Skip to content Skip to footer

Gondolatok a Szerelemről

Voltál már őrülten szerelmes?

Ha igen, akkor tudod azt, hogy a szerelem „észveszejtő” érzés, vagyis az egód képtelen vele mit kezdeni; folyamatosan az észérvek ellen kezdesz cselekedni.

Ha nem, akkor még nem volt részed az egyik legnagyobb beavatásban. Mert a szerelem az. A szerelem kitárja a szívét akkor, amikor az ego menekülne, mi több, egy bandzsa szemű, kótyagos és elvarázsolt nyuszivá változtat, akinek egyetlen célja az, hogy a szeretett személyt a lehető legtöbb törődéssel vegye körül.

A szerelem beavatás. És mint minden beavatás, bizony fel tud emelni az Égig, majd letaszít a legnagyobb mélységbe.  A  szerelem az Egység élményével ajándékoz meg, de földi körülmények között, vagyis egy földi szerelem soha nem lesz tökéletes, hiába ábrándozunk arról, hogy jön majd az Ifjú Gazdag és Független Daliás Szőke Herceg Fehér Lovon.

Lehet, hogy afrikai lesz. Lehet, hogy szőke lesz, de öreg. Lehet, hogy Trabanton jön. Lehet, hogy a devizahitelt nyögi. Lehet, hogy házas. Lehet, hogy rég nem járt már a konditeremben és helyes sörpocakja van. Lehet, hogy tériszonya van a lovon. Ám a Szerelmet ez nem érdekli; lecsap és Te csak kapkodhatod a fejed, „miért pont Ő”? – felkiáltással. Hiszen valószínűleg pont olyat fogsz kapni, akit a racionális gondolkodásod biztosan nem választott volna. (Ha az választotta, akkor a Szerelemnek kevés esélye volt lecsapni az életedre.)

Közeledik a Szerelem Istennő időszaka, hiszen április 30-án éjfélkor nyílnak a Világok Közti Kapuk, és a szerelem tündérlényei elkeverednek a földi halandókkal, ugyanúgy, mint október 31-én éjszaka, amikor a szellemek keverednek az emberek közé (gondolj a Halloween kosztümökre – pláne arra, hogy nem is kosztümök jó néhány esetben).

A Szerelem Istennő időszaka május 1-től június 21-ig tart és ilyenkor mutatja a legszebb arcát a Természet. Szívünk kinyílik, mint a rózsák. Nehéz ilyenkor egyedül lenni, de nehéz olyan párkapcsolatban is élni, ahol megoldatlan feladatok vannak. Ha a Párodat  Ifjú Gazdag és Független Daliás Szőke Herceg Fehér Lovon képre szeretnéd átformálni, de nem megy. Olyan ez, mint térlátással nem bíró embereknek kirakni a Rubik kockát; az egyik oldalon kínkeservesen kirakod a piros színt, ám a többi öt oldalon nagyobb lesz a kavarc, mint amilyen a kirakás előtt volt.

Mi a megoldás?

A megoldás mindig Benned van, nem a másikban. Mindig csak a saját tükörképedet fogod megkapni. Néha egy az egyben; néha pont az ellentétedet. Néha pont azt a csúnya oldaladat fogja visszatükrözni, amit észre sem veszel magadban. Vagy pont olyan lesz, mint az édesapád, ugyanolyan szeretni való/idegesítő tulajdonságokkal. Tehát Magadon kell változtatnod, hogy a herceged megszépüljön! És ilyenkor a Szerelem eléri a titkos célját; beavat, vagyis pozitív irányban változtat meg Téged.

A Szerelmet nem lehet becsapni. Csak alárendelni Magad neki. De pont ez a Csoda, ami előre viszi a világot. Szerelem nélkül sem növények, sem állatok, és mi sem lennénk a világon – becsüld hát meg Őt!

Kívánok Neked áldott, szerelmes, vagy szerelemre vágyódós napokat!

Áldással,
Berkana

A honlap tartalmát másolni tilos!

Don`t copy text!