+36 70 408 9351 | info@holdtemplom.hu

Az 5. hét energiája – A 82 éves nagymama

nagyiA héten az időskor bölcsessége üzent neked. Üzenete: ne törődj a világ véleményével, így maradsz fiatal.

Gyerekkorom óta falom a könyveket, mint egy becsületes könyvmoly, és tagja vagyok a pesterzsébeti könyvtárnak is.  A könyvtár számomra a mágia színhelye; a titkos, rejtett, kódolt információ ott várakozik egy-egy könyvben, hogy az avatott szem előtt felfedje titkait. Minden könyvtárnak különleges, mágikus illata van, és a könyvek figyelnek, hallgatnak téged, amíg a sorok között járkálsz.

A pesterzsébeti könyvtár azért is különleges, mert harcos és aktivista olvasói vannak, akik sok mindent nem hagynak szó nélkül. Többször vettem már úgy ki könyvet, hogy egy előző olvasó írásban kommentálta az általa olvasottakat, és golyóstollal fejezte ki rosszallását a cselekmény fordulata miatt.

Nemrégiben egy olyan könyvet olvastam, amely cselekménye szerint egy amerikai, 82 éves nagymama házasodik meg másodszorra, és részletes leírás szerepel arról, hogy az idős hölgy a csodás menyasszonyi ruhájához magas sarkú aranytopánkát vesz fel. Az előző kölcsönző vastagon aláhúzta a cipőről szóló részt, és a margóra felháborodva írta rá reszketeg betűivel: “82 éves!!!”.

Nem tudtam, hogy nevessek-e ezen, vagy pedig fájjon a szívem azért az emberért, aki lelkileg egy saját maga alkotta börtönben él. El is képzeltem ezt a nőt, ahogy szürkében és barnában, lebiggyedt szájjal kritizál mindenkit, aki nála boldogabb, színesebb és bátrabb mer lenni. A fenti képen szereplő hölgyet a netről vadásztam le, az unokája tette fel a képét azzal a megjegyzéssel, hogy a nagymamája 88 éves. Öröm ránézni!

nagyi1Mert a boldogság és főleg a fiatalság nem a kor függvénye, hanem a lelked állapotát tükrözi vissza, ugyanúgy, ahogy az öltözködésed is. És ha mersz a lelked hívása szerint öltözködni, akkor automatikusan fiatalabbnak is fogsz kinézni. És csak az fog kritizálni, aki irigy rád emiatt.

Az öregkor bölcsessége azt üzeni neked ezen a héten, hogy bármit is teszel, ne törődj a világ véleményével. Élj úgy, ahogy élni szeretnél, legyél olyan, amilyen lenni szeretnél, mert így maradsz fiatal.

A lelked és a tested akkor választja az öregedés útját, ha elhasználod. A bánattal, az önkínzással, a másoknak való görcsös megfeleléssel, a szabályok szerinti élettel, az önsajnálattal kezdesz el öregedni. A kalandokkal, a mosolygással, a jóízű nevetéssel, a színekkel és a szíved szerinti élettel fogsz megfiatalodni.

A Vízöntő jegyébe léptünk, és a néha bolondos és zseniális Vízöntő energia is erre sarkall. Csak bátran, előre, és nevess! Magadon is.

S ha úgy döntenél, hogy szeretnél a lelked hívása szerint öltözködni, akkor várlak Svetla Mihailova márciusi Színek és Imázs kurzusán, ahová még egyetlen egy hely van.

Kívánok olyan hetet, amikor tudsz egy kicsit bolond lenni és elengedni magad,

Áldással,

Luna

Megosztások:

Minden vélemény számít!

Név


Hozzászólás