+36 70 408 9351 | info@holdtemplom.hu

A 38. hét energiája – Az Ezüst Kerék

arianrhodA héten Arianrhod kelta istennő üzent neked. Üzenete: életed kereke fordul…

Arianrhod a termékenység, újjászületés, a kozmikus idő és a Sors istennője a kelta mitológiában. Nevének jelentése: Ezüst Kerék, amely a természet évkörét, és a Holdat jelképezi – az ezüst kerék, amely eltűnik az éjszakai tengerben. Mivel Arianrhod túlvilági istennő is, a kerék égi evezője forgását is jelképezi, ahogy a lelkeket a Corona Borealis csillagképbe, az északi túlvilágra viszi. Itt várakoznak aztán az újjászületésre. Arianrhod ezáltal erős beavató istennő is, aki képes felfedni előttünk a túlvilág titkait.

A misztikus istennő a Holddal, valamint a Sarkcsillaggal is kapcsolatban áll, hiszen birodalma az égen helyezkedik el, a Tejúton.

A héten, az őszi napéjegyenlőség idején fordul életünk kereke, ezért is jelez a Sors istennője.

Bár az évnek ezen szakasza általában nyugodt szokott lenni, mi több, inkább befelé fordulunk ezidőtájt, s merengünk a szomorú őszi esőben, de az ez évi felfokozott, őrülten kavargó energiák és szokatlanul forró időjárás alaposan felpiszkálja a kedélyeket, így tapasztalhatunk nyugtalanságot, könnyen felfortyanhatunk, mert érezzük, hogy talán valami várakozik a felszín alatt, hogy valószínűleg történik velünk valami sorsszerű.

arianrhod2Minden sorsszerű történést változást hoz, és ez az, amit nagyon, de nagyon nem szeretünk…

Arianrhod a női erő és a mágia istennője is. Vad és szabad csajszi, akiről úgy tartják, hogy imádja a helyes férfi sellőket (bizony, vannak ám…) Mágikus Üstje női ereje szimbóluma, Fehér Koca kíséri, ami azt jelzi, hogy ez az istennő kapcsolatban van az Alvilág erejével is.

A kelta mondák gyűjteményében, a Mabinogionban, írnak Arianrhod történetéről. A büszke, mágikus Math király – szól a monda – erejét onnan nyerte, hogy amikor éppen nem csatázott, lábait egy gyönyörű szűz ölében tartotta. A bájos Goewin volt Math király varázsképességeinek forrása.

Ám e csodás leányba beleszeretett Arianrhod testvére, Gilvaethwy, de sajnos nem volt rá alkalom, hogy kettesben legyenek. Gwydion, a fivére, aki nagy mágus hírében állt segített neki: némi varázslattal, hazugsággal, szemfényvesztéssel sikerült elérni, hogy Math király elinduljon egy csatába – ami nem is létezett. Nem volt ellenség, ami ellen harcolhattak volna, így vérontás lett a mágikus csata vége, mely rengeteg kiváló harcos életébe került.

Eközben Gilvaethwy a kastélyban úgy bizonyította hitvány szerelmét, hogy megerőszakolta a szemérmes szüzet, aki ezáltal elvesztette mágikus képességeit, hogy Math király erejét táplálja.

Mikor Math hazaért, Goewint könnyek között találta, és úgy kárpótolta őt, hogy feleségül vette. Kiderült a gyalázatos tett, akkor Math király nem is a véres csata, hanem a leány meggyalázása miatt büntette meg őket.

Varázspálcájával a testvérpárt szarvas-párrá változtatta, és azt mondta nekik, hogy éljenek úgy, mint az állatok, hiszen az ember címre nem méltók.

Arianrhod, a testvérpár nővére kapta meg a felkérést, hogy Math király mágikus lábtartója legyen. Egy kis probléma merült fel a szüzességével kapcsolatban, de Arianrhod okos nő volt; úgy döntött, hogy a Szűz szerep azt jelenti, hogy ő egy független nő, aki senkinek sem tartozik elszámolással – szóval ő tulajdonképpen szűz.

Ám Math király átlátott a szitán, és mágikus szüzességi teszt elé állította Arianrhodot; át kellett lépnie Math varázspálcáján, hogy kiderüljön az igazság. Arianrhod át is lépett a pálcán, mire furcsa dolog történt. Azonnal két ikerfiúnak adott életet – s ezzel sajnos kiderült az, hogy erényét nem őrizte meg…

Történt aztán elég sok dolog, átkok, mágia, fondorlatok, ahogy az a keltáknál lenni szokott, de egy szónak is száz a vége.

Arianrhod erős, mágikus istennő, okos és intelligens, az isteni női erő kifejeződése. Arianrhod meg van róla győződve, hogy nem kell azért egy férfi egy nőnek, hogy ezáltal egy nő egésznek érezhesse magát, hanem hogy ketten együtt alkothassanak – közös örömben és gyönyörben – valami csodálatosat. Ez még ma is lázadó hozzáállásnak tűnik, nem hogy régen, mikor a nők a férfiak tulajdonai voltak… 

Ezeket a furcsa és mágikus történeteket évezredekig nem írták le, hanem bárdok mesélték, énekelték el, a csillagos ég, és paloták kőmennyezetei alatt, a lobogó tűz fényében.

Talán neked is kedved támad kimenni ma éjszaka, felnézni a csillagos égre, és látni Arianrhod palotáját, magát a fényes, ezüst istennőt, aki ott ül, kozmikus trónján. És forgatja a kereket, szövi a Sorsot, a tiédet is…

Megkérheted őt arra, suttogva a csillagoknak, hogy szője azt szebbre-jobbra, mint amilyen eddig volt, hiszen megérdemled ezt.

Én holnap utazom Wales-be, a druida beavatásomra, és igencsak érzem, ahogy Arianrhod forgatja a kereket… de tudom, hogy a kerék mindig arra fordul, ahol a legtöbbet tudja az ember kihozni az életéből, a sorsából.

Kívánok neked olyan hetet, amikor varázslat vesz körül, mely a csillagokból árad,

Áldással,

Luna

S ha hallgatnál egy modern druidát, ajánlom neked az alábbi zenét: ARIANRHOD

Megosztások:

Minden vélemény számít!

Név


Hozzászólás