+36 70 408 9351 | info@holdtemplom.hu

A 40. hét energiája – Máb királynő

mab királynőA héten Máb tündérkirálynő üzent neked. Üzenete: merj nagyot álmodni! A héten hatalmas vágyaid és álmaid megvalósításához kaphatsz mágikus segítséget.

Máb királynő az őszi napéjegyenlőség, Mabon úrnője. Mabon Földanya ünnepe, s a tündérek a föld lényei.  Mabon idején egyensúlyban van a természet, hiszen egyforma hosszú a nappal és az éjszaka. A Mabon hálaadó boszorkány ünnep. Ez után kezdünk majd igazán befelé menni a sötétségbe, de most annak van itt az ideje, hogy megünnepeljük a szép őszt, Földanya szelíd mosolyát, s nem utolsósorban terveket szőjünk arra vonatkozóan, mit szeretnénk még az idén megvalósítani.

A tündérek nagy hatalmú, mágikus lények, s Máb királynő ereje is természetfeletti. A Boldogság Udvarát uralja.  A tündérek birodalmában két nagy udvar van, a Boldogság, s a Boldogtalanság Udvara. A Boldogság Udvarába azok a tündérlények tartoznak, akik a jó szerencsét hozzák az emberi halandóknak. Máb királynő csalafinta hölgy, ám jóakaratú. Nevének jelentése: fiatalság.

Ő a tündérek bábája, aki az alvó emberek legnagyobb, legbelsőbb, legmélyebb vágyainak beteljesülését mutatja meg álmukban. Felteszi neked azt a kérdést: Te miről ábrándozol titokban? Ó, őt aztán nem tudod meglepni semmivel, hiszen ismeri minden titkodat. De vajon be mered-e vallani magadnak… hát még neki, hogy mit szeretnél?

Máb királynő, tündérei segítségével azzal ajándékoz meg téged, hogy – ha mersz nagyot álmodni, és lépéseket tenni álmod megvalósítása érdekében – beveti a mágikus befolyását az ügyedben.

Persze neked is tenned kell ezért – például hinned kell a létezésében. És arra is vigyázz, hogy jól fogalmazd meg a kérésedet – hiszen a tündérek szeretnek viccelni a földi halandókkal, ez hozzá tartozik a természetükhöz.

Máb királynőnek kimondottan rejtőzködő a természete, és elég furcsa alakokban találkozhatsz majd vele. Lehet, hogy holdfény vetül rád, de pókhálót is érezhetsz az arcodon, vagy éppen pókkal, szöcskével találkozol, esetleg egy vörös mókus ugrál el melletted. Mivel vicces tündér, így kis kukac formájában is felbukkanhat, és nevet rajtad, ha ijedten sikongatsz. Egy a lényeg – hogy ha úgy dönt, hogy segít neked – akkor valamilyen alakjában fel fog téged keresni, számíts rá!

A héten váratlan és véletlen dolgokkal találkozhatsz, melyek újdonságokat hoznak az életedbe. Lehet, hogy egy új barátság formálódik, vagy egy véletlen találkozás vezet el majd az új munkádhoz, vagy éppen a szerelemhez, de bármilyen, tündérien varázslatos dolog történhet. A tündérek ebben az időszakban varázsport szórtak a levegőbe, s ha beleszippantasz, akkor új ötleteid, terveid, vágyaid támadhatnak – adj nekik teret! Máb királynő a szerelem, és a szexualitás tündére is, kimondottan huncut hölgy. És mivel fenti témák a szakterületei, így ezekben erőteljesebben is tud segíteni.

Shakespeare, aki elvarázsolt, ősi mítoszokkal teli világot jelenít meg műveiben, Rómeó és Júlia színdarabjában is megjelenik Máb, mint elbájoló tündér asszony, kiről ezt mondják:

mab“No nézd, a Máb királyné járt tenálad, a  tündérek bábája, oly parányi alakban jön, mint városi szenátor,  mutatóujján a gyűrűs agátkő.

Aprócska, kis könnyű fogatba hajt át az emberek orrán, mikor alusznak. A kerekek küllője nyurga pókláb, a hintó födele egy szöcskeszárny, a hámja finom pókháló-fonál, gyeplője a hold lucskos sugara. Ostornyele tücsökcomb, rost a szíja.

Csöpp, szürkementés szúnyog a kocsis, félakkora, mint a kövér kukac, mit rest cseléd a ujjából vakar ki. A kocsiváz egy üres mogyoró, a mókus eszkábálta, vagy a vén szú, kik ősidőktől tündér-kocsigyártók.

Így robban át a szeretők agyán éjente, és az álmuk szerelem, udvarló térdén, s udvarlás az álma, fiskális ujján, és az álma pördíj, nők ajkain, s álmukban csókolódznak. De Mab ha mérges, szájuk hólyagos lesz, mivel a habcsók nékik is megárt.

Nem egyszer udvaronc orrába vágtat, s az erre már kitüntetést szagol,máskor dézsmás malacka farkhegyével csiklandja az alvó papocska orrát és az plébániáról álmodik.

Majd átrobog a katona agyán és álma sok-sok nyakszelés, spanyoltőr, les és roham, aztán öt ölnyi mély. Jó-nagy ivászat; hirtelen a dobszó pörög fülében, fölriad, ocsúdik, kicsit szedi a szenteket az égből s megint elalszik.

Ő, a Máb királyné, lovak sörényét éjjel egybefonja, csombókos hajba süt varázsgubancot. S hogy szertebontod, az babonaság. Boszorka ő, a lányt, ha háton alszik, megnyomja, terhet bírni így tanítja, hogy jól feküdjön majd asszony-korában.”

Máb királynő, mint minden tündér, jó szerencsét és az ellenkezőjét is tudja hozni neked. Ám szerintem a világ akkor lenne szerencsétlen igazán, ha nem élnének benne mágikus lények, vagy ha már nem hinne bennük senki; mert ekkor a Létezés Csodája menne veszendőbe.

Máb királynő természet szellem, a föld energiáját hordozza, és meg kell értenünk, hogy nem tudunk a természet nélkül élni – melynek a tündérek szerves részei.

A héten ez a mondat segít neked, ha éppen elakadnál, vagy elbúsulnál: „Képzeld el, hogy mit csinálnál, ha tudnád, hogy nem bukhatsz el.” A társadalom, az oktatási rendszer szereti kiölni belőlünk a merszet, a vad álmokat, és akkor fogad el, ha nem akarsz kilógni a sorból.

Kívánok neked olyan hetet, amikor újra tudsz hinni a varázslatban, mersz álmodni, vágyni dolgokra, tenni a megvalósításukért, hiszen gyerekként még tudtad, hogy a lehetetlen nem létezik. És hidd el, hogy ez így igaz. Máb királynő is ezt üzeni neked.

Áldással,

Luna

S ha szeretnél erőteljesebben kapcsolódni a tündérek varázslatos energiájával, vár a Boszi suli, más nevén az ősi természeti tudáson nyugvó papnő képző, melyről itt olvashatsz bővebben: KLIKK IDE

Megosztások:

Minden vélemény számít!

Név


Hozzászólás