+36 70 408 9351 | info@holdtemplom.hu

Az 5. hét energiája – ne fojtsd el a feszültséget!

supressionA hét energiáját az Osho zen tarot tűz 10-es lapja képviseli. Üzenete: Elfojtás.

A Kígyó évének holdéve éppen a végéhez ért, és jövő hét elejére teljes pompájában és ragyogó tűz energiájával beköszönt a Ló éve. Érezhetsz most némi stresszt, ami a váltást kíséri energetikailag. Lehet, hogy teljesen meg akarsz újulni ebben az évben, ám a régi éned talán nem enged ki a markából – emiatt a régi és az új között támadt egy repedés, amit kétségbeesetten próbálsz befoltozni.

Nagyon fontos, hogy ezt a stresszt levezesd valahogy, mert túlzottan magadba fojtottad, amit ez a lap jelez.

Az alak ezen a képen rendesen belegabalyodott az őt körülvevő kötelekbe. Belső fénye még mindig ragyog, ám teljesen elnyomta saját életerejét azzal, ahogy oly sokféle követelésnek és elvárásnak próbált állandóan megfelelni. Minden képességét és meglátását feláldozta azért, hogy elfogadtassa magát ugyanazokkal a külső erőkkel, melyen bebörtönözték. Ha valaki elnyomja természetes energiáit, veszélybe kerül; a kép szélein látható repedések egy közelgő vulkánkitörést sejtetnek. 

martialEnnek a várható kitörésnek minél előbb találnod kell valamilyen csillapító levezetést. Akármilyen stressz vagy feszültség keletkezik benned, nagyon fontos, hogy mindig találj valamilyen módot levezetésükre. Püfölj egy párnát, ugrálj föl-le, menj el egy kietlen helyre és ordíts bele a pusztaságba – csinálj bármit, ami felrázza az energiáidat, és ezzel újra biztosítja szabad körforgását. Ne várd meg, amíg bekövetkezik a katasztrófa. 

Talán menj el a héten tornázni, szaunázni, vagy csak szaladj körbe a Margit szigeten. Mozogj, vezesd le ezt a felesleget! Meglátod, mindjárt sokkal jobban fogod magad érezni, a szervezeted és a közvetlen környezeted is megkönnyebbül majd; hiszen hajlamosan vagyunk azokon levezetni a feszültséget, akik „kéznél vannak”, nem pedig azokon, akik megérdemelnék jogos dühünket.

 Osho szavaival élve:

“A szanszkrit álaja vigjan jelentése: az a hely, ahová az elfojtásaidat besöpröd – vannak dolgok, amiket meg szeretnél tenni, de társadalmi helyzeted, kultúrád, civilizációd nem engedi meg, és ezért besöpröd őket a szőnyeg alá.

De ezek a dolgok egyre csak gyűlnek ott, és rendkívül közvetett módon befolyásolják a cselekedeteidet, az életedet. Közvetlenül nem szembesülsz velük, mert sötétségbe kényszerítetted őket, de elméd sötétebbik fele állandó befolyással van viselkedésedre. Ez nagyon veszélyes; azt a rengeteg tiltást mind magadba zárni nagyon veszélyes.

Amikor ez az állapot elér a csúcsára, az ember megőrül. Az elmebetegség nem más, mint az a pont, ahol az embert többé már nem képes megfékezni ezeket az elfojtásokat. De míg az őrületet elfogadhatónak tartják, a meditációt nem – pedig egyedül a meditáció teheti az embert normálissá.”

Kívánunk olyan hetet, amikor meg tudsz szabadulni a stressztől,

Áldással,

Hold Templom

Megosztások:

Minden vélemény számít!

Név


Hozzászólás