+36 70 408 9351 | info@holdtemplom.hu

A 40. hét energiája – Éberség

cápa1A héten a Cápa, mint sámáni állat üzent neked. Üzenete: légy éber, ösztönös, és engedd el a félelmeket. Ez most nem a visszavonulás, hanem annak az ideje, hogy megszerezd, amit szeretnél.

Talán túl sokat gondolkodsz, és ha cselekvésre kerül a sor, megdermedsz. A Cápa ösztönlény, nem sokat agyal, hanem teszi a dolgát, amikor ébersége ezt diktálja. A héten – ahhoz, hogy elérd a céljaidat – inkább az ösztöneidre, mint az eszedre érdemes hallgatni.

Ha egy cápa képére nézek, akkor gyönyörködéssel vegyes borzongás fut át rajtam. A cápa a dinoszauruszok leszármazottja, félelem nélküli, fenséges ragadozó, ám a fogaitól elfog a rémület. Hiszen biztosan nem tanúsítana könyörületet irántam, hanem hamm, megenne lelkiismeret-furdalás nélkül.

De biztosan csak a tengerben úszva kell ébernek lennünk? Egyszer például orvul megtámadtak az utcán, elvették a táskámat, én pedig úgy éltem meg ezt, mint egy furcsa álmot, mikor lelassul az idő; azt sem tudtam, mi történik velem. Nagyon jó tapasztalás volt ez nekem ahhoz, hogy „felébredjek” és rájöjjek arra, hogy körülöttünk még mindig ott a dzsungel, és időről időre körbe kell néznünk, ha biztonságban akarunk maradni.

Nincsenek már kardfogú tigrisek, de vannak emberek, helyzetek, melyek nem barátságosak velünk. És néha már csak akkor „ébredünk fel”, mikor kihúzzák a lábunk alól a talajt, pedig mennyi, de mennyi jelet kaptunk korábban, amire fittyet hánytunk. Széteső párkapcsolat, egy labilis munkahely, pár szóbeli figyelmeztetés, az Őrangyalod súgása, vagy bármi más… és még mindig azt gondoljuk, hogy van időnk, biztonságban vagyunk.

A Cápa segít abban, hogy jól ítéld meg az embereket, helyzeteket. A Cápa rosszul lát, ám szaglása remek; a körülmények felderítése miatt úszkál körben a prédája körül, hogy biztosra mehessen. Szagold hát te is ki, hogy áll a helyzet. Ha a Cápa már biztos a dolgában, habozás nélkül lecsap, és semmi nem állhat az útjába.

A Cápa a rosszfiú a filmekben, folyton azt látjuk, hogy gyanútlan úszókból harap le ezt-azt, de ez így nem igaz. A Cápa egyedül úszkálva aránylag békés állat, de ha csapatban van, akkor bizony a falka ösztön megvadítja.

cápaA Cápa a héten azért úszott be az életedbe, hogy kiszabadítson a börtönödből – legyen ez akár egy káros kapcsolat, ellenség, avagy helyzet. A Cápa elűzi a nála gyengébb ragadozót aki téged fenyeget, s egyben arra emlékeztet, hogy benned is megvan ez az őserő, hát használd! Szagold ki, hogy ki, vagy mi az, ami visszatart téged az életben, és számolj le vele.

A Cápa vízben él, így az érzelmekkel is kapcsolatban van, főleg az érzelmi változásokkal. Segít ösztönösen ráérezni érzelmi helyzetekre, melyek eddig talán zavarosak voltak számodra.

A Cápa azt tesz, amit akar, amikor akarja, ahogyan akarja. Nem alkalmazkodik udvariasan a környezetéhez. s ez az, ami igazi túlélővé teszi, rideg körülmények között is.

Hívd magadhoz a Cápa energiáját akkor, ha nem tudod, mit tegyél, vagy ha nem látsz békés megoldást arra a helyzetre, amelyben vagy.

Hawaii szigetén úgy tartják, hogy a Cápák ősi istenek evilági megtestesülései. Mi több, őseik is Cápaként születnek újjá. Ezek az ősök továbbra is védelmezik leszármazottaikat, ezért itt szokás, hogy a Nagy Fehér Cápáknak eleséget dobálnak, ha azok elég közel úsznak a parthoz.

Az ősi sámánizmusban, a Cápa spirituális hidat képez a föld és a tenger között. Mi több, a sámánok képesek Cápává átlényegülni, és ekként utazni a szellemvilágba.

A Cápának félelmetes életösztöne van, és még alvás közben is mozog. Életfilozófiája: haladj előre keményen vagy feküdj vissza a puha ágyikóba. Ha Cápa személyiséggel áldottak meg téged, akkor igazi túlélő vagy, és ha előtted van a cél, amit nagyon akarsz – Isten óvja azt, aki az utadba merészel állni. Te a ragadozó vagy, nem pedig a préda.

A Cápa még a Druidáknál is felbukkan, mint a sikeres vadászat, az aratás és az túlélés szimbóluma.

Kívánok neked olyan hetet, mikor úgy döntesz, hogy megszerzed, amit szeretnél, és teszel is érte,

Áldással,

Luna

 

Megosztások:

3 Válasz “A 40. hét energiája – Éberség”

Szerző: Móni - 5 október 2017 Válasz

Köszönöm a rendszeresen küldöt emailokat. Egyre jobban érzem azt hogy igen ezek a dolgok így vannak ahogy ide le van írva. Különösen igaz rám a cápa története. Úgy érzem most eljöt eröt ad ahoz hogy felálljak hogy munkát találjak. Küzdök az álmaimért ..Teszek is érte hogy ne csak álom hanem valoság legyen. Szép napot! Üdv. Móni

Szerző: Luna - 5 október 2017 Válasz

Kedves Móni! Köszönöm szépen a hozzászólásodat. Kívánom, hogy a Cápa gyorsaságával találj egy igazán szuper munkát. Áldással, Luna

Szerző: Erika Ábrahám - 5 október 2017 Válasz

Hálásan Köszönöm, a minden héten küldőt üzeneteket ígérem soha nem adóm föl! Pozitívan küzdök azért a személyért akit igen nagyon Szeretek! Eddig is pozitív gondolkodású ember voltam. De a cikket amit miden héten meg osztól az emberekkel, még jobban azzá tett. Üdv. Era.

Minden vélemény számít!

Név


Hozzászólás