+36 70 408 9351 | info@holdtemplom.hu

A 37. hét energiája – Főnixmadár

phoenix-book-cover-rgbA héten a Főnixmadár üzent neked. Üzenete: ne add fel a reményt, az újjászületésed már közel van. Talán viharos időkön mész keresztül, talán úgy érzed, hogy nincs erőd harcolni a körülményekkel, néha azt gondolod, hogy az Égiek megfeledkeztek rólad. De pislákol benned mélyen egy kis láng, ami reményre biztat, ami tudatja veled, hogy minden rendben van, és rendben is lesz.

A Főnix mitológiája évezredek óta foglalkoztatja az embereket, hiszen ez a mitikus madár a halhatatlanságot és a folyamatos újjászületést szimbolizálja. A Főnix olyan csodás, tüzes arany-narancssárga lény, amely 500-1000 évig él, majd, ha megöregszik, lángra lobbantja magát, hamuvá ég, majd újjáéled hamvaiból.

Az ókori görögöktől kapta a nevét, az ógörög “phoenix” szó azt jelenti: bíborvörös. Szerintük a Főnix egy szent kút mellett élt, és minden hajnalban megfürdött a kút vizében. Apollón napisten meg is állította ilyenkor Nap-szekerét egy percre, hogy meghallgassa a csodás madár gyönyörű dalát, melyet reggelente énekelt.

fonixAz ókori Egyiptomban a Főnixet Bennu madárnak nevezték, a szó annyit tesz: „fénylő felemelkedés” avagy „ragyogás”. Néhány mítosz úgy tartja, hogy a Bennu egyenesen Ozirisz szívéből kelt életre, egy másik legenda szerint, egy Ré templomában álló, lángra lobbant szent fa tüzéből született.

Néha kócsagfejű emberként is ábrázolták ezt mitikus lényt, aki fehér múmia öltözéket visel, átlátszó, hosszú köpenye alatt, és úgy is hívják őt, „aki önmagát keltette életre”.  Bennu templomában az ó-egyiptomiak időmérő eszközöket tartottak, hiszen a Főnix léte és újjászületése kapcsolatban van az Idő törvényével. Mágikusan hangzik, ugye?

Perzsiában Humának hívták ezt a szent madarat, ami annyit tesz: „Paradicsomi madár” hiszen ez a lény nem hogy nagy együttérzéssel van az emberek iránt, hanem hatalmas szerencsét is hoz. Nem csak a látványa, de már az is, ha egy Huma árnyéka egy emberre vetődik. Ha valakinek olyan szerencséje van, hogy a Huma a vállára telepszik egy pillanatra, akkor biztosan király lesz belőle.

A kereszténység Jézus halálával és újjászületésével hozza kapcsolatba a Főnixmadarat, nem csoda, hogy rengeteg középkori nemesi címeren is megjelenik a szimbóluma.

Az arizonai Phoenix városa sem véletlenül kapta ezt a nevet; eredetileg helyőrség volt a település, mely amerikai őslakosok városának romjaira épült. Új lakói azt szerették volna, ha a város újjászületik, s ehhez kérték a Főnix segítségét – melyet szemmel láthatólag meg is kaptak…

Ha olvastad a Harry Potter sorozatot, még ott is feltűnik a Főnix, mint Dumbledore professzor madara, aki Harry szeme láttára lobbantja lángra magát, majd szürke kismadárként éled fel a hamvakból. Mi több, könnyei még a halálos kígyómarást és begyógyítják.

A Főnix a remény szimbóluma, és a héten azt kéri tőled, hogy a téged foglalkoztató helyzetben fel ne add a reményt, mert az újjászületésed közel van.

Tarts ki addig, míg a Szerencse újra a társadul szegődik, s már nem kell nagyon sokat várnod!

Meghívhatod az életedbe a mágikus Főnixmadarat azzal, hogy gyújtasz egy arany, vagy narancssárga gyertyát neki, és miközben ég, vizualizálod ragyogó, fénylő tűz-testét, elmondod a kérésedet. A mirha füstölőt is nagyon szereti, ezt is füstölhetsz közben, hogy jobban figyeljen rád.

Amit kérhetsz tőle: szerencse bármiben, kitartás, újjászületés, a régi elengedése, az új bevonzása, új, ragyogó életszakasz.

Kívánok neked olyan hetet, amikor a remény és a szerencse visszatér az életedbe,

Áldással,

Luna

Megosztások:

1 válasz van a ehhez a bejegyzéshez: “A 37. hét energiája – Főnixmadár”

Szerző: Regi - 11 szeptember 2019 Válasz

Hálásan köszönöm! Ma az égre nézve egy furcsa, elmosódott felhőt láttam. Mondtam is a kolléganőmnek, nézd egy főnix madár. ?

Minden vélemény számít!

Név


Hozzászólás