+36 70 408 9351 | info@holdtemplom.hu

A 49. hét energiája – Napfelkelte

szerafA héten az Őrangyalaid üzentek neked. Üzenetük: ne félj a sötétségtől, mert jön a hajnal. Már csak egy kicsit kell kibírnod.

Mindenkinek vannak Őrangyalai. Valakinek férfias, tüzes égi lények a pártfogói, másoknak nőies, vizes, vagy akár légies, avagy a föld elemhez tartozó angyalok segítenek. Mindenkinek “alanyi jogon” járnak őrangyalok, hiszen az anyag világában nagy szükségünk van folyamatos védelemre és vezetésre.

Őrangyalaid az angyalok bármelyik „szintjéről” származhatnak, lehetnek kerubok, szeráfok is; róluk azt kell tudni, hogy a legközelebb állnak az isteni fényhez.

December első heteiben igen sok dolguk van az Őrangyaloknak; hiszen az emberek életét a Sötétség uralja. Az emlékek, a szomorúság, a nosztalgia, na meg az anyag világának karácsonyi vásárlási őrülete, a pénz és a fény megszületésének energiájának tökéletes félreértelmezése mindenkit húz lefelé. Ilyenkor pedig nem előre, a jövő felé, hanem hátrafelé, a múlt felé tekintgetünk.

Ráadásul ilyenkor az elvárások sem hagynak nyugton – ki, hogyan, kivel karácsonyozik, mit kap Etus néni, jaj, meg kell venni azt meg ezt, rengeteg pénzért, hogy meg ne sértődjenek, el kell menni olyan rokonokhoz, akiket az ember nem is szeret, vagy éppen, ha az ember magányos, akkor már előre retteg a „Szeretet ünnepétől”, amit egyedül kell töltenie.

Gyerekkorom óta utálom azt a szót, hogy “kötelező”. Mivel zeneiskolába jártam, csellón kellett játszanom, pedig én gitározni szerettem volna, oroszul és németül kellett tanulnom, mikor én angolul akartam volna, egyedül a képzeletemben voltam szabad. Persze ami kötelező, azt soha nem fogod se megtanulni, se megszeretni, ezért nem lettem én orosz-német szakos csellótanárnő, és így vagyok a karácsonyi őrülettel is. 

A Karácsony egy pogány ünnepből alakult át kereszténnyé, ez pedig Yule, a Fény születésnek, és a lecsendesülésnek, a pihenésnek, a regenerálódásnak az ünnepe. Az adventi gyertyák fokozatos meggyújtása is ezt a célt szolgálja – hogy vegyük észre, mennyit kell még kibírnunk addig, míg a Nap fénye újra eljön a világba, és a nappalok világosodni kezdenek. Ez pedig mindig új kezdetet jelöl.

„Ne vesztegesd az idődet arra, hogy hátrafelé nézel, mert nem arra mész” – mondja Ragnar Lothbrok, a Vikingek sorozat főszereplője a tengeren a kisfiainak, akiket magával visz a csatába, és akik pityeregve néznek vissza otthonukra, ahogy a hajó előre halad.

Jövőre, 2017-ben, az 1-es, az új kezdet éve vár ránk, de még van majdnem egy hónapunk arra, hogy a jelenlegi, 9-es számú évünkben lezárjunk dolgokat, amelyek már nem szolgálják a fejlődésünket.

szeraf1Yule, az ősi  föld ünnep, a Nap visszatértének ideje december 21-én jön el, és a téli napfordulóval fordul életünk kereke is, nagy nyikorgással felfelé indul el, a Fény felé, hiszen eddig a Sötétség mélyébe merült.

Sokan átkozzák a Sötétséget, avagy a Föld mélységének erőit, lényeit, és dicsőítik az Eget, a Fényt, az Angyalokat. De meg kell értenünk azt, hogy nincsen Fény Sötétség nélkül és nincsen Sötétség Fény nélkül. Ők ketten testvérek, szeretők, rokonok, és ugyanolyan értékesek, szentek és hasznosak a maguk nemében.

Sötétség nélkül nem lenne spiritualitás sem; hiszen ha mindannyian boldogan élnénk, gondok nélkül, ugyan miért is gondolkodnánk életünk értelmén? Sokszor egy probléma, egy veszteség a Sötétség ajándéka, és pont itt találunk rá a Fényre is.

Nehogy azt higgyétek, hogy én szó nélkül, nyugodtan és békésen fogadom el a Sötétség ajándékait, hanem alaposan odamondogatok nekik. Képes vagyok még az Őrangyalaimmal is veszekedni, felróni nekik azt, hogy miért hagyták elfajulni a dolgokat, hogyan engedhették, hogy ez és az megtörténjen velem, képes vagyok drámaian megsértődni rájuk – ilyenkor egy egész monodráma játszódik le bennem. Szerencsére önmagunkhoz hasonló Őrangyalokat kapunk; így az én kedves kísérőim sem szívják túlságosan mellre a kitöréseimet, hanem megértik azt, hogy ez az én probléma feldolgozási módszerem.

Yule ünnepe már közeleg; és a Sors kereke felfelé mozdul.

Egy olyan szertartásra hívlak, ahol elengedheted a 2016-os éved nehézségeit úgy, hogy azok lenyomatát se vidd át az új évbe, csak a megtanult leckéket és a szeretetet. Itt olvashatsz erről bővebben:

http://holdtemplom.hu/yule-unnep-december-21-18-ora/

A héten a Fény erői biztosítanak téged arról, hogy még ha a mélységben is érzed magad, ez a hajnal előtti legsötétebb óra, és közeleg a napfelkelte.

Lehet, hogy még késztetést érzel arra, hogy visszanézz, és tedd meg ezt nyugodtan, de tudd, hogy ha túl sokáig nézel vissza, akkor irányíthatatlanná válik és megfeneklik a hajód, ami új partokra vinne téged, és megrekedsz az életedben.

Hát nézz előre, húzd fel a vitorlákat, bízd magad a jó szélre, hadd repítsen előre, érezd Őrangyalaid fényes jelenlétét magad körül, ahogy navigálnak, hiszen Ők tudják, pontosan tudják, hová tart az utad; szurkolnak érted, harcolnak érted és üzennek neked sajátos jeleikkel.

Kívánok neked olyan hetet, mikor tudva tudod, hogy közeleg a hajnal és a Nap sugarai fénybe borítják az életedet,

Áldással,

Luna

 

Megosztások:

Minden vélemény számít!

Név


Hozzászólás