+36 70 408 9351 | info@holdtemplom.hu

A 30. hét energiája: megvan hozzá az erőd

héraklészA héten a Mitikus Tarot üzent neked. Üzenete: megvan az erőd, de ahhoz, hogy elérd, amit akarsz, kordában kell tartanod azt.

A „nemeai oroszlán” egy emberevő szörnyeteg a görög mitológiában, akit Herkules győzött le. Az oroszlán rettegésben tartotta Nemea környékét, és bőrén nem hatolhatott át fegyver. Herkules, avagy Héraklész, Zeusz fia viszont megfojtotta a fenevadat, ezzel teljesítette tizenkét próbája közül az elsőt. Az oroszlán bőrét aztán pajzsként viselte. Ami Herkulesről rögtön mindenki eszébe jut, az az erő.

A héten a Nap belép az Oroszlán jegyébe. Még ha néha kegyetlen és pusztító formában jelenik is meg, az oroszlán a mitológiában mindig a királyi méltóságot jelképezte, valamint az öntudatra ébredés és a gyermeki öröm szimbóluma.  Nélküle nem alakulhatna ki az egészséges éntudatunk, ezért a nemeai oroszlán nem a rossz megtestesülése, hanem sebezhetetlen bőre saját belső erőnket, szilárd és legyőzhetetlen egyéniségünket jelképezi.

Ha magunkban már legyőztük a félelmetes oroszlánt, akkor mások rosszindulata, véleménye, ellenállása sem ingathat meg bennünket belső meggyőződésünkben, hiszen önmagunkba vetett hitünk sebezhetetlen oroszlánbőrként véd minket.

Nem szabad azonban megfeledkezned arról, hogy ez az erő ellenőrzésre szorul, mert ha az ösztön felülkerekedik rajtad, akkor letarol mindent. Ennek a lelkiállapotnak egyik legszembetűnőbb megnyilvánulási formája a düh. Itt már nem az egy adott helyzetben teljesen érthető egészséges reakcióról van szó, hanem az ego aránytalan, fékezhetetlen dühkitöréseiről, amellyel az általa nem kívánatos helyzetekre reagál. A másik megnyilvánulási formája a makacs büszkeség, amely az egészséges önbecsülés helyett saját fontosságod túlértékelésében, beképzeltségben a másokkal való kemény bánásmódban nyilvánul meg.

herkulesAz oroszlán ilyenkor olyan, mint egy sértett gyerek, aki elvárja, hogy körülötte forogjon a világ, és csíp, harap, rúgkapál, ha nem kapja meg, amit akar, a figyelmet, ami szerinte őt megilleti. Ha legyőzöd magadban ezt a ragadozót, jutalmad az ő sebezhetetlen bőre lesz. Pszichológiai szempontból ez azt jelenti, hogy ha elfogadod a belső ragadozónk életerejét, akkor ennek az erőnek a tudatos használata segítségével képes leszel felelősséget vállalni tetteidért.

Ha Herkules negatív oldala kerül előtérbe személyiségünkben, akkor minden erőnket saját ösztöneink elfojtására, tudatalattinkba való száműzésére fordítjuk ahelyett, hogy szembenéznénk vele. Így áthatolhatatlan páncélt növesztünk magunk, a lelkünk köré, amely elválaszt minket az élettől, megakadályoz abban, hogy megéljük szenvedélyünket, haragunkat, és ez által teljes, kiforrott személyiséggé váljunk.

Az Erő kártya felbukkanása olyan élethelyzetet vetít előre, ahol kénytelen leszel majd szembesülni saját belső ragadozóddal. Ennek a szembesülésnek az a célja, hogy megtudd, képes vagy-e kordában tartani a dühödet, félretenni büszkeségedet. Ahhoz, hogy ezt a próbát kiálld, valódi bátorságra, erőre és elszántságra lesz szükséged.

Az így szerzett tapasztalat segít felébreszteni a benned szunnyadó Herkulest, kinek feladata most már az, hogy megpróbáljon felülemelkedni önzésén és másokkal közösséget vállalva valódi önbizalomra tegyen szert.

Kívánok erővel teli hetet,

Áldással,

Luna

Megosztások:

Minden vélemény számít!

Név


Hozzászólás