+36 70 408 9351 | info@holdtemplom.hu

A 29. hét energiája – boldog dundiság, avagy fogadd el magad

dundi1A hét üzenete: Fogadd el magad, úgy, ahogy vagy!

Gondjaim voltak a testképemmel. Vagyis konkrétan nem nekem voltak vele gondjaim, csak a ruháim lázadtak fel. Igazán irigylem azokat a nőket, akik soványak, mégis, egy dundi nő néz vissza rájuk a tükörből. Rám mindig egy olyan nő néz vissza, aki napról napra egyre jobban néz ki, de a ruháim… szakszóval élve „bricseszrészen”… hmmm… ellenállnak. Mindenféle gomb meg cipzár makacskodik, hogy begomboljam, behúzzam. Volt már olyan nadrág, amelyik nem átallt megakadni, mikor egy könnyed mozdulattal fel akartam rántani! Felháborító.

Na jó, bevallom, hogy van rajtam egy kis felesleg, úgy négyszer öt kiló, mi is ez a pici eltérés a versenysúlyomhoz képest! Csak négy Yorkshire terriernyi. Semmiség.

Látszólagos könnyedségem ellenére a tudatalattimból minap bekúszott egyik kedvenc Rejtő Jenő regényem, az Előretolt helyőrség, melyben szerepelt egy Yvette nevű kövér hölgy, aki nyolcvan kiló volt ugyan, de teljesen babaarcú. Gyerekkoromban mindig ezen nevettem, és megfogadtam, hogy ilyen kövér soha nem leszek, mert ez ciki.

Nemrégiben viszont felálltam a mérlegre, és a mutató Yvette-en állt meg! Összeomlottam. Gyorsan utána olvastam, hogy Rejtő Jenő idején (30-as évek), az emberek kisebbre nőttek. Aha, tehát Yvette kb. 140 cm-es hölgy volt. Megnyugodtam. „Szegény Yvette” – kacagtam lezserül. És nincs is babaarcom. Adta gyerekkori programozás! Ez a vége, ha az ember Rejtő Jenőt olvas 11 évesen. A zsenge tudatalattiba mindenféle gyom ver gyökeret, mely felnőttkorban teljesedik ki. Így semmi sem csoda. És különben is, mindenből van sztreccs.

A párom egészségügyi okokból fogyókúrázni kezdett és fogyott 7 kilót. „Te nem eszel velem ilyen finom salátát?” – vetette oda nemrégiben fesztelenül, mire rögtön úgy rátámadtam, mint négy dühös terrier és elmagyaráztam neki, hogy az én emésztőrendszerem nem képes nyers és hideg ételeken megélni, hiszen sokszor fázik a lábam télen.

plussizeAztán – hogy mégis tegyek valamit magamért – elmentem EFT, kopogtatásos akupunktúrára, hogy kiszedjük belőlem Yvette alakját, de Rea, aki végezte a kezelést, kérte, hogy fogadjam el először magam úgy, ahogy vagyok.

Ez pár hétig nagyon nehezen ment, de aztán kezdtem észrevenni, hogy a dundi nők sokkal vidámabbak, bevállalósabbak és érzékibbek, mint sovány társaik. Nem aggódnak annyit, és sokkal jobban tudják élvezni az életet, mint az, akinek a mérlege folyton Twiggie-re mutat és még a szerelmi életük is eseménydúsabb. Nem csoda, hogy Yvette-ért is odavolt egész marseille-i kikötő.

A mérlegemben kimerült az elem, de úgy döntöttem, hogy nem veszek újat. Inkább elfogadom magam úgy, ahogy vagyok.

A lényeg: akár dundi vagy, akár sovány, úgy vagy jó, ahogy vagy. S ahogy elfogadod magad, a személyes erőd, a kisugárzásod, az energiád megnő. Ne hagyd, hogy befolyásoljanak.

Légy otthon saját magadban, hiszen mostani földi megtestesülésedhez ezt a ruhát (akár vékony, akár vastag) választottad. És jól tetted.

Kívánok olyan hetet, amikor szerelmes leszel saját magadba,

Áldással,

Luna

Megosztások:

Minden vélemény számít!

Név


Hozzászólás