+36 70 408 9351 | info@holdtemplom.hu

Az 50. hét energiája – Lázadás

lazadasA héten Belső Gyermeked üzent neked. Üzenete: itt az idő szabadjára engedni „dacos” énedet, amely felülírja azokat a szabályokat, amit mások állítottak fel neked.  Itt az idő elgondolkodni azon, milyen életet szeretnél élni igazán.

A legtöbbször jelet kapok arra, hogy miről is kell írnom egy-egy hét során. Ma a jel két fényképpel érkezett meg, így született meg a heti égi üzenet, amelyhez sok adatot a Spirituális Ezotéria Könyvtárban találtam meg, köszönet érte.

Az iskolai történelem órákat legtöbbször alfa állapotban töltöttem, így egykori történelem tanárom igencsak örülne annak, hogy folyamatosan vissza kell, hogy nyúljak a történelemhez-filozófiához, hogy spirituális ismereteimet gyarapíthassam. Hiszen újra csak az antikvitás adja meg a kulcsot ahhoz, hogy meg tudjak érteni valamit.

Egy ókori görög filozófus, az időszámításunk előtt ötszáz évvel élt Anaximandrosz szerint, minden keletkezés ősforrása maga a határtalanság, a korlátlan lét, melynek neve „apeiron”, és mi mindnyájan ebből a határtalan létből érkezünk földi megtestesülésünkre.  Ezért keresi az ember egész létezése alatt ezt a korlátlan szabadságot, a határtalanságot, az egész-séget, a teljes-séget, hiszen ennek emlékét őrzi, hordozza magában.

És ezért lázadunk a korlátozó tényezők és létezők ellen, ez a lázadás maga az élet. A földi élet pedig nem teljes, és nem egész, az „apeiron” állapothoz képest.

A legtöbb ember viszolyog a sivár és tartalmatlan élettől. A viszolygás az a sajátos lelkiállapot, ahol a bennünk lakozó Felsőbb Én tudatja velünk, hogy jelen létformánk szűkös eredeti természetéhez képest.

Platón elhíresült mondása, mely szerint „a test börtön”, ezt az érzést fejezi ki. Bármire is tegye fel valaki az életét, bármit is valósítson meg valaki az élet színpadán, ez valóban csak színjáték marad. Ezt a felismerést írja meg Shakespeare: „Színház az egész világ. És színész benne minden férfi és nő: Fellép s lelép: s mindenkit sok szerep vár Életében.”

lazadas1Mikor eljön egy olyan pillanat, hogy ráébredsz a világ hamis természetére, hogy ez az egész egy színdarab, káprázat, akkor bizony harag ébredhet fel benned. És általában kamaszkorban szoktuk először meglátni mindezt. Ilyenkor lázadunk, mert kinövünk a gyerekkor varázslatos világából, és pontosan meglátjuk a felnőttek világának hamisságát.  Ilyenkor azt érezzük, hogy minden, ami körülvesz bennünket, mesterséges és álságos. Nekimegyünk szüleinknek, kultúránknak, hagyományainknak, csakhogy megleljük azt a „mást”, aminek legbensőbb hiányát érezzük.

Ebben a korban kerül felszínre az a legbensőbb elégedetlenség, ellenállás, elutasítás, amely magával az élettel szemben áll. Itt ébred rá lelke mélyén minden gyerek, hogy ez az élet nem az ő eredeti lakhelye; – hogy a teljes Léttel szemben az élet csak csupa korlátot és megalkuvást rejt.

Mivel a legtöbb „felnőtt” már beletörődött a körülményekbe, így azt bizonygatja a gyereknek, hogy az élet szép, tele van lehetőségekkel, ám képtelen felmutatni bármilyen tartalmas életformát, csakis kompromisszumokat és félmegoldásokat.

A héten belső gyermeked, kamasz-éned azt kéri, hogy nézz vissza, milyen voltál 16-18 évesen. Hogy néztél ki? Mi ellen lázadtál? Mi volt az, ami feldühített a szüleid életében? Hol érezted azt, hogy kompromisszumot kötöttek? Mit szerettél volna? Milyen életet álmodtál meg magadnak? Mi volt a leghőbb vágyad? És mi valósult meg mindebből? Mit vittél tovább a rossz szülői mintából és hogyan tudnál ezen most változtatni? Mit kellene pótolnod ahhoz, hogy az életed tartalmasabb legyen?

A héten a Kentaur-Nyilas csillagjegy és az Ikrek telihold hatalmas energiáinak segítségével megteheted azt, hogy készítesz minderről egy listát, és megfogadod, hogy egyik-másik dolgot megváltoztatod, vagy megvalósítod az életedben, hogy ne egy unalmas Csehov darabban játsz, amikor azt várod már, mikor gördül le a függöny, hanem legalábbis Indiana Jones szerepe legyen a tiéd, ahol folyamatosan új kalandok várnak. Persze csak ha szeretnéd.

Kívánok neked olyan hetet, amikor közelebb kerülsz valódi önmagadhoz,

Áldással,

Luna

Megosztások:

1 válasz van a ehhez a bejegyzéshez: “Az 50. hét energiája – Lázadás”

Szerző: Lelik Katalin - 14 december 2016 Válasz

Kedves Luna!
Köszönöm szépen a leveledet! Mindig hasznos és elgondolkodtató. Bizony nekem van mire visszaemlékeznem, mennyit lázadtam a felnőttek igazságtalanságai miatt! Nem kevésbé voltam kritikus a szüleimmel, amit mai felnőtt szemmel sem látok másképp. A ” Belső gyerekem” ma is lázad, nehéz kordában tartania a “Felnőtt énnek” és a ” Szülői énnek”. Nekem egyedi, nehéz életem van, ami ellen sokszor lázadok.
Végig kell csinálnom, bár vallom, hogy “túlvállaltam magam”, amikor a földre jöttem.
Békés, vidám napokat kívánok!
Sok szeretettel: Kati

Minden vélemény számít!

Név


Hozzászólás