+36 70 408 9351 | info@holdtemplom.hu

A 45. hét energiája – Az Élet Kapuja

pipacs1A héten a Banya, a Bölcs Öregasszony üzent neked. Üzenete: ahhoz, hogy az Életet tudd választani, el kell engedned mindent, amit visszatart.

A 45. héten járunk, sötét hold idején. A 45-ös szám, ha összeadod, akkor 9-et ad ki, ez pedig a lezárás száma. Egy ciklus véget ért, beteljesedett. A héten a Banya segít neked lezárni, elengedni dolgokat. Az elengedés mindig nehéz folyamat, mert imádjuk őrizgetni az emlékeket, olyan energiákat, melyek már nem is tartoznak hozzánk, és nagyon megnehezítik az életünket…

A Banya a novembert uraló istennő. Banya, hiszen öreg, mágikus, félelmetes. Ő hozza el a természet időleges halálát, a fákról lehulló levelek forgatagában, az őszi ködben láthatod meg, ahogy sétál, fekete ruhás, töpörödött néniként. Ő vágja el az élet fonalát, így mindenki féli és tiszteli őt, ugyanígy én is. Ő viszi el tőled a régit, azt, aminek lejárt az ideje. Ezzel jót tesz veled, bár ezt nem mindig éled meg jó dologként. Miért áldásos ez mégis?

Ahogy Anthony de Mello írja „ Illúzió” című idézetében, ahol a tanítvány a mesterrel beszélget:

„- Hogyan nyerhetem el az örök életet? – Az örök élet most van. Élj a jelenben!

– Dehát a jelenben élek, vagy nem? – Nem.

– Miért nem? – Mert még nem dobtad el a múltad.

– Miért kellene eldobnom a múltam? Nem volt abban minden rossz.

– A múltat nem azért kell eldobni, mert rossz, hanem mert halott.”

Nemrégiben az ókori Rómáról olvastam egy könyvet. Oda vagyok a történelem ezen időszakáért, bár eléggé barbár szokások is uralkodtak, például a cirkuszi játékok, ahol gladiátorok mérkőztek meg élet-halál harcban egymással. A dicsőségért, a nem kevés pénzért, azért, hogy a rabszolgasorból felszabaduljanak, vagy egyszerűen azért, mert nem volt más választásuk.

Az arénában, ahová a gladiátorok bevonultak, hogy tisztelegjenek a császár előtt, két kapu volt. Az Élet Kapuja, ahol bejöttek, és a Halál Kapuja, amelyen át a testük távozott, ha ők vesztettek. Egy gladiátor nem lehetett lehangolt, unott vagy nemtörődöm, hiszen elég volt egy figyelmetlen pillanat, és győztek felette, amit valószínűleg nem élt túl, hiszen akkoriban az élet mit sem számított annyit. Éppen ezért becsülték meg jobban akkoriban az emberek a saját életüket. Ahol minden a túlélésről való küzdelemről szól, ott a depresszió ismeretlen fogalom.

A Banya, a sötét istennő jelenléte azért olyan jelentős, mert ő figyelmeztet arra, hogy az élet nem tart örökké, így nem csak vegetálnod, hanem élned kell. Ne az utolsó percben gondolkodj el mindazon, amit kihagytál, ami helyett a szürke robotolást, az unalmat, a biztonsági játékot választottad.

pipacsÉn minden évben erősen dolgozom a Banya energiájával, hiszen egy-egy tanfolyam, ahogy a boszik hívják “spirál” a Banya idején kezdődik, és a következőnél ér véget. Ez magával hozza azt, hogy valakitől búcsúzom, valakit üdvözlök, a régit elengedem, az újat pedig tárt szívvel befogadom. 

Rák jegyűként ez nem könnyű feladat számomra, hiszen a Rák hátrafelé halad, inkább a múltba, mint a jövőbe szeret nézni, tehát én évről-évre megküzdök az elengedéssel, és a változással. Azt vettem észre, hogy egyre könnyebben megy, hiszen a folyamat megacélozza a lelket.

Örök folyamat az, hogy a sors kereke forog, lezárul a régi, kezdődik az új, évről évre, évszakról évszakra, napról napra, pillanatról pillanatra változik minden körülöttünk. És mi egyet tehetünk, ha boldogok akarunk lenni: engedni, hogy mindez megtörténjen úgy, hogy nem állunk ellen neki, hanem vele együtt táncolunk könnyedén.

Az Élet kapuját számomra a Pipacs képviseli a legerőteljesebben. A Pipacs, amely törékenynek tűnik, mégis nagy túlélő, a Pipacs, amely vérvörösen ragyog, arra emlékeztetve minket, hogy az Élet itt van, merülj bele, csodáld, élvezd, élj szenvedéllyel!

És válaszd az újat, az izgalmasat, még akkor is, ha egyelőre nem látod, mi sül ki belőle. Ha a választásod az Életről szól, akkor biztosan valami jó vár rád.

A héten a Banya támogat abban, hogy elengedj valamit, ami már nem jó neked, ami csak lehúzó és nehéz. Hidd el, hogy ezzel az elengedéssel több más, csodás dolog áramlik majd az életedbe, ami méltó jelenlegi szintedhez, helyzetedhez.

Kívánok neked olyan hetet, amikor az Élet Kapuja rád zúdítja ajándékait,

Áldással,

Luna

Megosztások:

3 Válasz “A 45. hét energiája – Az Élet Kapuja”

Szerző: Farkas Andrea - 7 november 2018 Válasz

Köszönöm😊😊

Szerző: Mirjam - 8 november 2018 Válasz

Kedves Luna!
A Banya hatását én is éreztem, kissé visszamentem a múltba, bár agyilag tudom – az már nincs.Most már a mai életem élem, az eltelt pár nap megtanított az ” itt és most”-ra. Áldás!

Szerző: Meizer Sándorné - 14 november 2018 Válasz

Kedves Luna!Engem megerősített abban a bizonyosság van, hogy lehetetlen nincs!!Már egy kommentben megírtam,hogy Angéla unokám égési sérülése gyógyul.csok Erzsi mama.

Minden vélemény számít!

Név


Hozzászólás