+36 70 408 9351 | info@holdtemplom.hu

A 35. hét energiája – Prométheusz

PrométheuszA héten az ókori görög Prométheusz isten üzent neked. Üzenete: hallgass a belső bölcsességedre. Talán mostanában nem azt kapod, amit szeretnél, hanem azt, amire szükséged van ahhoz, hogy végre kiszabadulj a magad szőtte pókhálóból, amiben vergődsz.

Mindenesetre, most csak úgy juthatsz előre, ha tudatosan áldozatot hozol azért az útért, melyről érzed, hogy a tiéd, csak nem mertél még rálépni…

Az ősi időkben, Prométheuszt és testvérét, Epimétheuszt bízta meg Zeusz főisten azzal, hogy teremtsenek lényeket, melyek benépesítik a földet. Epimétheusz teremtette az állatokat, Prométheusz pedig az istenek képmására az embert, de olyan sokáig bíbelődött ezzel, hogy mire elkészült, Epimétheusz az összes előnyös tulajdonságot elhasználta az állatok teremtésénél. Prométheusznak megesett a szíve esendő teremtményein, és úgy döntött, nekik adja a tüzet, ami addig csak az istenek tulajdona volt, hogy az ember az állatok fölé emelkedhessen, ne nyers hússal kelljen táplálkoznia, s melegedhessen is a hidegben. Zeusz feldühödött azon, hogy Prométheusz ellopta a tüzet az istenek birodalmából, s azzal büntette, hogy a Kaukázus hegyén egy sziklához láncoltatta, ahol egy óriási sas mindennap megette a máját, ami másnap újra visszanőtt. Végül Héraklész szabadította ki, így az istenség visszatérhetett az Olümposzra.

Prométheusz az áldozathozatal, a beavatás istensége, s az emberi lélek fejlődésének azt a stádiumát szimbolizálja, amikor az ember megadja magát a Sorsának, bármilyen legyen is az, mert tudja, hogy csak így értheti meg Útjának, életének mélyebb, igazi értelmét. Mint az emberiség megalkotója, Prométheusz bátorságot és hitet ültetett az emberekbe, hogy félelem nélkül bízzák rá magukat a Sorsukra.

Ha szükséges, még arra is hajlandó, hogy feladjon mindent, ami számára kedves, csak azért, hogy szellemi fejlődésének semmi se szabjon gátat, bár először tele van félelemmel és kétellyel.

Talán te is rettegsz attól, hogy – egy magasabb rendű cél érdekében ugyan – de fejest ugorj Sorsod folyójába, hiszen félsz, hogy a sebek, amelyeket eközben kapsz, fájdalmasabbak lehetnek, mint amelyeket éppen megpróbálsz elkerülni.

folyóAzonban, ha valóban szeretnéd tudni, ki vagy, ha valóban szembe akarsz nézni igazi önvalóddal, akkor el kell dobnod az álarcokat, magad mögött hagyni a védekező féligazságokat, és alámerülni ebbe a folyóba.

Prométheusz felbukkanása azt jelzi, hogy már sokkal erőteljesebben rá mered bízni magad belső lelki iránytűdre, mersz hinni valódi Énednek, amely az egónál jobban tudja, hogy lelki fejlődésedhez mire van most szükséged.

Prométheusz a tudatos áldozatvállalás szükségességére hívja fel a figyelmedet, arra, hogy a régi dolgokat magad mögött hagyva helyet csinálj valami újnak.

Lehet, hogy a jelenlegi biztonságodat kell feladnod ahhoz, hogy az addig háttérbe szorított, nem kihasznált tulajdonságaid és tehetséged felszínre kerülhessen.

Az is lehet, hogy eddig teljesen szilárdnak hitt meggyőződéseidet kell feladni, és életedet új alapokra kell helyezned. Ez lehet például intellektuális, társadalmi vagy vallási meggyőződés, felsőbbrendűségi érzés, gyűlölet vagy egy makacs elképzelés megvalósításának feladása.

A héten lehet, hogy választás elé kerülsz; vagy megbízol belső vezetésedben, és átadod magad a beavató folyamatnak, vagyis rövid, de heves tusa után, hosszú távon győzni fogsz, vagy ellenállsz a Sorsnak, annak, amit belül pontosan érzel. Ez rövid távon jó lesz, de hosszú távon kiszámíthatatlan eredményeket hoz…

Kívánok neked olyan hetet, mikor megbízol belső bölcsességed sugallatában,

Áldással,

Luna

 

Megosztások:

Minden vélemény számít!

Név


Hozzászólás