+36 70 408 9351 | info@holdtemplom.hu

A 31. hét energiája – Szarvas isten

pánA héten az ősi, pogány Szarvas isten üzent neked. Üzenete: táncolj szenvedéllyel az Élet forgatagában.

Egy igazán forró hét áll előttünk; a férfias tűz elem energiája tombol, és a végsőkig feszíti a húrt. Mit tehet ilyenkor az ember? Egyet: hogy megpróbálja élvezni.

“Kel a Hold a forró éjszakában, és  Ő eljön, hogy felszítsa a vágyaidat.  Közeledik egy angyal, hogy ébressze benned a tüzet, felvigyen a csillagokig, és még magasabbra.

Vissza a világ gyerekkoráig, vissza oda, ahol még buli volt élni.  Ez Ő; eljött. Ő a Vadállat és Ő az Igazi.”

Ezt az igazán mágikus és provokáló dalt egyik kedvenc együttesem, az angol Inkubus Sukkubus énekli, az ősi férfierőről, mely nem másban nyilvánul meg, mint egy olyan férfi testű, de szarvas/kecske szarvú és patájú “vadállati” természet istenségben, mint Pán, Cernunnos, Herne, s melyből a kereszténység az ördög alakját formálta meg, hogy ellehetetlenítse a pogányság hitét.

Igaz, hogy a kecske nem kimondottan a kedvencem, mióta volt egy személyes konfliktusunk ; az állatkertben félig leette rólam a virágos ruhámat, és komoly harc árán tudtam csak menekülni, mert csak nézett a fura szemével, mekegett és üldözött, s mindeközben igen erős szagot is árasztott magából. Mondjuk voltam már ilyen randevún is, ami megerősíti ezen elméletet.

Sok probléma van manapság a férfi-női kapcsolattal, mert az eredendő szerepek olyannyira összezavarodtak, hogy ember, vagy asszony legyen a talpán, aki ki tud igazodni itt. És most nem az őskor óta hangoztatott szerepről beszélek, miszerint a férfi megy, levadássza a mamutot, míg az asszony otthon gyűjtöget, és neveli a gyermekeket, hanem a két nem ősi természetéről.

A pogányok régi hite szerint, a nő a Főpapnő, vagyis intuitívabb, bölcsebb, előrelátóbb és spirituálisabb, mint a férfi, hiszen testében hordja Földanyával való kapcsolatát. Ő a Hold. A férfi pedig a Szarvas isten, a természet gyermeke, testileg erősebb, aktívabb, szenvedélyesebb, kalandvágyóbb szexistenség. Ő a Nap. A férfi a kiáradó, a nő a befogadó. A férfi a nappal, míg a nő az éjszaka. Nem létezhetnek egymás nélkül, mégis, egymás tökéletes ellentétei, kiegészítői.

szarvas isten

A Szarvas isten maga a bujaság, a tűz, az ösztön. Ő a vadászat, a hódítás, a természet istene. Miért is van szarva? Mert a természeti férfi “vadállati” tulajdonságait szimbolizálja, ami minden férfiból képes kitörni, mikor a meccsen üvölt vagy sztriptízbárban múlatja az időt. Amikor lerészegedik vagy a földre dobálja a szennyes ruháit. Mikor az övé a fotel. Amikor utána fordul egy nőnek, vagy éppenséggel képtelen monogám lenni, és mikor gyerekes ártatlansággal nem érti, hogy a nő miért akad ki mindezen.

A nő pedig kiakad rendesen, talán ki is adja az útját az imposztornak, aki talajt veszt, hiszen a lelki támasza, a bölcsesség, amit a nő képvisel, elveszik.

A Hold viszont a Nap nélkül szintén nem teljes, hiszen a létezés ösztönös örömét sokkal nehezebb lesz megélni a férfi természetes zabolátlansága nélkül.

Nyilvánvalóan minden nőben és minden férfiban más és más arányban található meg a Nap és a Hold, de tapasztalataim szerint, az alapvető tulajdonságok akkor is megvannak mindkét nem esetében.

Ez a pogányok hite. Én sok igazságot találok benne, de tudom azt is, hogy mindenkinek megvan a saját igazsága, a saját nézőpontja.

A lényeg az, hogy a héten élvezd ezt a zabolátlan, férfias tűz-energiát, mely féktelenül tombol, egészen telihold napjáig, s tégy úgy, mint ahogy ősanyáink mondták: “hagyd magad, hamarabb szabadulsz”.

Így is, úgy is nagyon meleg lesz, így, ha pozitívan állsz hozzá, nagyon sok örömet is találhatsz benne.

Mint a csatolt, vicces és hatásos reklámban, ami mindig eszembe jut, ilyen forróságban, hiszen az ártatlannak tűnő, csíkos pizsis férjben is megvan a Szarvas isten trükközése, hogy megkapja, amit akar. :-)

Kívánok neked olyan hetet, mikor hagyod, hogy Szarvas istenség az Élet táncába vigyen,

Áldással,

Luna

Megosztások:

Minden vélemény számít!

Név


Hozzászólás