+36 70 408 9351 | info@holdtemplom.hu

Az 51. hét energiája – Napfelkelte

napfelkelte A 2014-es év azon időszakát éljük, amikor csak pár nap választ el minket a Fény megszületésétől. December 22-én, éjfél után 3 perccel kel fel az újhold, és ebben az időben indul el a Nap felfelé az égi egyenlítőn, és ezzel megkezdődik az a fél év, amikor a fény nyer egyre inkább teret a természetben. Ám a Nap még mindig lefelé halad, és vasárnap éri el a legmélyebb pontját.

Igaz az a mondás, hogy “hajnal előtt van a legsötétebb óra”, tehát lehet, hogy extra “sötétséget” élsz meg a héten, főleg lelkileg. El tudom képzelni, hogy most hétvégén valóban kitör a karácsonyi őrület, a legnagyobb sötétségben, mivel mind a Nap, mind a Hold a sötét időszakában időz. Kérlek, ha most depressziót, mélységeket élnél meg, ne félj tőle, mert a Fény megszületése előtt az Égiek mindig szembesítenek minket a saját árnyainkkal. Félelmeinkkel, fájdalmainkkal, haragunkkal, és más egyéb, sötétbe száműzött részeinkkel.

Ám az árnyakkal könnyedén le is tudsz számolni… ha jótékonykodsz. Nagyon sok ember és állat van, akin segíthetsz, akár egy kis adománnyal, akár az ő életük javulása érdekében végzett munkával. Mert ekkor utat adsz a feltétel nélküli szeretetnek, ami a Nap első és legnagyobb tulajdonsága, hiszen ő mindenkire süt, és nem válogatja meg, kinek sugározza a fényét, ki érdemli meg a fényt. Jézus születése a feltétel nélküli szeretet megszületése is. És gondolj bele, mit lett a Karácsonyból… üzlet. Őrület. Hitelfelvétel a nagy képernyős tévékre. “Ki ad többet verseny” ajándékok. Családi perpatvarok. Pszichológiai segítség ahhoz, hogy egyáltalán lelkileg túléld az ünnepeket. Ezek vajon tényleg “ünnepek”?

napfényÉn is ünneplem a Karácsonyt, nekem az tetszik benne, hogy végre csillapodik a város nyüzsgése, be van zárva a pláza, és mindenkinek otthon kell ülnie, családi körben, és az emberek találkoznak egymással. Ám, pogány lévén, nekem a Téli Napforduló, a Fény születése az igazi ünnep, hiszen ha nem lenne Fény, akkor mi, emberek sem lennénk. A Nap ad a Földnek meleget, életet.

Ha tovább megyünk, egy következő dimenzióba, akkor semmit nem vihetünk magunkkal, ami anyagi dolog, ami a Földhöz tartozik. Elvihetjük a tapasztalatainkat, ám amit mindenképpen elviszünk, az annak a súlya vagy éppen a könnyedsége, hogyan éltünk, mit tettünk másokkal, tudtunk-e szeretni. Ezt bizony számon kérik rajtunk, és a következő életünk alapját képezi. Ezért ha jótékonykodsz, akkor nem csak mások, de a saját életedet könnyíted meg – a végén minden cselekedeted visszatér hozzád.

Ha pedig a héten adsz, akár pénzt, akár jó szót, akár megbocsátást is, annak, aki rászorul, aki gyenge, aki fázik, aki éhes, aki beteg, aki szeretet nélkül él, különösen, ha megmentesz egy életet, talán egy rossz sorsú kutyáét vagy cicáét, akkor az Égiek azt bizony nagy piros pontokkal fogják jutalmazni Életed Könyvében.

Kívánok neked olyan hetet, amikor szívedben is felkel a Nap,

Áldással,

Luna

Megosztások:

Minden vélemény számít!

Név


Hozzászólás