+36 70 408 9351 | info@holdtemplom.hu

A 41. hét energiája – Megmentő és Áldozat

megmento1A héten a Párkapcsolat Symbolonja üzent neked. Üzenete: ha nincs párkapcsolatod, vagy ha problémákat élsz át ezen a téren, akkor érdemes magadba nézned, és felismerned, vajon a Nap, avagy a Hold energia dominál-e benned, és Megmentő vagy Áldozat szerepben érzed-e magad a kapcsolatodban, az életedben.

Az is előfordulhat, hogy egy réges-régi családi történetet ismételsz meg, ami nem is a te problémád, mégis, a te életedben bukkan felszínre…

Az őszi napéjegyenlőséggel kezdődő időszakot éljük, a Mérleg jegyében, ami azt jelenti, hogy a Természet, de a saját életünk is egyensúlyra és harmóniára törekszik. Mivel a napéjegyenlőség azt jelenti, hogy egyforma hosszú a nappal és az éjszaka, a fény és a sötétség, ez szimbolikus jelentéssel is bír. Egyensúlyban kell lennie a tudatos-tudattalan részeinknek, a külső-belső világunknak is. Amennyiben nőként férfi oldalunk túl hangsúlyos, avagy férfiként női oldalunk, az ebben az időszakban észrevehetőbben kibillentheti életünk egyensúlyát.

A párkapcsolatok lelki problémái abból fakadnak, hogy a személy lelkében az adás és az elfogadás nincs egyensúlyban. A kiegyensúlyozatlanság – vagyis az egyensúly zavara – bonyolult helyzetet eredményez, mert annyira összefonódik benne a múlt és a jelen, hogy a kettő egymástól alig választható el. A gond szinte mindig a gyermekkorból ered, évek, sőt évtizedek óta ott lappang a lélek mélyén – mondhatni lesben állva – és már a jelenlegi, “problémás” partner megismerése előtt is létezett.

Kapcsolatainkban társunk a tükrünk, aki azt mutatja meg nekünk, amit letagadunk magunkban, de mivel magunkban nem vagyunk hajlandóak mindezt meglátni, ezért felelőst keresünk, és elkezdjük őt hibáztatni, s lehet, hogy ő is minket. Pedig nem jelenhet meg semmi a külvilágban, ami a mi belső világunkban ne lenne benne, így hát érdemes először a saját tükrünkbe nézni, s felfedezni saját szerepünket a párkapcsolatunk alakulásában.

Például azt, hogy Nap, vagy Hold emberek vagyunk-e, Megmentők vagy Áldozatok? Akár nők vagyunk, akár férfiak, bármelyik jellemző lehet ránk.

Az erőteljes kisugárzású nőkben van férfias vonás, hiszen a Nő szerepe alapvetően inkább a követő, mint irányító szerep. Ha egy nőből nagyság, erő és öntudat árad, akkor izzóan ragyog, mint a Nap, nem pedig szelíden fénylik, mint a Hold. Ez pedig igencsak megnehezíti számukra a társkeresést. Az átlagos férfi, aki tudatában van féktelen férfiúi erejének, ösztönösen megérzi az ilyen nőben a férfias vetélytársat, és helyette a női ellenpólust választja társul: azt a Hold-nőt, aki nem vitatja el tőle a védelmező – férfiúi – szerepét.

megmentoA Nap-nők gyakran lesznek „megmentők”, vagyis olyan társat találnak, olyan férfiakhoz vonzódnak, akik gyengébbek náluk és segítségre szorulók – s ezek a férfiak felismerik a Nap-nőket szédítő kisugárzásukról, amely oltalmat ígér. Hosszú távon azonban az ilyen férfiaknak szinte semmi esélyük sincs. Amint megmentik őket, máris unalmassá válnak, és előbb-utóbb magukra maradnak. Így söpör végig a Megmentő Nő a vidéken, mindig újabb, kihívásnak tűnő eseteket keresve, és végül folyton unalmasnak találva azokat.

Persze vannak erős Nap-férfiak, akik szintén szeretnek megmenteni, ám nekik valamivel könnyebb dolguk van. Őket nem érdeklik az erős Nap-nők – legfeljebb röpke kalandként, de komolyan nem. A gyengék, a gyámoltalanok pedig pillanatok alatt a lábuk előtt hevernek.

Megmentik őket a szülői házból, egy boldogtalan házasságból, vagy szakmai téren hajtanak végre puccsot… és sorolhatnánk. Ám ha feladatukat elvégezték, sajnos őket sem érdekli tovább az ügy – a Megmentőt ismét elszólítja a kötelesség. Ellovagol hát a lenyugvó Nap felé…

Persze nincs olyan helyzet, melynek ne lenne megoldása. Az első kérdés így hangzik: Megmentő vagy-e, aki érzékenyen reagál mások gyámoltalanságára, vagy pedig Áldozat, aki hagyja, hogy megmentsék?

Az Áldozatot a Megmentő sokszor más helyett menti meg, talán egy régi családi történetet ismétel (lehet, hogy nem is vele esett meg, hanem egy több generációval előbb élt rokonnal, de mivel a történet feloldatlan, megoldatlan maradt, az energia továbbra is a családban rekedt, míg a történet meg nem tud gyógyulni).  A Megmentő azért ment meg mást egy párkapcsolatban, mert régen valakinek nem sikerült segítenie. Rá kell jönnie arra, hogy vajon kit akart régen megmenteni, ami kudarcba fulladt? Kinek nem segített, akinek, annak idején kellett volna?

Lehet, hogy édesapját vagy édesanyját, esetleg mindkettőjüket szerette volna megmenteni boldogtalan házasságuktól, vagy valamelyik testvérét valamitől, rokonát az önpusztítástól, de bármilyen helyzet adódhatott. Amíg ezek az emlékek feltáratlanul munkálkodnak a lélekben, addig a külvilágban folyton meg kell ismételni őket. Hősiesen és a legjobb szándékkal, mindig mások javát keresve.

A Párkapcsolati Symbolon mindig érzékeny témákat feszeget, melyekre nagyon nem szeretünk ránézni, de ha egyszer megtesszük, akkor képesek leszünk felismerni a helyzeteket, és változtatni; vagyis boldogabbá tenni saját magunkat, az életünket.

Kívánok neked olyan hetet, amikor rá tudsz mosolyogni magadra a tükörben és szerelmi életed virágba borul,

Áldással,

Luna

Megosztások:

2 Válasz “A 41. hét energiája – Megmentő és Áldozat”

Szerző: Haász Anikó - 12 október 2017 Válasz

Kedves Luna!

Igen, erre a “területre” én sem szívesen nézek rá!
Mit tegyek, hogy ne legyek “Megmentő”?!
Csak üljek és várjak csendben?!
Azt gondolom, ennél sokkal nagyobb feladatokra születtem!
Nagyon szépen köszönöm az írásaidat! Mindig segítesz vele nekem!
Csodás napokat kívánok!
Szeretettel,
Anikó

Szerző: Luna - 18 október 2017 Válasz

Kedves Anikó, azt tedd, amit javasol az üzenet. Nézd meg, kit akartál anno megmenteni, akit nem sikerült, avagy kinek a programját viszed tovább. Szeretettel, Luna

Minden vélemény számít!

Név


Hozzászólás