+36 70 408 9351 | info@holdtemplom.hu

Az 50. hét energiája – vaddisznó, avagy a föld tanítása

vadmalactorpA héten a Vaddisznó, mint sámáni állat üzent Neked.  Az év azon szakában járunk, amikor egyre nő a sötétség, és harcolnunk kell az árnyak ellen, saját magunkban is, mert a sötét belső félelmet, bizonytalanságot hoz, s azt az aggodalmat, hogy ezek legyőznek minket. A vaddisznónak nincs gondja a harccal, mert az a vérében van. Nem kertel, nem reszket, hanem indul és támad. Nem csoda, hogy a harcos törpék is vaddisznón lovagolnak.

A vaddisznó igencsak „megosztó” személyiség. Nagy, zajos, szagos és félelmetes állat, ami képes pánikot kelteni az emberek körében. Ő nem bújik el a sarokban, hanem erőteljesen felhívja magára a figyelmet. Még a tapasztalt, erdőjáró emberek is félnek a vaddisznótól, annak bátorsága és kiszámíthatatlansága miatt.

Megtörténik, hogy télen vaddisznók törnek ki az erdőből, és a falvak utcáin, vagy a kertekben keresnek táplálékot maguknak. Átgázolnak egy-egy porta kerítésén, és családostul betelepednek az udvarba – az emberek pedig rémülten elbújnak előlük. Már-már mitikus az emberek félelme a vaddisznóval szemben, és sok ősi mondában szerepel hatalmas termetű, vaddisznószerű szörnyeteg, ami megfélemlíti és irtja az embereket, a melyet csak egy tiszta lelkű hős győzhet le, test-test elleni küzdelemben, egy szakrális lándzsával. (A mai, látcsöves puskával kérkedő, magaslesen poharazgató kövér vadászok nem tartoznak a férfiak ezen fényes megtestesüléseihez, és ez a téma olyannyira feldühít engem, hogy én is vaddisznóvá változom.)

A régi harcos társadalmakban, a kelta és viking mitológiában a vaddisznó totem a harcosoknak azt az ajándékot adta, hogy félelem nélkül indultak a csatába. A vaddisznó egyike az állati birodalom agresszív képviselőjének. Tanítása a bátorság, a terület kijelölése és a védelem kiépítése magad köré. Mivel félelem nélkül él, a sámánok szerint a vaddisznó legendás gyógyító erővel bír, hiszen a félelem érzése hozza a betegségeket. Ha félelem nélkül tudsz élni, egészséges maradsz. Mint ahogy a tűz jegyűek (és a viking harcosok sem) szenvednek depressziós, pszichoszomatikus tünetektől; ehelyett inkább cselekszenek.

Talán rájöhettél már, hogy én kimondottan kedvelem a vaddisznót (meg a törpéket is), talán azért is, mert ez a csodás állat nagyon erősen kapcsolódik a föld energiájához. Nagydarab, barna és szőrös, kicsi szemei és hatalmas agyarai vannak. Gyakran túrja-dúlja a gyökereket, ezzel azt tanítja nekünk, hogy mi is ássunk mélyebbre saját személyes történetünkben, problémánkban. Segít abban, hogy higgy, állj ki magadért és haladj előre félelem nélkül, hiszen ilyenkor érhet el az öröm. A vaddisznó nem lát jól, de kitűnő a hallása és a szaglása; mindig készenlétben van, és kész bármire. Te is nyisd ki a füled, az érzékeidet és figyelj arra, mi zajlik körülötted. A vaddisznó céltudatosan használja a hangját. Morranásaival és visításával figyelmet kér – és meg is kapja azt. Ha egy vadkan fél vagy felkészül a támadásra, akkor hangosan röfög az orrán keresztül. Ha bántják, visít, ha nyugodt, akkor csendesen morog-zörög. A tanítása az, hogy használd a hangodat arra, hogy kifejezd a kívánságaidat.

Máté Bence

Máté Bence képe, a Vaddisznó és a Tejút

Te mitől félsz? Mivel nem mersz szembenézni? Vagy talán tagadod azt, hogy belenézz a földi valóság arcába? Lehet, hogy nem mersz visszatámadni vagy nem állsz ki a jogaidért? És biztosan sokszor nem küldöd el hangosan melegebb éghajlatra azt, aki bánt vagy piszkál. Úgy gondolod, hogy fénymunkás vagy, akit büntetésből vagy küldetéssel küldtek erre a földi, nehéz energiákkal teli világba? Tudsz örülni a földi létednek, vagy folyton elvágyódsz innen?

A Vaddisznó nagyon erős totemállat, és nem könnyű dolgozni vele – de most ő maga jött el hozzád. A héten hallgass rá és kövesd a tanácsait. Ha nem teszed, akkor képes lesz jól megtáncoltatni – tehát inkább engedj neki! Arra kér, hogy térj vissza ide a Földre, nézz szembe a téli sötétséggel és harcolj! Az Ég messze van a fény megszületése előtt. Most a Föld tanít.

Emlékezz Oscar Wilde szavaira: „Mindenki a sarat tapossa, csak van, aki közben a csillagokra néz.”

Kívánok olyan hetet, amikor kiállsz magadért, és végre elkezdesz harcolni azért, ami fontos neked. Talán a saját örömteli életedért.

Áldással,

Luna

Megosztások:

1 válasz van a ehhez a bejegyzéshez: “Az 50. hét energiája – vaddisznó, avagy a föld tanítása”

Szerző: Lelik Katalin - 13 december 2015 Válasz

Kedves Luna!
Köszönöm az áttekintést, mindig érdeklődéssel olvasom a számomra új információkat.
Azt hiszem, engem megtáncoltatott ez a Vaddisznó, sok kellemetlenséggel kellett szembe néznem. Valóban ki kellett állnom magamért több esetben is. Ez feladatom, hogy megtanuljak “nemet” mondani, a saját érdekeimet előtérbe helyezni.

Szép napot kívánok Advent ezüst vasárnapján!
Katalin

Minden vélemény számít!

Név


Hozzászólás