+36 70 408 9351 | info@holdtemplom.hu

A 43. hét energiája – Földi kapcsolódás

jördA héten Jörd északi-viking földistennő üzent neked.

Üzenete: tisztaságra és egyszerűségre van szükséged ahhoz, hogy életed jelenlegi gondjai megoldódjanak. Túlvállaltad magad, túlbonyolítottad a dolgokat, túl sokat gondolkodsz, így nem is tudsz egyértelműen cselekedni. Hallgass tested bölcsességére a döntéshozatalban. Földi energiaközpontodat, a földdel való kapcsolatodat erősíts a héten ahhoz, hogy előbbre juss, valamint tedd meg a földi lépéseket célod elérése érdekében.

A hét energiáját a gyökércsakrád hordozza. A gyökércsakra energiáját a gerincoszlop végén, a farokcsontnál lehet érzékelni. Ez az energia központ köt össze Földanyával. A gyökércsakra meghatározza azt az életenergiát, ami földi létedhez rendelkezésedre áll. Felelős az erőnlétedért, vitalitásodért és fizikai túlélésedért is. A héten ezeken a fogalmakon lesz a hangsúly.

Freya istennő Völva képzését kezdtem meg nemrégiben. A Völvák mágikus sámán-javasasszonyok, hagyományuk évezredekre nyúlik vissza az északi mitológiában. Mivel imádom a vikingeket, azt gondoltam, hogy valami hasonló energiában zajlik majd a képzés, mint a harcos viking lét, de amit helyette kaptam, az messze meghaladta az elvárásaimat, és ámulatba ejtett.

Visszautaztam az időbe, északi életeimbe, mikor összegyűlt a törzs, a klán, ültünk a prémeken, a tűz körül, középen a törzs sámánja történeteket, meséket mesélt, fölöttünk ragyogtak a csillagok és az északi fény, és minden szeretet, összetartás és varázslat volt – egymással való földi kapcsolódás.

Egy képzés nem más, mint emlékezés arra a tudásra, ami valaha a tiéd volt, de jelenleg rejtve van benned.

Ma azt gondoljuk, hogy az akkori emberek civilizálatlanul, nagy nehézségek közepette éltek, s állandó harcban voltak a természettel. Vadászniuk-halászniuk kellett a betevő falatért, és ha nem nőtt ki a termés, éheztek, ha fáztak, fával kellett fűteniük, nagy volt a szegénység, és a betegségre sem volt náluk antibiotikum.

jörd1Amire viszont most emlékezni kezdtem az, hogy abban az időben – mindezek ellenére – volt valami, amit mi már elvesztettünk, és kétségbeesetten vágyunk utána: a közösség megtartó ereje. Éppen ezért nehéz a mai világban élni.

Tanárom, egy törékeny svéd hölgy ősi tudást ébresztett fel bennem azzal, hogy megpiszkálta az emlékezetemet, hogy kivitt napokra a természetbe, hogy felvegyük a kapcsolatot manókkal, tündérekkel és más mitikus lényekkel, dobos-éneklős meditációra vitt a szent almaligetekbe, az erdőbe, és megismertetett Jörd istennővel.

Az északi népek, közöttük a vikingek is, mélyen hittek abban, hogy létezik egy hatalmas kőrisfa, név szerint az Yggdrasil, amelyen kilenc világ van. Külön világa van az isteneknek, istennőknek, tündéreknek, törpéknek, óriásoknak is.

Jörd istennő, az északi földanya óriásasszony. De kik azok az óriások? Ők az északi mitológia szerint a Föld első lakói voltak. Hatalmas teremtmények, akik vadak, és lakhelyük is a sötét erdő, a magas, sziklás hegyek, a zúgó-rohanó folyók világa.

Jörd is sokkal inkább a vadon, mint a civilizáció istennője. Anyja az Éj, a sötétség, apja a Víz, az áramlás, ő pedig a termékeny Föld. Ő maga a termékenység, ha megérint egy fát, az kivirágzik, és gyümölcs terem rajta. Semmi nem kicsiny rajta; sem a hasa, sem a keblei, sem az ajkai. Jörd csábító istennő, megannyi szeretővel. Maga Odin isten is elcsábult tőle, s gyermeket nemzett neki – Thort, a mennydörgés istenét. Jörd mindazonáltal nem egy álom-feleség; sokkal inkább szereti magát, és törődik magával, mint a férfiakkal.

Jörd a héten azt üzeni neked, hogy a sok gondolkodás-tervezgetés helyett figyelj magadra. Ügyelj tested jelzéseire például abban, hogy mit akar enni, mit akar inni, mire vágyik. A héten ne számolgasd a plusz kilókat, hanem hagyd, hogy tested rendesen táplálkozni és pihenni tudjon.

Ne agyald túl a dolgokat, inkább csak hagyd, hogy történjen veled az élet. Ha pedig gondjaid támadnak, menj ki a természetbe, és hagyd, hogy a szél kifújja a fejedből a felesleges gond-olatokat, és egyszerű, de hatékony lépéseket sugalljon számodra.

Kívánok neked olyan hetet, mikor egyszerűen jól érzed magad a világban, a pillanatban,

Áldással,

Luna

Megosztások:

1 válasz van a ehhez a bejegyzéshez: “A 43. hét energiája – Földi kapcsolódás”

Szerző: SZABO KATALIN - 24 október 2018 Válasz

Nagyon tetszett az e heti javaslat.
Csodalatos vilagot ismerhettem meg,a varazslatos gyermekkorom mesevilagaba kalauzoltal el,felebresztve bennem sok-sok szamtalan gyerekkori emlekemet.
Maradok hu olvasod.

Koszonom ,Luna.

Minden vélemény számít!

Név


Hozzászólás