+36 70 408 9351 | info@holdtemplom.hu

A 33. hét üzenete – bátorság az élethez

wild1A héten az Osho Zen tarot és a vadvirágok üzentek neked. Üzenete: vedd a bátorságot az élethez.

Olyan időszak köszöntött ránk, amikor talán döntened kell, vagy nem látod tisztán az utadat. Azt válaszd a lehetőségek közül, ami közelebb visz az élethez, még ha az is a nehezebb út, amitől dübörögni kezd a szíved, talán a boldogságtól, talán a félelemtől, mert az vezet az Élet felé.

A héten felteszik neked a kérdést: az életet vagy a vegetálást választod?

Imádom a vadvirágokat. Szeretem azokat a virágokat is, amit más gyomnak tart. Soha nem értettem meg azt, hogy milyen jogon minősítünk egy virágot, egy állatot, egy népcsoportot „gyomnak”, „korcsnak”, míg kifinomultabb társaikat „fajtisztának”. Hiszen még én sem tudom, milyen népek vére keveredik bennem, és ez olyan izgalmas. Nem én lettem volna Hitler legjobb barátja, az már biztos.

A vadvirágok, melyek a sziklák, kövek hasadékaiban nyílnak, számtalan kihívással szembesülnek. Egy pici magot befúj a szél egy olyan helyre, ahol van némi föld, és a mag nem sokat tétovázik; az életet választja. Meggyökerezik, kihajt, és megtalálja útját a napfény felé. Ragyogó, aranyfényű aurától övezve feltárja kicsiny lényének hatalmasságát. Ő szégyentelenül éppoly hatalmas, akár a legfényesebb csillag.

Osho szavaival: „ A mag nem tudhatja, hogy mi fog történni; a mag soha nem látta még a virágot. És a mag el sem hiszi, hogy ott rejlik benne a gyönyörű virág lehetősége. Hosszú az út, és mindig biztonságosabb inkább el sem indulni rajta, mert az út ismeretlen, és semmit nem lehet garantálni. Ezer és egy veszély leselkedik az úton; csapdák és kelepcék szegélyezik mindenfelé – a mag a kemény maghéjba rejtve biztonságban van. De most tesz egy próbát: összeszedi magát, ledobja magáról a biztonságot jelentő kemény burkot, és elindul. A küzdelem azonnal elkezdődik: a kínlódás a talajjal, a kövekkel, a sziklákkal. És amilyen kemény volt a mag, olyan lágy lesz most a csíra, s a törékeny növényre ezerféle veszély leselkedik.

A mag eddig biztonságban volt, akár ezer évig is biztonságban lett volna – a csíra számára azonban rengeteg a veszély. De a csíra elindul az ismeretlen felé, a nap felé, a fény forrása felé, anélkül, hogy tudná “hová?”  és  “miért?” Hatalmas keresztet kell cipelnie, de a magot megszállta egy álom, és ezért nekivág az útnak. Ugyanilyen az ember útja is. Nagyon viszontagságos. Sok bátorság kell hozzá.”

Minden olyan alkalommal, amikor nehéz helyzetbe kerülsz, ott van előtted a választás lehetősége: megsértődsz és keresel egy bűnbakot, akit, vagy amit majd hibáztathatsz a nehézségekért, vagy szembenézel a kihívással, és fejlődsz. Minden alkalommal, mikor döntési helyzetbe kerülsz, azt a döntést hozd, ami közelebb visz az élet forróságához, kalandjaihoz. Hiszen pontosan ezért vagy itt a Földön.

Ez a virág megmutatja neked az utat, ahogy az élet iránt érzett szerelme kivezeti őt a sötétségből a fénybe. Nincs értelme az élet kihívásai ellen harcolni, vagy megpróbálni elkerülni, visszautasítani őket. A kihívások mindig ott vannak, és ha a mag virággá akar fejlődni, akkor keresztül kell jutni rajtuk. Legyen bátorságod virággá válni – azzá a virággá, amit a mag lehetősége rejt magában.

A fenti képen egy hajdani, középkori templom belsejében virágzó növényeket, az Élet győzelmét láthatod. Mert bármi történik, mindig az élet lesz az úr.

S hogy segítsek neked a fejlődésedben és az életedben, az augusztus 21-i perui munay-ki beavatást, mely a bőség jegyében zajlik, most féláron adom neked. Itt olvashatod: http://holdtemplom.hu/munay-ki-beavatkozas/

Kívánok neked olyan hetet, mikor veszed a bátorságot a Léthez, a fejlődéshez,

Áldással,

Luna

Megosztások:

1 válasz van a ehhez a bejegyzéshez: “A 33. hét üzenete – bátorság az élethez”

Szerző: Eva - 18 augusztus 2016 Válasz

Ez csodas uzenet mindenkinek.
:-) ;-)

Minden vélemény számít!

Név


Hozzászólás