+36 70 408 9351 | info@holdtemplom.hu

A 4. hét energiája: Neked mi a sztorid?

A Wall Street farkasaEnnek a hétnek az energiája a mai napig nem akart megmutatkozni, de ma végre, és rendhagyó módon, kimondottan az “anyagra” vonatkozóan adta át üzenetét.

Ha megnézzük a hét számát, ami 4, a négyzet, és az anyag szimbóluma, már nem is csodálkozom rajta. Egy  facebook bejegyzés indította el a gondolatot, ami megragadott engem, de rajtam kívül is  8000 ember lájkolta és majd’ 4000 ember osztotta meg azt az idézetet, ami a “Wall Street farkasa” című filmből származik.

Az igaz történeten alapuló film főhősét, Jordan Belfortot lehet szeretni, vagy nem szeretni, elítélni vagy felmenteni, de egyet a javára írhatunk: egész életében barátja volt az anyag. No nem csak az az anyag, ami elszívott, mert ilyen is volt jócskán, hanem az a tény, hogy meg tudta teremteni és ki tudta használni mindazt az örömet, luxust és gazdagságot, amit a Föld kínál. Hogy milyen módon tette ezt, az az ő története; de hogy te milyen módon nem teszed, az már csak a tiéd.

A Földre való leszületésünk egyik oka az, hogy megtapasztaljuk az anyagi világ szépségét. Egy finom sütit, egy gyönyörű naplementét, a simogatást, a masszázst, az erotikát, a virágok illatát, a tenger kékségét, és ezzel együtt  a pénzt is, amit becserélhetünk olyan dolgokra, melyek lehetővé teszik a Földön való létezésünket és azt, hogy szép dolgokkal vegyük körbe magunkat. Persze más dolgunk is van itt, de ezek azok az ajándékok, mellyel elhalmoz a Föld.

Ezzel ellentétben sok embernek van olyan “hozott” programja egyik előző életéből, vagy éppen ebben az életében nevelték bele, hogy a pénz bűnös dolog. Ezt a gondolatot érdemes minél gyorsabban kigyomlálni magadból, hiszen 2015-ben, vagyis 8-as számú Pénz Évben járunk, és ebben az évben muszáj, hogy foglalkozz a pénzzel. Ha nem foglalkozol vele, akkor ő is el fog téged hanyagolni… A bejegyzés a következő:

luxus“Az egyetlen dolog, ami közted és a célod között áll, nem más, mint az a vacak sztori, amit magadnak adsz elő, hogy miért is nem lehet elérni mindazt, amit szeretnél…”

Neked is, és nekem is vannak vágyaink. Vannak vágyaink, amit reálisnak minősítünk, és vannak olyan vágyott dolgok, amelyeket elérhetetlennek tartunk. De valóban elérhetetlen? Ha megkérdeznélek, vajon miért elérhetetlen, elmesélhetnéd nekem a sztoridat, amit kifogásként használsz. De én is elmesélhetném az enyémet, amivel takarózom. Ám az a nagy helyzet, hogy mindketten hazudnánk, mert minden vágyunk elérhető.

Emlékszem, hogy egyszer, gyerekkoromban, lehettem vagy 10 éves, a házban lakó egyik sráccal bicikli versenyt rendeztünk. Nekem csak olyan bicajom volt, aminek az egyik pedálja fából volt, amit a nagypapám szerelt fel a leesett gumi helyére, és a fék sem volt teljesen százas. A “pálya” végén volt egy kőlépcső, ami előtt meg kellett volna állnunk. A srácnak sikerült is, ám én továbbcsúsztam, de nagy nehezen megállítottam a biciklit a kőlépcső közepén, úgy, hogy letettem az egyik lábamat, ám a helyzetem igencsak ingatagnak minősült. A mai napig emlékszem arra, hogy előttem állt a választási lehetőség: vagy minden erőmet bevetve lemászom a bicikliről és sértetlen maradok, vagy pedig engedek a gravitációnak és leesek. Én a lustaságot választottam, és inkább elengedtem magam, tudatosan leestem, majdnem betört az orrom, és az államat is jócskán bevertem. Ez 30 éve volt és még mindig szinte naponta eszembe jut. Jó kis tanítás volt arra vonatkozóan, hogy ha én nem teszek magamért, akkor átengedem magam a káosz erejének!

bakAz anyagot formálni, az anyagban anyagi sikereket elérni hosszabb folyamat, mint a gondolati teremtés, mert az anyag sokkal lassabban formálódik, mint ahogy kigondolod a dolgokat. Sok ember ott hibázza el a teremtést, hogy gyönyörűen kigondolja, tesz érte, viszont lustaságból vagy türelmetlenségből nem várja meg a folyamat végét. A Bak jegyében járunk, és a Baktól tanulni érdemes a türelmet, az anyaggal való kitartó bánásmódot, az alázatot és a folyton a célra való összpontosítást, az apró lépéseket a siker érdekében.

Tehát felejtsd el a sztoridat, gondold ki a vágyadat, és mindegy, hogy hány osztályt végeztél, mindegy, hogy gazdagok-e a szüleid, mindegy, hogy nem tudsz nyelvet tanulni, mindegy, hogy szerencsétlennek tartod magad, és bármi mindegy, amit kifogásnak gondolsz – meg tudod csinálni. Hogyan? Erős akarattal, szűnni nem tudó lelkesedéssel, úgy, hogy annak a képe, amit szeretnél, folyamatosan előtted lebeg, és képes vagy akár éveket rászánni arra, hogy megszerezd -akkor biztosan a tiéd lesz.

Ha elég erős a sztorid, most jó dühös leszel rám, hogy megpróbállak ébresztgetni, de ha ez így van, akkor tudod… az a te történeted.

Kívánok neked olyan hetet, amikor másképp tudod szemlélni az életed,

Áldással,

Luna

Megosztások:

Minden vélemény számít!

Név


Hozzászólás