Skip to content Skip to footer

Bika, a férfierő szimbóluma

Tévés sportesemények tekintetében meghaladom a női energiák szerinti reakció átlagos mértéket, mert roppant mód idegesítenek, és legtöbbször inkább menekülőre fogom vagy fúriává változom, ha felhangzik a “hajrá, Liverpool” kurjantás.

Ám néha – furcsa módon – néhány dolog a képernyő elé szögez, ilyen a bikalovagló rodeo.  Lehet, hogy előző életemben cowboy voltam, de imádom azt, ahogy a versenyzők megpróbálják megülni a vad bikát. A legtöbbször egy negyed percig sem tart, amíg rajta tudnak maradni, ennél sokkal hosszabb előkészítés és gyakorlás után. Mi több, a múltkor egyik próbálkozót még meg is taposta a bika, miután az a földre került.

Nagyon tetszik azoknak a férfiaknak a bátorsága és kitartása, akik megülik a vad bikákat és biztos vagyok abban, hogy ők a nőkkel is jól tudnak bánni; hiszen a nők is ilyen erős, kiszámíthatatlan és vadóc lények (bár mi jóval törékenyebbnek tűnünk).

A nők pedig szeretik a rettenthetetlen cowboyokat…

A Bika havában járunk. A bika mindig is spirituális szimbólum volt, a férfierő jelképe, a föld elem kifejeződése.

Szarva bőségjelkép, a fogyó és növekvő Hold szarvait jelképezi. Mondják, hogy a bika hordozza szarvain a Napot, így Nap és Hold együtt áll a fején. A bikaszarvnak mágikus tulajdonságokat tulajdonítanak.

A férfiak azért próbálnak még ma is versenyre kelni a bikával, hogy saját férfiasságukat bizonyítsák, így lett a Bikából termékenység szimbólum. 

A bikaviadalok és a pamplonai bikafuttatás résztvevői jórészt férfiak, és az utcákon futva bizony jó néhányan vesztették már életüket, vagy sebesültek meg. A bikával nem szabad játszani, mert kiszámíthatatlan az ereje. A bika erejétől sokan félnek, gondoljunk csak az ókori Minotauruszra, aki egy furcsa szerelmi kapcsolatból született…

A legenda szerint Mínosz krétai király felesége beleszeretett egy bikába, és érzelmei nem maradtak viszonzatlanok. Nászukból egy félig ember, félig bika lény született, Minotaurusz, akinek vadsága nem ismert mértéket, így Mínosz király labirintusba záratta.

Minden évben több szüzet kellett neki feláldozni (újra a termékenység analógia) és csak a hős Thészeusz győzhette le sok-sok év után.

A Szerelem Istennő idejében járunk. Ilyenkor, és a Skorpió idején a legjobb és leghatékonyabb – akár karmikus – szerelmi témákat gyógyítani egy ember életében.

Az idei év az ikerlángok éve, és sokkal könnyebben találsz rá ikerlángodra, mint eddig – de ehhez el kell végezned a tisztító munkát magadon. Hiszen ahhoz, hogy rátalálj a “másik feledre”, meg kell tisztítanod magad, mert a ragasztó sem ragad koszos felületre, a mi auránkkal sincs ez másképp.

A Bika ideje segít Neked abban, hogy férfiasságod kiteljesedjen, avagy nőként kinyílj egy felemelőbb párkapcsolat felé, amelyben részed lehet.

Ajánlom a Hold Templom szerelem programjait (klikk rájuk):

Szerelem Istennő karmaoldó hétvégéje május 17-18

„Ha fáj, az nem szerelem” kurzus keddenként

Termékeny napokat kívánok:

Berkana

A honlap tartalmát másolni tilos!

Don`t copy text!