+36 70 408 9351 | info@holdtemplom.hu

A 9. hét gondolkodnivalója: Szabadság

dragon airballoonA hét elején, miután azt írtam Neked, hogy eljön újra Atlantisz energiája, és visszatérnek a jóságos aranysárkányok is, csodás álmom volt. Álmomban egy sárkány alakú légballonon repültem, szabadon az égben. Két kezemen meg tudom számolni, hányszor álmodtam már repülésről, de minden egyes alkalommal olyan érzés, ami feltölt engem akár egy hétre is, és mindig azt jelzi, hogy megoldottam egy problémát, más tudati szintre kerültem. Mindig a határtalan szabadság érzése tölt el, az, hogy nincs tér, nincs idő, csak a tiszta, örömteli létezés. Te szoktál-e repülésről álmodni? Hogyan érzed közben magad? Eregettél-e sárkányt gyerekkorodban? Gondolkodtál már-e azon, hogy miért pont sárkányt eregetnek a gyerekek?

Igen, Atlantisz energiája visszatérőben van. Talán Te is érzed ezt. Miből érezheted? Vagy valamilyen könnyedséget érzel a szívedben, problémáid vagy terheid hirtelen és megmagyarázhatatlanul könnyebbek lettek, vagy éppen kihívásokkal szembesülsz, ami arra ösztönöz, hogy változtass valamit az életeden. Talán ez a két érzés váltakozik Benned. Lényeg a lényeg; valószínűleg Te is éppen változol, akár tudatában vagy ennek, akár nem. Arra kérlek, hogy add meg a teret ennek a változásnak, próbálj meg elszakadni a napi rutintól, a jól bevált dolgoktól, adj teret az Újnak! Csodás élmények várnak.

Egy második világháború utáni vicc az egyik kedvencem. Akkoriban az általános köszönés a „szabadság” volt. Egy munkahelyen az egyik dolgozó szeretett volna egy pihenőnapot, s így köszönt főnökének:

„Szabadság!” Mire a főnöke visszaköszönt: „Szabadság!” A dolgozó reménykedve kérdezte: „Szabadság?” Mire a főnöke rádörrent: „Nincs szabadság!” A dolgozó csalódottan elköszönt: „Szabadság…” és a főnöke, elfordulva újra munkához látott: „Szabadság.”

Ez a vicc fémjelzi azt, hogy abban a társadalomban, ahol azt hirdetik, hogy mindenki szabad, ott van elnyomva a legtöbb ember. Az ötvenes évek a korlátozásról, a hidegháborúról, a settenkedő árulókról és rendőrállamokról szóltak, és Észak-Koreában azóta sem változott sokban a helyzet.

hairA hatvanas években aztán kitört a hippi mozgalom. A fiataloknak elegük lett a korlátokból, szabadok akartak lenni. Egyik kedvenc filmem a Hair, amit először 14 éves koromban láttam.  Ábrándozós tinédzser agyamban váratlanul felülírt minden romantikus rózsaszín ködöt, mert már akkor rájöttem, hogy a béke és a szabadság mindennél fontosabb; talán nincs is ennél fontosabb a világon.

De az emberek nagyon nehezen állnak rá arra, hogy szabadok legyenek, mert a szabadság felelősséggel jár; hiszen többé nem mondja meg neked senki, mit kell tenned, magadra vagy utalva. A szabadság veszélyekkel is jár; hiszen ki nem taposott úton kell haladnod. Ám a szabadság határtalan jó érzését semmi nem múlhatja felül.

A béke azzal a felelősséggel jár, hogy nem zúdíthatod a mérgedet másra, és nem hibáztathatsz mást, hanem magadban kell megtalálnod haragod okát. Meg kell bocsátanod, felejtened kell. A béke mennyei energiája azonban bőven megér ennyit.

Niszrok angyal a szabadság angyala. Neve azt jelenti: „nagy sas”. Röpte a mennyben a szabadság jelképe. A munay-ki beavatásban a Sas a szívcsakra állata, és a szabadság a szívben lakozik. A test síkján a szabadság annyi, mint oda utazni, ahová akarsz, biztonságban élni, szabadon kimondani, amit érzel és szabadon választani. Ahogy mélyebbre hatolsz tudatodban, a szabadság egyenlő azzal a képességeddel, hogy átérezd Isten feltétlen szeretetét.

Niszroknak hatalmában áll felfedni mélyre temetett érzéseidet, amelyekről addig sejtelmed sem volt. Ezt az érzelmi poggyászt rögzült vélemények és ítéletek alkotják arról, milyennek kellene lennie az életnek, és hogyan kellene viselkedned.

Az illúziókkal önromboló szokások járnak együtt, amilyenek például a dohányzás és a mértéktelen evés, ami csökkenti érzelmi képességeidet, vagy amivel energiaáramodat manipulálod: a szesz, a drog, az édesség és a koffein; negatív magatartásminták, például stresszes helyzetben; eltitkolt félelem és harag, ami alattomban aláássa kapcsolataidat embertársaiddal.

love1Szabadítsd fel magad! Igyekezz felszínre hozni elfojtott emlékeidet visszaélésekről, árulásokról. Ezek jelentkezhetnek álmodban, vagy mint az emlék hirtelen felvillanása, esetleg mint jelen életed adott helyzete.

Nézz körül világodban! Hogy érzed magad, míg a híreket hallgatod? Hogy bánik veled a családod, hogyan a barátaid? Mi történik a munkahelyeden? Milyen állapotban vannak javaid: otthonod, autód, ruháid? Hogyan bánsz önmagaddal?

Próbáld meg mélyen átérezni fájdalmadat! Tested melyik pontján érzed? Ha megijedsz attól, hogy intenzíven átérezd, könyörögj bátorságért és szigorért. Mihelyt hajlandó vagy szembenézni fájdalmaddal, Isten átalakító szeretetet küldhet megtört szíved és tested gyógyítására.

Amint elenyészik a fájdalom és a balítélet, a helyüket azzal töltheted be, amivel akarod: szeretettel, teremtő erővel, békével. Amikor elég bátorságot gyűjtesz ahhoz, hogy erős, eltitkolt érzéseiddel szembenézz és lerázd nyűgüket, Niszrok örömmel és diadalérzettel tölt el. Az ő szárnyain röpítve elnyered szabadságodat, és felfedezed Örök Énedet.

S mi köze a szabadságnak és Atlantisz energiájának egymáshoz? A kettő nincs meg egymás nélkül. Atlantisz akkor fog visszatérni, ha az emberek hajlandóak lesznek szabadok lenni és békében élni.

Két beavatás/kurzus segíthet elnyerni szabadságodat. Az egyik a perui csoda, a munay-ki, ami felszabadítja a lelkedet, a másik pedig a „ha fáj, az nem szerelem” kurzus, melyet áprilisban indítok be, s ami a szívedet teszi szabaddá, szabaddá ahhoz, hogy megtaláld az Igazit.

A munay-ki-ről bővebben KLIKK IDE

Szabad, boldog kora tavaszi napokat kívánok áldással,

Berkana

Megosztások:

Minden vélemény számít!

Név


Hozzászólás