+36 70 408 9351 | info@holdtemplom.hu

A 48. hét energiája – A sötét arc

ereskigalA héten a sumér Ereskigal, az Alvilág úrnője üzent neked. Üzenete: van olyan elfojtott fájdalom, harag, bosszú, vagy egyéb, sötétnek minősített érzelem az életedben, ami csak arra vár, hogy ránézz, hogy ki tudjon szabadulni a tudatalattid börtönéből. Így tud majd a felszínre kerülni, elégni a tudatosság fényében, s így tudsz te is gyógyulni, teljessé válni.

Olyan negatív érzés, vagy dolog kéri a figyelmedet, amit lenyomtál jó mélyre magadban, aminek talán lekicsinyítetted a jelentőségét a saját életedben, vagy azért, hogy megfelelj másnak, vagy talán azért, mert ha a magadévá tetted volna, akkor nem felelnél meg annak a képnek, amit magadról a világnak mutatni akarsz.

Mert van egy fényes arca mindenkinek, amit kedvelni lehet… és van egy sötét arca, ami akár megdöbbenést, elutasítást is kiválthat. Éppen ezért ezt szinte soha nem mutatjuk meg senkinek. Ám – mivel létezik – odafigyelést kér magának, s mi az életenergiánkból tápláljuk őt.

Néha előjön, amikor nem figyelsz oda, amikor az ösztön-oldaladból cselekszel, ha haragszol, és rád ereszkedik a vörös köd, vagy éppen túl sokat ittál, vagy ha félsz, vagy ha éppen hatalomhoz jutsz. És ekkor önkéntelenül megmutatsz magadból még valamit…

Imádom az ősi Sumert. Olyan erőteljes mágikus lét folyt ott több ezer évig, amit a történelemkönyvek nem említenek, ám sok, a földönkívüli energiákkal foglalkozó kutató és számtalan mágus a Tigris és Eufrátesz folyók közét „csillagközi, mágikus” földként tartja számon.

Ereskigal istennő a sumér panteonból származik, ő az Alvilág úrnője, míg a Felső Világé a húga, a gyönyörű Inanna. Inanna a Menny és a Föld királynője, de nem ismeri az Alvilágot. Mivel kíváncsi, így egy napon megnyitja az Alvilág kapuját, a Nagy Fentről a Nagy Lentre utazik. Itt megkapja a halál és újjászületés beavatását, ami után soha nem lesz a régi.

Ereskigal az Alvilág felett uralkodik, ő Inanna sötét arca. A mítoszok szerint agyagot eszik és koszos vizet iszik. Nincs senki és semmi körülötte. Nincs családja, nincsenek barátai. Nem tud szeretni és őt sem szereti senki, elhagyatott, tele van haraggal és magánnyal. Ereskigal a fényes Inanna elrejtett, megtagadott része, ami telve van sötétséggel.

istárAmikor Inanna, hét kapun keresztül, megérkezik az Alvilágba, akkor Ereskigal lecsupaszítja, megfosztja ékszereitől, megalázza, ítéletet mond felette, hogy megmutassa Inannának, hogyan érzi ő magát nap mint nap.

Még rosszabb dolgok is történnek a fényes istennővel, de végül Enki, a tudás istene megmenti őt.

Ám csak úgy tudja a mentőakciót véghez vinni, hogy rájön; csak akkor jöhet el a szabadulás Inanna számára, ha egyszer az életben valaki észreveszi Ereskigal fájdalmát és együtt érez vele. Enki mágikus lényeket alkot, akik leszállnak az Alvilágba, és megteszik ezt. És mivel Ereskigal érzi, hogy meglátják és megértik őt, így ő is megenyhül és kiengedi Inannát a rabságból.

Ereskigal istennő birodalmát, a Nagy Lentet, értelmezhetjük úgy, mint a tudatalattinkat, Inannát, a Nagy Fentet pedig úgy, mint a tudatunkat. A tudatos énünknek pedig soha nem szabad megfeledkezni a tudatalatti mélységes hatalmáról…

Az ősi sumér mítosz Ereskigálról és Inannáról azt a tanítást hordozza magában, hogy el kell fogadnunk mind a fényes, mind pedig a sötét arcunkat, ahhoz, hogy teljes és boldog életet élhessünk.

Ahogy a természet, a külvilág a sötétség felé halad, egészen a téli napforduló eljöveteléig, úgy igényli a belsőnk, a tudatalattink a fényt. A tudás, a megismerés pedig a fényes energia hordozója.

A hét energiája azt kéri tőled, hogy nézz rá a sötét arcodra.

Az elfojtott, a fájdalommal és haraggal teli, megtagadott részeidre, melyek ott tombolnak a sötét Alvilágban, s melyek mindent megtesznek, hogy tudomást szerezz róluk. Lehet, hogy egy betegséggel üzennek, lehet, hogy sötét történésekkel, lehet, hogy megmagyarázhatatlan nyugtalansággal, pánikkal, boldogtalansággal, akár depresszióval, amit nap mint nap tapasztalsz.

Nézz rá erre az arcodra megértéssel, elfogadással, és ettől lesz képes változni, fényesedni, te pedig testileg-lelkileg gyógyulni.

Kívánok neked olyan hetet, mikor át tudod ölelni a benned lévő „sötétséget”, és meg tudod békíteni Ereskigált,

Áldással,

Luna

Megosztások:

1 válasz van a ehhez a bejegyzéshez: “A 48. hét energiája – A sötét arc”

Szerző: Nagy julianna - 1 december 2019 Válasz

Köszönöm Luna!!!

Minden vélemény számít!

Név


Hozzászólás