+36 70 408 9351 | info@holdtemplom.hu

A 33. hét üzenete – macska

macskaA héten a Macska, mint sámáni totemállat üzent neked. Üzenete:  Ideje önállósodni és felszámolni a másoktól való függést! Itt az idő élvezni és életet és nem törődni mások véleményével.

Lakott egy kandúr régen az udvarban, az előző lakó hagyta itt. Igen szemtelen volt őkelme; egyszer például rávetette magát a csirkés szendvicsemre, feltépte a csomagolást, majd szemrebbenés nélkül, a szemembe nézve, szinte szuggerálva, mint az egyszeri maffiózó, kiette belőle a csirkét. A többit nagyvonalúan otthagyta nekem. Sokféleképpen reagálhattam volna. Rácsaphattam volna, elhajthattam volna, dührohamot kaphattam volna, de belőlem ehelyett egy hatalmas nevetés tört ki. Amikor valaki ilyen magabiztos, megérdemli a sikert. Ez a kandúr pedig szemmel láthatóan uralta a világot maga körül.

A macskát lehet szeretni, vagy nem szeretni – “megosztó személyiség” – mondanák róla az X-faktorban.

Hiszen a macska önálló, kíváncsi állat, jellemzője a kiszámíthatatlanság. Igen eszes, találékony, intuitív lény, tele kalandvággyal, kecsességgel.

A macska általában meghozza a saját törvényeit, és azok szerint él. Mivel kiszámíthatatlan, így nem válik könnyen egy szokás rabjává, és általában nem függ senkitől és semmitől – szabad teremtmény.

Üzenete az, hogy jól beleragadtál valamilyen látszólag kényelmes helyzetbe, mint a futóhomokba, ami hátráltatja előrejutásodat.

Általában igen könnyű és kényelmes dolog valamely szokás rabjává válni, és valamitől, illetve valakitől függeni. Ez lehet egészséges és építő jellegű dolog, amennyiben például a rendszeres testmozgásról beszélünk, de pusztítóvá válhat, ha egy káros szenvedély kerít minket hatalmába.

Igen könnyen előfordulhat, hogy egy másik személytől oly mértékben függővé válunk, hogy már nem tudunk önálló döntést hozni semmilyen kérdésben, vagy ha mégis, akkor is hozzá fordulunk megerősítésért. Ez még cégekre és szervezetekre is igaz.

fehércicaAzok a függőségek, amelyekkel mi magunk is tisztában vagyunk, általában nem tudatos döntés, inkább beidegződés folytán alakulnak ki. Ha valóban önálló döntéseket szeretnénk hozni, akkor nem szabad egyik szélsőség felé sem elhajlani, azaz nem kell mindentől függetlenedni, de nem szabad behódolni sem.

Ehelyett úgy hozzunk döntést, hogy 100 %-ban megőrizzük a saját tekintélyünket és hatalmunkat, és teljes felelősséget vállalunk a következményekért. Érdemes tehát átgondolni, hogy kik és mik azok a dolgok, akiktől és amiktől túlságosan függünk.

Próbáljunk eltávolodni, gondoljuk át, mely területeken kell változtatnunk, és cselekedjünk. Gyakoroljuk a korlátok felállítását, szerezzük meg, amire szükségünk van, és ha döntést hozunk, önhatalmúlag és önerőből tegyük.

Mint a Macska.

Én jelenleg erősen dolgozom azon, hogy jó kapcsolatot építsek ki ezekkel a titokzatos állatokkal, ám ez még mindig nem sikerült tökéletesen. Egy kis, belső hang azt súgja, azért van ez, mert túlzottan hasonlítunk egymásra… ám ennek a fehér cicának a képe, a kis, sértődött szájával olyan nevetésre késztet, hogy órákig el tudom nézegetni… mert a cicák bizony meg tudnak nevettetni bárkit! És ez nagy ajándék.

Kívánok neked olyan hetet, amikor öntörvényű Garfield lehetsz,

Áldással,

Luna

Megosztások:

2 Válasz “A 33. hét üzenete – macska”

Szerző: Csongvay Csilla - 12 augusztus 2015 Válasz

Nagyon jókor jött!!!!!!!!!
Remélem sikerül helyre rakni magamat!
Köszönettel:Csilla

Szerző: Gyöngyi - 13 augusztus 2015 Válasz

Tegnap született 6 kiscicánk.Köszönöm az irásait.

Minden vélemény számít!

Név


Hozzászólás