+36 70 408 9351 | info@holdtemplom.hu

A 6. hét energiája – Megbocsátás

megbocsátásA héten a megbocsátás energiája üzent neked. Üzenete: itt az ideje magad mögött hagyni a múltat és előre tekinteni.

Ma a Duna partján jártam. Olvad már a vastag jég, lassan, de biztosan mozgásba jön a folyó, életünk folyója is kezd beindulni, és visz minket előre 2017-be. Ám vannak torlaszok az útban, valahol sosem olvad fel a jég, és életed azon területei mindig stagnálni fognak, ahol nem vagy képes pozitív módon áramoltatni az energiát.

A megbocsátás hiánya az egyik olyan dolog, ami miatt “befagyhat” életünk folyója. Olyan sok mindenért haragszunk. Haragszunk, mert megbántottak, haragszunk, mert elhagytak, vagy igazságtalanok voltak velünk. Dühösek vagyunk, mert rosszul bántak velünk gyerekkorunkban, és még arra is képesek vagyunk haraggal gondolni, aki meghalt, mert magunkra hagyott minket. Sok-sok érzelem (félelem, irigység, féltékenység, tehetetlenség, fájdalom és egyebek) bújik meg a harag álcája mögött, de egy biztos. Ha nem vagy képes valakinek megbocsátani, akkor lebilincseled magad, és nem annak ártasz, aki eleve megbántott, hanem magadnak…

Kamaszkorunkban hatalmas az igazságérzetünk. A világ számunkra vagy fekete, vagy fehér. Ránézünk a felnőttek életére, és azt látjuk, hogy az szürke, a sok megalkuvás miatt, amit bevállaltak, és mi nem akarunk így élni. Lázadunk hát, megmondjuk a véleményünket, vagy igyekszünk olyan dolgokat tenni, melyek a felnőtteket “felrázzák” és elgondolkodtatják. Ennek a korszaknak ekkor véget kellene érnie, de sok embernél nem így történik, hanem viszik tovább a meg nem bocsátott dolgokat felnőtt életükbe is (különösen a gyerekkori megbántottság témákat), s ezzel homokzsákokat dobnak le a folyóba, ami így meg-megakad, s ahol megrekedt, ott akár megbetegítő blokkok is keletkezhetnek.

Amikor kész vagy mindenkinek megbocsátani, aki megbántott, az olyan érzés, mintha a zúduló folyó elmosná a homokzsákokat, a megposhadt vizet, felszabadítaná az elakadt életedet, ami így képes megtisztulni, újra akadálytalanul előre haladni, és te is képes leszel testileg-lelkileg gyógyulni.

Hidd el, annak az illetőnek (aki talán nincs is már az életedben) a legtöbb esetben teljesen mindegy, hogy megbocsátasz-e. A megbocsátással nem nézed el a helytelenített viselkedést. A megbocsátás nem tépázza meg a büszkeségedet. A megbocsátással nem kezded el kedvelni az illetőt. A megbocsátással önmagadat szabadítod fel.

Amíg haragszol, lehet, hogy ő táncol örömében, hiszen ekkor átadod neki az energiádat, átadod neki a kontrollt, és nap mint nap megtörténik energetikailag újra a sérelmi helyzet.

Képzeld azt el, hogy nem érzel senki iránt haragot. Milyen mázsás súlyok gördülnek le a válladról, terhek a szívedről, akadályok az életedből? Milyen pozitív gondolatok áramolnak majd a panaszáradat helyébe, milyen csodás élethelyzetek találnak majd meg a lehúzó események helyett? És hogy kiszúrsz az ellenségeddel, hogy elzárod a felé irányuló energetikai csapot és csak a közöny hidegségével találkozik majd?

Hogyan bocsáthatsz meg? Először is úgy, hogy komolyan gondolod, majd elmondhatod a következő mondatot, miközben a helyzetre gondolsz (gyújthatsz közben egy halványkék vagy fehér gyertyát):

“Isten áldja őt, megbocsátok neki mindenért, és minden jót kívánok neki”.

Nem biztos, hogy egyszer elég lesz elmondani, az érzésnek olyan mély lehet a gyökere, és olyan régóta hordozhatod magadban. Akár napokig dolgozhatsz vele, addig, amíg azt érzed, hogy megkönnyebbülés tölt el, és ha rá gondolsz, ennek nincs érzelmi töltete. Akkor sikerült megbocsátanod.

Ha engesztelhetetlen dühöt érzel valakivel szemben, annyira, hogy ha meg is próbálod elvégezni a megbocsátás rítust, csak ellenállás jön fel benned, akkor kérdezd meg a racionális elmédet: “Kinek segítek azzal, ha megbocsátok? Hol akadt el az életem? Lehet, hogy pont a megbocsátás hiánya miatt nem tudok előrejutni? Milyen csodák számára nyitom meg az utat saját magam számára, ha megbocsátok neki? Ha jelenleg is keseríti az életemet, akkor lehet, hogy pont ezzel tüntetem el őt Timbuktuba?” És mérlegelj, megéri-e neked felhagyni a kötélhúzással, s hagyni, hogy ő popsira huppanjon…

Hiszen elképzelhető, hogy akinek meg kell bocsátanod, azzal még kapcsolatban vagy, akár egy családban is élsz. Akkor is végezd el a megbocsátás rítusát, hiszen elképzelhető, hogy a kapcsolatotok megjavul, vagy pedig egyéb csodás történés következik be…ezt már csak az Égiek tudják.

Kívánok neked olyan hetet, amikor sikerül ledobni a hátadról a nyomasztó súlyokat és felszabadulni,

Áldással,

Luna

A bejegyzés megírásához Brian Tracy elméletei segítettek nekem, ajánlom őket neked is!

Megosztások:

3 Válasz “A 6. hét energiája – Megbocsátás”

Szerző: Szűcsné Csiszár Erika - 8 február 2017 Válasz

Köszönöm a tanácsot, valóban, nem másokat büntetünk azzal, ha haragszunk rá, hanem saját magunkat. Kicsit elgondolkodtam ezen, és rájöttem, hogy igy van.

Szerző: Gyöngyi - 9 február 2017 Válasz

Köszönöm a levelet.Alkalmazom a meditáciot.

Szerző: Zsófi - 13 február 2017 Válasz

Köszönöm!! Alkalmazom <3

Minden vélemény számít!

Név


Hozzászólás