titkos tudást jelképezi.

A fejedelmi Szarvasbogár üzenete a héten az, hogy haladj előre, a helyes ösvényen jársz. Amit jelenleg teszel, az jó számodra. Ne hagyd, hogy más lebeszéljen az utadról, ne engedd, hogy manipuláljanak, és ne hidd azt, hogy mást kell utánoznod vagy követned ahhoz, hogy jól csináld.

A Szarvasbogár azt is üzeni, hogy nézd meg a nagyobb képet, vagyis, hogy „repülj” az esetleges megoldandó feladat fölé, és nézd meg, mintha egy kívülálló szemével látnád azt. Ha egy picit eltávolodsz a problémától, akkor az sokkal könnyebben kezelhetővé válik. Lehet, hogy konzultálnod kellene valakivel, aki más szempontok szerint adna neked jótanácsot.

szarvasbogár1Védelem alatt állsz, ahogy az utadon haladsz – ezt üzeni a Szarvasbogár erős kitin szárnya, ami olyan, mint egy pajzs. Kizárja életedből a negatív energiát. Hívhatod a Szarvasbogár óvó szárnyait magad köré, ha bizonytalan vagy, vagy ha támadás ér.

A Szarvasbogárnak valóban vannak szarvai; a hím bogárnak hatalmas, agancsra hasonlító antennái, a nősténynek kisebbek.

Ezek a szarvak ténylegesen az érzékelés antennái – amolyan hatodik érzék, mellyel ez a bogár rendelkezik, és ami szükséges a túléléséhez, ám ezeket harcra is használja. Ha megérinted őt, és ez idegesíti őt, akkor képes jó nagyot csípni beléd.

A Szarvasbogár arra biztat téged is, hogy ha valaki olyat tesz veled, ami nem tetszik neked, akkor jogodban áll megvédeni magadat.

A Szarvasbogár magasan repül, így a szárnyaló Lélek szimbóluma is. Spirituális emelkedésre, lelki megújulásra hív, arra, hogy feljebb emelkedj, és észrevedd a láthatatlan világ neked küldött üzeneteit.

Arra is felhívja a figyelmedet, hogy ne légy „bogaras”, vagyis ne ragaszkodj mindenáron az elképzeléseidhez – hagyd történni a dolgokat, a maguk ütemében, lépésről-lépésre.

A héten fontos, hogy haladj az élet természetes áramlatával, ne siettesd, ne is kényszerítsd ki a történéseket. Minden megoldódik a maga idejében. Neked csak annyit kell tudnod, hogy jó úton vagy.

Kívánok neked olyan hetet, amikor rá tudsz csodálkozni a természet apró lényeire,

Áldással,

Luna

Megosztások:

1 válasz van a ehhez a bejegyzéshez: “A 28. hét energiája – Szarvasbogár”

Szerző: JULIKA - 20 július 2019 Válasz

Köszönöm.

Minden vélemény számít!

Név


Hozzászólás