+36 70 408 9351 | info@holdtemplom.hu

A 3. hét energiája – Körbevesz a szeretet

szurikátaA héten a sámáni állatok közül a Szurikáta üzent neked. Üzenete: nem kell mindennel egyedül megküzdened, hiszen a családod, barátaid segítenek neked. Fogadd el a támogatást!

A héten olvastam egy Louise L. Hay idézetet: „Körbevesz engem a szeretet. Minden rendben van.”

Ez annyira jólesett és melegséggel töltötte el a szívemet, hogy napokig ez volt a telefonom háttérképe.

Úgy gondolom, hogy a szurikáták elmondhatják mindezt magukról, hiszen őket tényleg körbeveszi a közösségük szeretete, és ez a szeretet biztosítja azt, hogy valóban minden rendben legyen velük…

Ám sajnos az emberek nem mindig érzik ezt, mert emberként szeretünk olyan vastag falakat húzni magunk köré, hogy azon még a szeretet sem jut át.  A héten a Szurikáta azt kéri tőled, hogy engedd már le ezeket a falakat, engedj közel magadhoz másokat. A téli hidegben csak az emberi közösség tudja fagyott szívedet felmelegíteni…

Amikor eljutok az állatkertbe, a szurikáta kifutó az, ahol órákra le tudok ragadni. Ezeknek a kis állatoknak az ébersége, kíváncsisága, játékossága, intelligenciája, és nem utolsósorban az egymás iránti szeretete teljesen lenyűgöz. Imádom, ahogy csicseregnek, vagy éppen ugatnak, és hogy folyton egymás közelében vannak, támogatják egymást.

Azt hiszem, hogy a következő életemben legszívesebben szurikátaként születnék újjá; az biztos, hogy soha nem unatkoznék és mindig szerető közeg venne körül.

A szurikáták 20-30 fős családokban élnek. A családban munkamegosztás uralkodik, van, aki eszik, a másik közben figyel, és ez óránként cserélődik. Nagyon figyelnek egymásra, még a közös ürítőhelyet is együtt keresik fel napfelkeltekor.  Játszani is szoktak egymással: birkóznak vagy versenyt futnak.

A kicsinyeket felváltva őrzik, etetik és tanítják meg vadászni. Először olyan skorpiót adnak neki, amelynek kitépték a méregtövisét.  Négy hetes korukig bébiszitterek vigyáznak rájuk, azután a csapattal tartanak. Ha veszélyt észlel, akkor a bébiszitter az üregbe vezeti a kölyköket, készen arra, hogy harcoljon értük. Csodálatos ez a közösség.

Szurikátát azonban nem érdemes háziállatként tartani, mert vizeletével megjelöli a házat, a gazdát és megharapja a „betolakodó” vendégeket.

Mit üzen neked ez a mókás és mégis harcias kis állat?

szurikáta1A világ tele van olyan emberekkel, akik szeretnék felajánlani neked a segítségüket, és csak annyi lenne a dolgod, hogy elfogadd azt. Néha viszont neked kell kérni a támogatást. Hidd el, hogy olyan emberek állnak melletted, akik minden gondban és bajban segítenek neked. Nem vagy egyedül, hiszen családod és barátaid nagyon szeretnek.

Talán a héten bizonytalanság tört rád, vagy egyedül érzed magad. Ezen segíthetsz azzal, ha összeírod azoknak a nevét, akikben a legjobban megbízol.

Minden név mellé írj három olyan tulajdonságot, amiért megbízol bennük. Nem csak a jó tulajdonságaikról fogsz így meggyőződni, hanem azt is tudni fogod, neked mi a legfontosabb ahhoz, hogy megbízz valakiben.

Lehet, hogy voltak, akik elárultak, becsaptak, és megfogadtad, hogy inkább páncélt vonsz magad köré, de ezt nem hagyod még egyszer. De gondolj bele, hogy így a jó emberek is távol fognak maradni tőled. Ilyenkor Szurikátaként bízz az ösztönös megérzésedben, hogy jó barát vagy ellenség-e az, aki közel akar hozzád kerülni és kockáztass!

Így nyerheted vissza az életerődet, az életörömödet és a társas kapcsolataidban rejlő kincset.

Kívánok neked olyan hetet, amikor szeretet és támogatás vesz körül,

Áldással,

Luna

Megosztások:

Minden vélemény számít!

Név


Hozzászólás