+36 70 408 9351 | info@holdtemplom.hu

A 36. hét energiája – oltalom és védelem

ganeshaA héten Ganésa, az Akadályok Elhárítója üzent neked. Üzenete: ne félj, védelem alatt állsz.

A hetet a 9-es szám energiája uralja. Mind az év, mind a hónap, mind pedig a hét száma összeadva a 9-es számot mutatja, mi több, pénteken még 9-e is lesz. A 9-es a küzdelem, az életút, és némiképpen a lezárás száma is, egyszóval ez a hét energetikailag roppant nehéz is lehet.

Ganésa istenség, az akadályok elhárítója felajánlotta a segítségét ahhoz, hogy isteni elefánt energiájával áttol a nehézségeket, vagy megnyitja az utad előtted. Az elefántok számomra szent állatok. Okosak, családcentrikusak, és érző szívű lények, nem csoda, hogy Ganésa energiája is a szívcsakrát nyitja meg; olyan, mint egy finom, meleg simogatás a mellkasodon, a szíveden.

Az elefántfejű Ganésa istenséget annyira szeretem, hogy hatalmas képe helyett kapott a hálószobám falán. Alvás közben az ember védtelen, és érdemes a hálóba csak olyan képeket, dolgokat tenni, melyre lefekvés előtt rápillantva, jobban tudunk aludni. Alvás közben lelkünk kiröppen a testünkből, és ismeretlen világokba tesz utazást, így szerencsés dolog, ha jóakaratú isteni lények vigyázzák az álmunkat.

Ganésa Siva istenség és Párváti istennő fia.  Vörös vagy sárga, emberi törzzsel, hatalmas gömbölyödő hassal, négy karral és elefántfejjel ábrázolják, szájából egyetlen agyar meredezik csupán. De miért van ilyen meglepő külseje? Az egyik magyarázat szerint, a kisfiú születésekor tartott ünnepségre elfelejtették meghívni Sani istent (a Szaturnusz bolygó megtestesítőjét), aki bosszúból tekintetével elhamvasztotta a csecsemő fejét, mire Brahma istenség azt tanácsolta Párvatínak, hogy annak az élőlénynek a fejét tegye a helyére, akivel először találkozik; ez a lény egy elefánt volt.

Egy másik mítosz szerint Siva maga vágta le dühében fia fejét, amikor az megzavarta együttlétét Párvatíval, ám azután, hogy feleségét megvigasztalja, Ganésa törzsére a közelben talált elefánt fejét helyezte. Ganésa egyik agyarát egy óriással való verekedés során maga vágta le, és csapta oda ellenfeléhez; a mágikus erejű agyar patkánnyá változtatta az óriást.

ganesaGanésa a bölcsesség őrzője és az akadályok elhárítója, áldást oszt, és menedéket kínál az élet viharai elől. Megmutatja neked a jó és a rossz közötti különbséget, és arra ösztönöz, hogy maradj az igazság ösvényén. Megszabadít kötelékeidtől, és uralkodik a halál felett. Egyik kezében kedvenc rizsgombócát tartja, ennek köszönheti kerek pocakját.

Fordulj ehhez a segítőkész istenséghez a héten akkor, ha úgy érzed, összecsapnak a fejed felett a hullámok; ha félsz, ha nem mered megtenni az első lépést előre.

Ehhez gyújts egy vörös vagy sárga gyertyát, és egy finom, indiai füstölőt, nézd meg Ganésa képét, és mondd el neki a problémádat, kérd meg, hogy mozdítsa el előled az akadályokat, védjen meg, öleljen meg szeretetteli energiájával. Bízhatsz a segítségében.

Kívánok neked olyan hetet, amit védelemben és biztonságban tölthetsz,

Áldással,

Luna

Megosztások:

Minden vélemény számít!

Név


Hozzászólás