+36 70 408 9351 | info@holdtemplom.hu

Az 50. hét energiája – Újjászületés

8cc72def7235054563f7e030774d8477A héten a Főnix üzent neked. Üzenete: ne add fel a reményt, az újjászületés már közel van. Talán viharos időkön mész keresztül, talán úgy érzed, hogy nincs erőd harcolni a körülményekkel, néha azt gondolhatod, hogy az Égiek megfeledkeztek rólad. De biztosan érzed: kigyulladt a szívedben egy kis láng, ami reményre biztat, ami tudatja veled, hogy minden rendben lesz.

A Főnix mitológiája évezredek óta foglalkoztatja az embereket, hiszen ez a mitikus madár a halhatatlanságot és a folyamatos újjászületést szimbolizálja. A Főnix olyan csodás, tüzes arany-narancssárga lény, amely 500-1000 évig él, majd, ha megöregszik, lángra lobbantja magát, hamuvá ég, majd újjáéled hamvaiból.

Az ókori görögöktől kapta a nevét, az ógörög “phoenix” szó azt jelenti: bíborvörös. Szerintük a Főnix egy szent kút mellett élt, és minden hajnalban megfürdött a kút vizében. Apollón napisten meg is állította ilyenkor Nap-szekerét egy percre, hogy meghallgassa a csodás madár gyönyörű dalát, melyet reggelente énekelt.

fonixAz ókori Egyiptomban a Főnixet Bennu madárnak nevezték, a szó annyit tesz: „fénylő felemelkedés” avagy „ragyogás”. Néhány mítosz úgy tartja, hogy a Bennu egyenesen Ozirisz szívéből kelt életre, egy másik legenda szerint, egy Ré templomában álló, lángra lobbant szent fa tüzéből született.

Néha kócsagfejű emberként is ábrázolták ezt mitikus lényt, aki fehér múmia öltözéket visel, átlátszó, hosszú köpenye alatt, és úgy is hívják őt, „aki önmagát keltette életre”.  Bennu templomában az ó-egyiptomiak időmérő eszközöket tartottak, hiszen a Főnix léte és újjászületése kapcsolatban van az Idő törvényével. Mágikusan hangzik, ugye?

Perzsiában Humának hívták ezt a szent madarat, ami annyit tesz: „Paradicsomi madár” hiszen ez a lény nem hogy nagy együttérzéssel van az emberek iránt, hanem hatalmas szerencsét is hoz. Nem csak a látványa, de már az is, ha egy Huma árnyéka egy emberre vetődik. Ha valakinek olyan szerencséje van, hogy a Huma a vállára telepszik egy pillanatra, akkor biztosan király lesz belőle.

A kereszténység Jézus halálával és újjászületésével hozza kapcsolatba a Főnixmadarat, nem csoda, hogy rengeteg középkori nemesi címeren is megjelenik a szimbóluma.

Az arizonai Phoenix városa sem véletlenül kapta ezt a nevet; eredetileg helyőrség volt a település, mely amerikai őslakosok városának romjaira épült. Új lakói azt szerették volna, ha a város újjászületik, s ehhez kérték a Főnix segítségét – melyet szemmel láthatólag meg is kaptak…

Ha olvastad a Harry Potter sorozatot, még ott is feltűnik a Főnix, mint Dumbledore professzor madara, aki Harry szeme láttára lobbantja lángra magát, majd szürke kismadárként éled fel a hamvakból. Mi több, könnyei még a halálos kígyómarást és begyógyítják.

A Főnix a remény szimbóluma, és a héten azt kéri tőled, hogy a téged foglalkoztató helyzetben fel ne add a reményt, mert az újjászületésed közel van.

Tarts ki addig, míg a Szerencse újra a társadul szegődik, s már nem kell nagyon sokat várnod!

Meghívhatod az életedbe a mágikus Főnixmadarat azzal, hogy gyújtasz egy arany, vagy narancssárga gyertyát neki, és miközben ég, vizualizálod ragyogó, fénylő tűz-testét, elmondod a kérésedet. A mirha füstölőt is nagyon szereti, ezt is füstölhetsz közben, hogy jobban figyeljen rád.

Amit kérhetsz tőle: szerencse bármiben, kitartás, újjászületés, a régi elengedése, az új bevonzása, új, ragyogó életszakasz.

Kívánok neked olyan hetet, amikor a remény és a szerencse visszatér az életedbe,

Áldással,

Luna

Megosztások:

2 Válasz “Az 50. hét energiája – Újjászületés”

Szerző: Horváth Mária - 18 december 2021 Válasz

Hálásan Köszönöm Neked Főnix, hogy jobbá teszed ÉLETEM !!!

Szerző: Haász Anikó - 20 december 2021 Válasz

Kedves Luna!

Köszönöm a rengeteg segítséget, amivel sikerült túljutnom a nehéz időszakokban!
A Főnixről egyébként egy kedvenc filmem jut eszembe az a címe: A Főnix útja, mindenkinek javaslom megnézni, mert valóban erről szól, hogy ne adjuk fel a Reményt!
További szép munkákat kívánok Neked és Szeretetteljes, Csodás Karácsonyt!
Anikó

Minden vélemény számít!

Név


Hozzászólás