+36 70 408 9351 | info@holdtemplom.hu

A 41. hét energiája – A Borzvár ereje

borz holdA héten a Borz, mint sámáni állat üzent neked. Üzenete: ne add fel olyan könnyen! Kitartóbbnak és türelmesebbnek kell lenned ebben az időszakban. Te csak vesd meg erőteljesen a lábadat, ne engedd magad kimozdítani… s majd a Sors intézi a dolog többi részét.

Jelenleg Földanya idejében járunk, s a Borz a föld állata.

A borz fekete-fehér csíkos fejű, szürke állat. Ősszel, mikor meghízik, hogy túlélje a téli hideget, akkor körülbelül 20 kiló. A földben él, maga vájta borzvárban. Ezt a várat süti a nap, több kijárata és szellőzőnyílása is van. Ez a vár nagyon kényelmes, mert mohával béleli ki. Rendszeresen szellőzteti, és takarítja. A vár nagyon csendes és békés hely. Szemlélődő, nyugodt állatnak írják le, amely élhet magányosan, de klánban is. Nagyon erős, de erejét csak akkor mutatja ki, ha arra szükség van, ha veszélyeztetik a várát, a területét, a klánját vagy az életét.

Nyár óta találkozom borzokkal. Júliusban egy templomkertben lopakodott elő ez a csíkos teremtmény, de múlt héten az utcán is találkoztam vele. Azt hittem, hogy cica, mert egy ház sarkán üldögélt, de aztán rájöttem, hogy jóval nagyobb és csíkosabb. Nem csinált mást, csak furán cincogott egyet, és eltűnt a sövényben. Azóta is szembejön mindenféle módon, képeken, mesékben, egyszóval tudatni akarja, hogy mostani üzenete nagyon erőteljes lesz – s ez a biztonsággal, a védelemmel, és az otthonoddal kapcsolatos.

A Borz tanácsai erre az időszakra vonatkozóan a következők:

Bárki is bánt fizikailag, érzelmileg vagy lelkileg, akkor hívhatod a Borz szellemét, és ő megadja neked azt az erőt, hogy úgy visszavágj, hogy ez többé ne fordulhasson elő. Ne hagyd senkinek, hogy kihasználjon.

borzmolyLehet, hogy magányos vagy. A Borz ez esetben azt tanácsolja, hogy kapcsolódj olyan emberekkel, akikben bízni tudsz, talán keress fel régi barátokat.

Talán úgy érzed, hogy cél nélkül sodródsz az életben. A Borz segít „földelni” magad. Azt kéri, hogy tölts több időt a természetben, mert így nyered vissza az egyensúlyodat.

Ha nem tudod hallatni a hangodat, ha képtelen vagy túljutni egy akadályon, akkor a Borz segít megadni az erőt ahhoz, hogy harcolj azért, ami fontos neked.

A Borz a saját útját járja, a saját maga sebességével. Más szóval, itt az idő bízni magadban, s a képességeidben, és nem törődni azzal, hogy mások mit szólnak ahhoz, amit teszel. Talán elő kellene bújnod a rejtekedből, és megmutatni erődet, képességeidet a világnak. S ha valakinek ez nem tetszik, hát rávicsorítani a fogaidat, hiszen a Borz is bátor és félelem nélkül élő jószág.

A Borznak erős kapcsolata van az alvilággal, hiszen a földbe ássa bele magát. Így sokat tud a misztériumokról, a titkokról, mi több, Földanya gyógynövényeinek őrzője. Ha szereted a borzokat, akkor valószínűleg te is gyógyító vagy, aki tudja használni a növények, ásványok energiáját; de egyedülálló, forradalmi módon.

A Borznak rossz a látása, így hallásból, szag alapján, és ösztönösen ismeri fel a családtagjait is. Bármilyen probléma is van az életedben, hallgass most az ösztöneidre a megoldáshoz.

Borzvárát rendszeresen takarítja, szervezett és rendezett körülmények között élő állat. Talán neked sem ártana selejtezni ezt-azt, és alapos őszi nagytakarítást végezni, hogy helyreálljon otthonod energiája.

A kitartás kulcsfontosságú számodra a mostani helyzetben. Megvan a képességed arra, hogy az élet kemény tesztjein edződve, erősebbé válj.

A Borz könnyen hoz döntéseket, ezért az is lehet, hogy bizonyos döntési helyzet van az életedben. A Borz szellemének a segítségével könnyebbé válik a döntéshozatal, bár lehet, hogy ez a döntés nem lesz egyszerű…

A Borz a héten akaraterőt és belső békét biztosít számodra.

Amire figyelned kell, hiszen a Borznak is vannak rossz tulajdonságai, hogy ne légy ellenséges és agresszív, mert elriaszthatod a szövetségeseidet is.

Ne menekülj keserűségbe és magányba, hanem keresd a kapcsolódást másokkal.

A torkosság bűne is veszélyeztethet, gondolj a  „torkos” borzra, hiszen a borz nagyon sokat tud enni, különösen ősszel, mikor felhizlalja magát. Talán te is túl sokat ettél az utóbbi időben, így szervezeted jelezheti azt, hogy itt az idő kicsit visszafogni magad.

A kelta kultúrában a Borzot harcos szelleméért, erejéért és kitartásáért tisztelték. A harcosok a kiltjükön (a cuki kockás szoknya) borz bőréből készült szerencsehozó zsákokat hordtak, nyakukban pedig borzfogat, mert azt tartották róla, hogy jó szerencsét hoz, különösen a szerencsejátékokban.

Az amerikai indiánoknál a Borz ősi szellem, sok történet szereplője, melyekben mindig nagy vadász, és a sötétséget viszi a hátán.

A héten a Borzvár föld-ereje megvéd, otthonodban meg fogod találni a biztonságot, a szövetségeseket, és Földanya szeretetét.

Kívánok neked olyan hetet, amikor ennek a harcos állatnak a szelleme veled lesz, hogy megvédd magad, hogy elérd azt, amit szeretnél,

Áldással,

Luna

Megosztások:

Minden vélemény számít!

Név


Hozzászólás