+36 70 408 9351 | info@holdtemplom.hu

A 4. hét energiája: légy bolond!

the foolA héten a Disney tarot üzent Neked. Üzenete: a Bolond.

A Bolond a nulla és huszonkettes kártyája egyben, mely az Uránusz bolygóhoz kapcsolódik – emiatt hozható összefüggésbe a Vízöntő csillagjeggyel, melynek időszakába pont most léptünk be.

A Vízöntők újítók, kísérletezők, nyitottak, gondolkodásuk általában nagyon fürge, jövőbe néző.  Ennek árnyoldala az, hogy sokszor furcsán tudnak viselkedni, öltözni, és orra esnek, mert gondolataik nem a jelenben, hanem a jövőben járnak. Ők a nagy tudású, de végtelenül szórakozott professzorok.

A Vízöntőket biztosan felismered, akár emberként, akár állatként születtek erre a bolygóra. Lakik az utcánkban egy cica, aki biztosan a Vízöntő jegyében született, mert azt szoktam látni reggelenként, hogy az utca egyik oldaláról a másikra ugrál, látszólag céltalanul, majd ábrándozva mancsozza-karmozza a fatörzseket és közben nyávogva énekel. Nagyon szelíd, de amikor megsimogatom, elgondolkodva és finoman az ujjamba harap egyet-kettőt, mert látszik, hogy gondolatban egyáltalán nem itt jár, hanem a világ dolgain tűnődik.  Minden  reggel képes megnevettetni, mert sok hasonlóságot fedezek fel kettőnk között.

Légy a héten Te is bolond! Próbálj ki új dolgokat, ne vegyél semmit túl komolyan! Ezen a héten az egész Univerzum támogat és segít Téged, hogy beleugorj az Ismeretlenbe. Kalandok várnak Rád az élet dzsungelében.

Most bízz a megérzéseidben, és tedd azt, amit helyesnek érzel.  Lehet, hogy tetteid “bolondnak” tűnnek mások szemében, talán még saját magad számára is, ha a racionális elméddel akarod elemezni őket. De a “nulladik” helyet elfoglaló Bolond a szám nélküli szám, ahol a bizalom és az ártatlanság a vezetőid, nem pedig a szkepticizmus és a múlt tapasztalatai.

Osho szavaival tolmácsolva:

dog“Egy bolond mindig bízik. Egy bolond minden negatív tapasztalata ellenére folyton csak bízik. Becsapod, ő mégis megbízik benned. Újra becsapod, ő továbbra is megbízik benned. Megint becsapod, és ő még mindig bízik benned.

Aztán azt mondod: “ez egy bolond, ez semmiből nem tanul.” Az ilyen ember bizalma hihetetlenül nagy – senki meg nem ronthatja.

Légy bolond a taoista értelemben, a zen szellemében. Ne építs falat magad köré a tudásból. Akármilyen élmény ér, hagyd, hogy megtörténjen, azután hagyd magára. Mindig tisztítsd ki az elméd, újra meg újra. Halj meg minden pillanatban a múlt számára, hogy a jelennel, az “itt és most”-tal maradhass, mint egy újszülött csecsemő. Az elején nagyon nehéz dolgod lesz.

Mindenki ki fog használni… de hadd tegyék. Szegény fickók… Még ha megtévesztenek is, becsapnak, kirabolnak is… hagyd, hogy megtörténjen, mert az, ami tényleg a tiéd, soha nem lehet másé. Azt, ami valóban a tiéd, senki nem rabolhatja el tőled. Ha nem hagyod, hogy ezek az élethelyzetek beszennyezzenek, akkor megjelenik számodra a lehetőség, hogy legbelül eggyé válj önmagaddal. A lelked mindinkább kikristályosodik.”

Új kezdetekkel teli hetet kívánok!

Berkana

A héten a Hold Templomot is elérte a Bolond energiája, az új kezdetek szele, így Damara Rita neve is e héttől kezdve Berkanára változott, így találkozhattok velem a jövőben.

Gyertek, fújjatok, új szelek, hozzátok az Újat mindenki életébe, hiszen nagyon nagy szükségünk van rá!

Áldás Mindenkinek!

Megosztások:

Minden vélemény számít!

Név


Hozzászólás