+36 70 408 9351 | info@holdtemplom.hu

Az 1. hét energiája – willendorfi Vénusz

A héten a willendorfi Vénusz üzent neked. Üzenete: adj hálát a női létedért!

A legendás, több mint húszezer éve készített, 11 centiméteres willendorfi Vénusz szobrocskára Ausztriában talált rá Szombathy József magyar régész a század elején. A szobrocska parázs vitákat vált ki még manapság is – nagyon erős hatása van. Valljuk be, ez a női alakocska nem felel meg a mai szépségideálnak, viszont férfinak se nézheti senki.

Vénusz a szépség és a szerelem istennője, és a lehető legtávolabb áll tőle, hogy önmagát kritizálja. Vénusz az az istennő, aki imádja önmagát és az élet kelyhét fenékig üríti. Manapság a nők nagyon nehezen találják meg a kapcsolatot Vénusszal, mert elfoglalja őket az, hogy megfeleljenek egy olyan arctalan társadalomnak, ami gazdasági érdekek alapján határozza meg a szépségideált és a divatot.

Nemrégiben egy kutatást publikáltak, mely azt bizonyította, hogy egy átlagos nő naponta nyolcszor talál hibát magán, és ebből első helyen a vélt vagy valós túlsúly áll. A szakértők szerint a nők testével kapcsolatos elégedetlenségben benne vannak a celeb-szelfik és a képmegosztó közösségi alkalmazások is, hiszen a nők így naponta kapják az arcukba a tökéletes fotókat, miközben elvárják tőlük, hogy megtalálják az egyensúlyt a munka és a család között.

A leggyakrabban elhangzott kritikák:

  1. Túl kövér vagyok.
  2. Nagyon béna a hajam.
  3. Kövér a hasam.
  4. Nem mozgok eleget.
  5. A partnerem biztosan nem talál vonzónak.
  6. Ápolatlan vagyok a többi nőhöz képest.
  7. Vajon mit beszélnek rólam a hátam mögött?
  8. Alulöltözött vagyok, nincs stílusom.
  9. Képtelen vagyok elfogadni a bókokat.
  10. Nem keresek elég pénzt.

Vajon tisztelik és csodálatosnak tartják magukat a nők manapság? Sajnos nem. Ám régen ez másképpen volt…

A kőkorszakban a nők hatalmas tiszteletnek örvendtek, főleg az Ezüstkorban, amikor őseink matriarchátusban, női vezetés és uralkodás alatti társadalomban éltek. Isten-képük is Nő volt: az Istennő, a Természet, ami egyrészt maga az Élet, az Egyensúly, mégis – vagy pont ezért – tud kiszámíthatatlan és kegyetlen is lenni.

venusŐk úgy hitték, hogy az ember a halála után bekerül az univerzális körforgásba, és újjászületik a Földön, más és más alakban, hiszen az Élet végtelen. A Földanyát és teremtményeit: a növényeket, az állatokat ünnepelték, szertartásokkal kérlelték, tisztelték. Spiritualitásuk tiszta és végtelen volt. Számukra minden istenség volt, főleg a nők voltak istennői erő hordozói.

E Vénusz-figura termékenység-istennő, egyben Földanya ábrázolás. Valószínűleg várandós, ám a telt idomok is azt jelezhetik, hogy bőségben él – s egyben bőséget, szerencsét is hoz. Az arca nem látható – mert nem fontos. A szobor magát a NŐT ábrázolja – legyen bármilyen is az arca, nem számít. Az eltakart arc a nők titokzatosságát is jelzi. Hiszen a női természet maga a misztérium.

A szerencse istennőit sokszor ábrázolják bekötött szemmel, jelezve azt, hogy a szerencse nem mindig azt látogatja meg, aki – véleményünk szerint – rászolgált, hanem ez a folyamat, vagy inkább törvény, emberi gondolkodással nem érthető. Égi elrendelés, előző életekbeli „jutalmak”, avagy „büntetések”, vagy sokkal inkább FELVÁLLALÁSOK határozzák meg a sorsunkat. Mert mi mind úgy jövünk erre a Földre, hogy amikor távozunk, jobbak leszünk, mint amikor jöttünk, hogy kijárjuk ezt az alapszintű iskolát. De tudnunk kell, hogy az Anyagban élünk, s testünk is anyagból van. S dolgunk az, hogy elfogadjuk, megszeressük az anyag világát.

Kedves Nők, szeressétek magatokat, akármennyi kilót is nyomtok, és akárhogy is áll a hajatok, mert csak önmagatok szeretete által lesztek erősek, és teszitek környezeteteket, családotokat szerencséssé, boldoggá, magatokat pedig misztikus, kívánatos nőkké.

A willendorfi Vénusz szobrot csodálták, és imádkoztak hozzá – ahogyan ti is csodák vagytok.

celesteNe hódoljatok be a programozásnak, a média által sugallt “ideális” képnek, amely az erőtökből él, s mely a plasztikai sebészetet és a végtelen fogyókúrákat dicsőíti. Mert a nőknek nem úgy kell kinéznie, viselkednie, élnie, mint a férfiaknak.

Szerencsére vannak olyan lázadó nők, akik felvállalják magukat, mint az ausztrál Celeste Barber, és fityiszt mutatnak a celeb-hülyeségek látszat-világának, ahol semmi, de semmi sem valós, hanem mesterségesen feljavított. Ha rákeresel a képeire, dőlni fogsz a nevetéstől, olyannyira megmutatja a különbséget káprázat és valóság között.

Hiszen a mostanában több tízezerért megvásárolható márkás farmer is régen strapabíró munkásnadrág volt; csak javítottak a marketingjén. Ti is tegyétek ezt, csak saját magatokkal kapcsolatban!

Vegyétek vissza teremtő, termékeny testeteket, lelketeket és teremtsetek magatoknak fantasztikus életet! Váljatok Istennővé, akiknek születtetek!

Szerencsés hetet kívánok, Vénusz áldásával,

Luna

Megosztások:

Minden vélemény számít!

Név


Hozzászólás