+36 70 408 9351 | info@holdtemplom.hu

A 34. hét energiája – A tökéletes pillanatra várva

imádkozó sáskaA héten az Imádkozó Sáska, mint sámáni állat üzent neked. Üzenete: várj egy ideig, várd meg a tökéletes pillanatot, mielőtt megszerzed, amire szükséged van. Álcázd magad, ha szükséges, hogy ne sejtsék a szándékaidat, és magadban tápláld a céljaidat belső erővel.

A hét száma a tarot kártyákban a VII-es, a Diadalszekér, ami türelmetlenségre sarkall, és nagyon nehéz most várakozni – de muszáj, mert a gyümölcs, amit szeretnél leszedni, még nem teljesen érett meg. Használd ezt az időt arra, hogy belülről tedd alkalmassá magad a változásra.

Mikor megláttam ezeket a szemeket, ezt a fejedelmi kiállást, akkor rögtön tudtam, hogy ő az, aki üzenni szeretne a héten. Nyilvánvalóan a szemek photoshop programmal kerültek kialakításra, de van egy olyan gyanúm, hogy a sáskának valóban van egy csillagközi ufós oldala – éppen ezért tartom lenyűgözőnek.

Emlékszem, egyszer találtam az ágyamon egy hideg őszi reggelen egy félig megfagyott sáskát, és tenyeremben tartva megcsodáltam földönkívüli, kis zöld emberre emlékeztető külsejét, hatalmas szemeit, mígnem aztán észrevettem, hogy fájdalmasan harapdálja az egyik ujjamat. Amilyen kicsi volt, olyan harcias – vagy éppen éhes, s nekem látott.

Az Imádkozó Sáska furcsa lény, és minden róla alkotott negatív kép ellenére a héten erőteljesen a segítségünkre lehet.

A sáskának elég rossz a marketingje (néha a nőstény együttlét után leharapja a hím fejét, de ennek is oka van a természetben, hiszen utána a nőstény több tojást tud rakni) s már a Bibliában is a fő csapások között emlegetik a felbukkanását Mózes második könyvében.

Úgy esett az ősi időkben, hogy az Úr parancsát a gonosz fáraó nem tartotta be, így Mózesen keresztül csapott le az Úr Egyiptomra. „Akkor ezt mondta az Úr Mózesnek: Nyújtsd ki kezedet Egyiptom földje fölé, és jöjjenek föl a sáskák Egyiptom földjére, és rágják le az ország minden füvét, mindazt, amit a jégeső meghagyott! Mózes tehát kinyújtotta a botját Egyiptom földje fölé, és az Úr keleti szelet hozott az országra egész nap és egész éjjel. Reggel aztán a keleti szél meghozta a sáskákat. Feljöttek a sáskák Egyiptom egész földjére, és roppant tömegben szálltak le Egyiptom egész területén. Nem volt ilyen sáskajárás sem azelőtt, sem azután. Ellepték az egész föld színét, úgyhogy elsötétedett a föld, és lerágták a föld minden növényét, a fák minden gyümölcsét, amelyet meghagyott a jégeső. A fákon és a mezei növényeken nem maradt semmi zöld Egyiptom egész területén.”

A fáraó persze megrémült, ijedtében megalázkodott, s ekkor az Úr nyugati szelet küldött, s a sáskákat besodorta a Vörös tengerbe. A fáraónak ekkor újra nagy lett a mellénye, és újabb nehézségek merültek fel, de ez már egy másik történet.

Mózes szerintem a világ egyik legnagyobb mágusa volt, aki a hit és a varázslat erejével tudott emberfeletti dolgokat előidézni, és ezek szerint a sáskáknak is parancsolni tudott varázsbotja segítségével. Ennyit a dolgok mágikus részéről.

Az Imádkozó Sáska akkor jelenik meg az életünkben, amikor hatalmas a nyüzsi. Munka, tennivalók, káosz borít el minket, és elfelejtjük meghallgatni azt a pici hangot magunkban, ami vezet minket – ezt lehet akár az Úr, Isten hangjának is titulálni.

Ilyenkor érdemes hátralépni egyet, meditálni, elvonulni csendben, mert a külső történésektől nem látjuk már a saját igazságunkat. Az Imádkozó Sáska akkor bukkan fel az életünkben, amikor békére, csendre és nyugalomra van szükségünk; a befelé fordulás most sokkal fontosabb, mint a külvilág történései. Pontosan ez a mozdulatlanság, a középpontod megtalálása fogja elhozni számodra azt, amire vágysz. Nem véletlen, hogy ez a sáska pont imádkozik; az ima ereje mostanában nagyon messzire elvihet, mert közel van az égiek segítsége.

A Kung Fu harcművészetnek van egy olyan ága, ami a Sáska kézmozdulatainak spirituális-fizikai erejét használja a harcra, és én imádtam gyerekkoromban, Bruce Lee-nek képzelve magam, sáskaként lengetni a karjaimat, és közben fura hangokat kiadni. Ez kitűnő stresszoldó eszköz is, mert miközben csinálod, te is, és a szeretteid is gurulni fognak a nevetéstől.

imádkozó sáska 1Az Imádkozó Sáska, mint állat, hihetetlen erejű lény, az álcázás nagymestere. A karjai tüskékkel vannak borítva, s bármit képesek elkapni – önmaguknál jóval nagyobb és erősebb állatokat is; a meglepetés erejével hatnak. És szorítják-szorítják a zsákmányt – mígnem az fel nem adja a harcot.

Képes levélnek, virágnak álcázni magát, és sem emberi, sem állati szem nem tudja őt megkülönböztetni a környezetétől. Most neked is álcáznod kell magad egy ideig, ne sejtse senki, hogy mire készülsz. Így fogsz sikert aratni, ha eljön a tökéletes pillanat, mikor felfedheted a szándékaidat.

Az Imádkozó Sáska nyugalomban, befelé fordulva vár, és a préda jön el hozzá. Nem nyüzsög, nem intézkedik – kivár, s így lesz szerencsés. Az már kevésbé, akit elkapott, mert a sokk ereje eleve legyűri őt. Az Imádkozó Sáska az állatvilág nagy mágusa – pontosan tudja, hogyan tudja a legkisebb erőfeszítéssel a legnagyobb eredményt elérni.

Most te is úgy teszel a legjobbat a saját életeddel, hogy vársz, befelé fordulsz, táplálod a saját energiáidat – s amire vársz, eljön hozzád. Tudd, hogy úgyis meglesz, amit szeretnél, de ez most nem a cselekvés, hanem a várakozás ideje. Nem az ideges, hanem a megelégedett várakozásé. Meg kell egyelőre elégedned azzal, amid van, s ebben a tudatban várni a jobb dolgokat, jobb időket.

Az Imádkozó Sáska kimondottan szerencse szimbólum, jelzi azt, hogy amire vágysz, biztosan eljön hozzád. Amikor viszont megpillantod, habozás nélkül kell cselekedned. A Sáska azt is üzeni, hogy közeleg a változás – akár külső, akár belső, készülj fel rá, hogy a kellő pillanatban reagálhass minderre.

Azt is üzeni, hogy te vagy az életed mestere, s abba az irányba segít majd mozdulnod, ami a legjobb számodra.

Hívd az Imádkozó Sáska erejét, ha békére és nyugalomra vágysz, ha zűrzavar van a fejedben, ha fontos kérdésekben kell döntést hoznod.

Ha nem vagy egyensúlyban, ha a karriered, a magánéleted kimerít, ha a fontos dolgokra szeretnéd csak fordítani az energiádat, a jelentéktelen problémák helyett, akkor ez a sámáni állat segíteni fog neked abban, hogy visszaszerezd az erődet, a türelmedet, a tisztánlátásodat, a döntéshozási képességedet és amikor cselekedni kell, győzhess.

Kívánok neked olyan hetet, amikor képes vagy az erőgyűjtésre, mert eljön a béke, a nyugalom az életedbe,

Áldással, Luna

Megosztások:

Minden vélemény számít!

Név


Hozzászólás