+36 70 408 9351 | info@holdtemplom.hu

Fény-ünnep december 20. 18-21 óráig

freyaSzámomra a téli napforduló mindig az északi sámánok időszakát kezdi meg. Ebben az évben azért is, mert ősszel kaptam beavatást az északi sámánizmusba; Freyja viking istennő “leánya” lettem, vagyis északi javasasszony tanonc.

Egy olyan szertartásra hívlak, ahol Freyja istennő segítségével elengedheted az éved nehézségeit. 2019 nem volt könnyű év, tele volt kihívásokkal. Ahhoz, hogy a sorsfordító 2020-as évet, aminek energiájában benne van az új kezdet, valóban tisztán kezdhessük el, érdemes letennünk a terheket, hogy csak azt vigyük tovább, amit megtanultunk.

Yule, az ősi pogány föld ünnep, vagyis a téli napforduló, a Nap visszatértének ideje december 21-én jön el, és ekkor mindig fordul sorsunk kereke is, nagy nyikorgással felfelé indul el, a Fény felé, hiszen eddig a Sötétségbe merült.

Az északi népek sokkal erőteljesebben várják, érzékelik a téli napfordulót, hiszen a sarkkörhöz közel, például a számik vidékén, Lappföldön, fel sem kel a Nap heteken át. A fény visszatértének időpontját kint töltik a szabadban; nehogy a Nap egyszer is elfelejtsen felkelni, nehogy a világ örök sötétségbe boruljon – biztatják őt és reménykedve várják.

A Nap ad életet Földünknek, és ezt nem szabad elfelejtenünk. Azt sem, hogy érdemes elengednünk a múltat, hiszen mindig felvirrad az új nap, visszatér a fény – de mindig más körülményeket teremt a számunkra. 

Abban a szerencsében van részem, hogy egy évig utazhattam a viking Freyja istennővel, megismerkedhettem sok arcával. Energiája mély sámáni világokba visz, bölcsessége és megértése határtalan. Életerős és életigenlő – ám pontosan tudja, hogy mi az, ami életképes, és mi az, ami csak teher számunkra. Ebben a minőségében a Valkűrök vezetője is, a harc istennője. Állata, a sólyom is fényhozó szimbólum.

FreyaNapja a péntek, ezért is került a Fényünnep pontosan péntekre; hogy Freyja áldása hathassa át a jövő évet. Ő pedig a szexualitás, a csábítás, a szerelem, a termékenység és önmagunk szeretetének, elfogadásának az istennője is.

Freyja bölcsességét kérjük arra, hogy megnézzük, hogy mi az, amit ez az év tanított neked, és mi az, amit a jövő év hoz neked.

Mivel Freyja a választások istennője is, hiszen a Valkűrök királynője, így segítségével egyénileg elemezzük, hogy mit érdemes elengedned, és mit érdemes tovább vinned. Milyen leckét viszel magaddal az új évbe, és ezt hogyan tudod majd a legjobban hasznosítani.

Majd felvesszük a kapcsolatot a Nornákkal, az északi sors istennőkkel, és megkérjük őket, hogy hozzanak nekünk szerencsét az elkövetkezendő évre.

Freyja istennő személyes üzenetét is megkapod az este folyamán, és még sok meglepetés vár.

Hívlak téged erre a szertartásra akkor, ha ha szeretnéd a Fény erejét növelni az életedben, ha részt vennél egy ősi pogány ünnepen, ha szeretnéd a karácsonyt könnyedebben és lazábban megélni. Ha szeretnéd életed hajóját tudatosan új partok felé kormányozni. Vagy ha szereted a számikat, a vikingeket.

A szertartás a Hold Templom Stúdióban lesz, december 20-án 18 órától 21 óráig.

Hozzájárulás: 4000 Ft.

Bejelentkezni Lunánál tudsz az info@holdtemplom.hu emailcímen vagy a +36 70 408 9351-es telefonszámon.

Kérlek hozz magaddal egy tetszőleges gyertyát, amit megáldunk Yule fényével, és a karácsonyi vacsoránál is égetheted, hogy növeld a fény, az összetartás és a béke erejét. Hogy megáldd a családodat is az életerővel, Freyja égi szeretetével.

Az új kezdetek áldásával várlak szeretettel,

Luna

Megosztások:

Minden vélemény számít!

Név


Hozzászólás