+36 70 408 9351 | info@holdtemplom.hu

Fény-ünnep december 21. 18-21 óráig

freyaEgy olyan szertartásra hívlak, ahol a viking Freyja istennő segítségével elengedheted az éved nehézségeit úgy, hogy azok lenyomatát se vidd át az új évbe, csak a megtanult leckéket és a szeretetet.

Yule, az ősi pogány föld ünnep, a Nap visszatértének ideje december 21-én jön el, és a téli napfordulóval fordul sorsunk kereke is, nagy nyikorgással felfelé indul el, a Fény felé, hiszen eddig a Sötétség mélyébe merült.

Az északi népek sokkal erőteljesebben várják, érzékelik a téli napfordulót, hiszen a sarkkörhöz közel, például a számik vidékén, Lappföldön, szinte fel sem kel a Nap heteken át. A fény visszatértének időpontját kint töltik a szabadban; nehogy a Nap egyszer is elfelejtsen felkelni, nehogy a világ örök sötétségbe boruljon -biztatják őt és reménykedve várják.

A Nap ad életet Földünknek, és ezt nem szabad elfelejtenünk. Azt sem, hogy érdemes elengednünk a múltat, hiszen mindig felvirrad az új nap, visszatér a fény – de mindig más körülményeket teremt a számunkra. Pedig hogy szeretjük a megszokottat. 

„Ne vesztegesd az idődet arra, hogy hátrafelé nézel, mert nem arra mész” – mondja a viking király, Ragnar Lothbrok a kisfiainak, akiket magával visz a csatába díszesen faragott hajóján, és akik pityeregve néznek vissza otthonukra. A vikingek praktikus filozófiáját hirdeti ez a kijelentés. Hiszen haladunk mi is előre életünk folyóján. De az új ajtó csak akkor nyílhat meg előttünk, ha a régi becsukódott mögöttünk.

Számomra Yule ünnepe a messzi észak energiáját idézi fel. Éppen ezért a viking Freyja istennőt hívjuk meg erre az ünnepre, és áldást kérünk tőle mindarra, amit el akarunk engedni, és mindarra, amit szeretnénk teremteni.

freyjaFreyja csodálatos istennő. Energiája mély sámáni világokba visz, bölcsessége és megértése határtalan. Életerős és életigenlő – ám pontosan tudja, hogy mi az, ami életképes, és mi az, ami csak teher számunkra. Ebben a minőségében a Valkűrök vezetője is, a harc istennője. Állata, a sólyom is fényhozó szimbólum.

Napja a péntek, és ebben az évben a Fény megszületése is péntekre esik, tehát Freyja áldása hatja át a jövő évet. Ő pedig a szexualitás, a csábítás, a szerelem, a termékenység és önmagunk szeretetének, elfogadásának az istennője is.

Freyja bölcsességét kérjük arra, hogy megnézzük, hogy mi az, amit ez az év tanított neked, és mi az, amit a jövő év hoz neked. Mivel Freyja a választások istennője is, így segítségével egyénileg elemezzük, hogy mit érdemes elengedned, és mit érdemes tovább vinned. Milyen leckét viszel magaddal az új évbe, és ezt hogyan tudod majd a legjobban hasznosítani.

Majd ősi istennő fény-spirált járunk, felébresztjük életedben a fényt, ahogy a természetben is kezdi majd a Nap a Sötétségtől átvenni az uralmat.

Freyja istennő személyes üzenetét is megkapod az este folyamán, és még sok meglepetés vár.

Hívlak téged erre a szertartásra akkor, ha ha szeretnéd a Fény erejét növelni az életedben, ha részt vennél egy ősi pogány ünnepen, ha szeretnéd a karácsonyt könnyedebben és lazábban megélni. Ha szeretnéd életed hajóját tudatosan új partok felé kormányozni. Vagy ha szereted a számikat, a vikingeket.

A szertartás a Hold Templom Stúdióban lesz, Yule estéjén, december 21-én 18 órától 21 óráig.

Hozzájárulás: 4000 Ft.

Bejelentkezni Lunánál tudsz az info@holdtemplom.hu emailcímen vagy a +36 70 408 9351-es telefonszámon.

Kérlek hozz magaddal egy tetszőleges gyertyát, amit megáldunk Yule fényével, és a karácsonyi vacsoránál is égetheted, hogy növeld a fény, az összetartás és a béke erejét. Hogy megáldd a családodat is az életerővel, Freyja égi szeretetével.

Az új kezdetek áldásával várlak szeretettel,

Luna

Megosztások:

Minden vélemény számít!

Név


Hozzászólás