+36 70 408 9351 | info@holdtemplom.hu

A 49. hét energiája – Berserker

farkasasszonyA héten a harag, mint gyógyító érzelem üzent neked.

Üzenete: engedd magad tisztulni. Minden egyes érzelem, amit felhozol a mélyből, egy lépés a gyógyulásod felé…

A haragot a negatív érzelmek közé soroljuk. Valóban lehet negatív abban az értelemben, hogy elveszthetjük miatta az önkontrollt, megbánthatunk másokat, de úgy vélem, ez a legtöbbször abban az esetben fordul elő, ha régóta elhúzódó, elnyomott, és hirtelen a felszínre törő haragról van szó.

Nagyon szeretnénk mindig jók és megbocsátók lenni, és sem a „jó”, sem pedig a „megbocsátó” kategóriájához nem tartozik hozzá a harag. Ám az emberben, pont mint a vadállatokban, vannak alapösztönök, amikről nem feledkezhet meg, s amik a túlélését segítik elő.

Számomra könnyű jól kijönni olyan emberekkel, akik azt mutatják, amit gondolnak. Ha dühösek, kiabálnak, ha jókedvük van, nevetnek, ha szomorúak, sírnak. Éppen ezért folyamatosan tud tisztulni a szívük az érzelmektől. Aki folyton ugyanolyan, visszafogott, udvarias arcot vág mindenre, befelé él, annak nagyon sok teher van a szívén.

Ezért mondják azt, akik jártak „fejletlenebb” országokban, hogy ott nagy szegénység van, de az emberek boldogabbak, felszabadultabbak – hiszen kimutatják az érzelmeiket.

A harag számomra olyan, mint a láva; feltörő folyékony tűz, ami perzsel és izzik. De míg a rendszeresen karbantartott, vagyis megélt és felszínre hozott harag, csak egy-két csepp ebből a tüzes energiából, ami hamar eloszlik, addig az évekig visszafojtott düh hatalmas pusztítást okozó vulkánkitöréssé fajulhat – akár az életet veszélyeztető betegséggé válhat…

Nagyon fontos a megbocsátás, de akkor, ha az nem egy felszínes gesztus, hanem mélyen megélt elengedés és béke. És vajon kinek akarunk megbocsátani? Általában másoknak, magunknak már kevésbé. Magunknak megbocsátani önző dolognak tűnik, másoknak elnézni dolgokat pedig magasztosnak. Pedig hogyan is bocsáthatnál meg szívből másnak, ha magadnak nem tudsz?

Viking sámáni képzésre járok, és ott a haragot, mint egyik szent érzelmet jelölik meg. A vikingek nem azok az emberek voltak, akik különösképpen kordában tartották a haragjukat. Akkoriban nagyon kemény világ volt, brutális, de sokszor meglepően igazságos és liberális törvényekkel, és – bár nagyon sokan rajonganak a vikingekért – alaposan megjárnánk, ha ez a világ újra visszatérne. De egyvalamit nagyon tudtak a vikingek, és erre bármilyen velük való kapcsolódáskor rájövök – egyszerű, de egészséges volt a lelkük. Nem töprengtek túl sokat a jövőn, hanem megélték az itt és most világát. És ezt végtelenül irigylem tőlük…

berserker2A „berserker” viking szó. Olyan embereket jelöl, akik harcosok voltak, akik birtokolták a farkas, avagy medve erejét. A bennük lévő haragot arra használták, hogy szinte természetfeletti erejük legyen a csatában. Mindig az első sorban harcoltak, rettenthetetlenül, és azt is mondják róluk, hogy pucéran, így komoly tisztelet és félelem övezte őket. A kereszténység végül kiirtotta a berserkereket, mert úgy vélték, hogy ördög megszállta teremtmények, hiszen a haragot nem szabad kimutatni sem, az erejét használni pedig halálos bűn.

Úgy vélem, hogy az élet is egyfajta harc, ahol biztosítanod kell a túlélésedet, a “törzsed”, vagyis szeretteid jólétét. Ehhez pedig a megélt harag tűz-energiája nagy segítség. Persze nem kell berserkernek lennünk, hanem inkább szelídebb módon munkára fogni a bennünk lobogó tüzet.

A tüzes Nyilas időszakában járunk, és ez az időszak minden időszakban a kitartásunkról szól, különösen így, sötét hold idején. Egészen péntekig, újhold napjáig, nagyon sok kontrollálatlan érzés, indulat kavarog az emberekben, erőteljesebben, mint általában, s ilyenkor a bűnesetek száma is növekszik.

A héten ezért keresd a tűz erejét, ami segítségedre lesz a gyógyulásban. Gyújts gyertyát, egyél csípős fűszereket, táncolj, menj el küzdősport edzésre, vagy egyszerűen szedd ki magadból a rég elfojtott haragot, egy jó erőteljes párnába üvöltéssel vagy esetleg fejezd ki haragod tárgya felé… mindenképpen jobban fogod érezni magad. A héten legyél egy kicsit önző, törődj magaddal, szeretgesd, gyógyítsd magad.

Kívánok neked olyan hetet, amikor felszínre jöhet belőled sok régi, sötét, megbetegítő energia, és hevesen eléghet a tűzben, te pedig jól érzed magad,

Áldással,

Luna

Ha pedig meg szeretnéd ismerni a viking energiát, kapcsolódni vele, várlak szeretettel a Fény-Ünnepen, melyről itt olvashatsz bővebben KLIKK IDE 

Megosztások:

Minden vélemény számít!

Név


Hozzászólás