Skip to content Skip to footer

Jegesmedve erő

Ebben a januári időszakban a Jegesmedve, mint sámáni állat üzent neked.

Üzenete: állj ki magadért, most ne az óvatossággal törődj, majd rendeződnek a következmények. Szükséged van a “robbanásra”, arra, hogy az eddig magadban tárolt feszültség kioldódjon belőled.

A Jegesmedve a Föld egyik legnagyobb és legveszélyesebb ragadozója. Ebben az időszakban melléd szegődik, hogy biztonságban érezd magad.

A Jegesmedve arra emlékeztet téged, ne feledd el, hogy milyen erős és bátor vagy. Segít szembenézni a kihívásokkal, még ha meg is vagy ijedve ezektől. Soha nem fognak legyőzni, ha ő melletted áll, még akkor sem, ha a körülmények vagy a környezet barátságtalannak tűnnek is.

A Jegesmedve segít utazni az élők világa és a szellemvilág között, beletekinteni más dimenziókba, válaszokat kapni a kérdéseidre. Felbukkanása azt is jelzi, hogy mélyen belül valami felébredt benned, egy olyan tudatosság, új erő, amely elűzi a félelmeidet, hogy egy problémán nem tudsz úrrá lenni. A Jegesmedve jó ómen, ha éppen szeretnél egy gondot okozó helyzetet megoldani, mert előre jelzi azt, hogy a körülményeid javulni fognak.

A Jegesmedve ordítása megtöri a sarkvidék csendjét. Ha te is szívből jövően és erőteljesen fejezed ki magad, akkor nem találsz olyanra, aki le tudna győzni. 

Ne támadj, de ne is húzódj a háttérbe; szólj bizony bele abba konkrét ügybe, ami most foglalkoztat téged. Nem is muszáj beleszólnod, csak lássák, hogy jelen vagy, hogy ne tudjanak téged figyelmen kívül hagyni.  Ne is érdekeljen az eredménye mindennek, már az is elég, ha ezt megteszed, hogy javuljanak a dolgok. Ne engedd, hogy átlépjék a határaidat, és ne is kérj elnézést azért, ha megvéded magad. Ebben az időszakban nyugodtan lehetsz őszinte.

Az inuit nép, mely az eszkimó nép egyik faja (az eszkimó szó eredetileg „nyers hús evőt” jelent) mitológiájában szerepel a Jegesmedve istenség, kinek neve Tornaurssuk, és emberi alakban jelenik meg.  Tornaurssuk beavató istenség. Ha egy inuit nagy változás előtt áll, akkor a sámáni szertartásra meghívják a Jegesmedve istenség szellemét. Ő szimbolikusan megeszi, majd kiüríti magából a beavatottat, aki megújulva távozik a szertartásról, persze ez a beavatás biztosan darabjaira szedi őt. Utána viszont lelkileg-szellemileg megerősödve néz majd a változás elé.

Ha éppen változás zajlik az életedben, te is meghívhatod a Jegesmedve istenséget, aki védeni és vezetni fog a folyamat alatt, mindig számíthatsz a támogatására abban, hogy életed új szintre lépjen.

A Jegesmedve kitűnően rejtőzködik, fehér bundája nem csak a szépségét erősíti. A fehér hóval borított sarkvidéki tájakon a fehér bunda tökéletesen beolvad a környezetébe, és nem látja a zsákmány, hogy a ragadozó rá vár. És a jegesmedvének nincs természetes ellensége. Képzelj el egy 500 kilós, 3 méter magas medvét kiemelkedni a havas tájból… és megérzed a Jegesmedve erejét. És a türelmét, hiszen órákig tud várni a zsákmányra. Pontos stratégiát dolgoz ki ahhoz, hogy a kellő időben legyen a kellő helyen, és pontosan megtervezze, mikor és hogyan csap le.

A Jegesmedve a túlzásokat és a magányt is jelképezi, lehet, hogy ebben az időszakban ezzel is szembesülnöd kell. De mint az állatnak, neked is megvan az erőd ahhoz, hogy jéghideg körülmények között is túlélj. Ha igazán kemény dolgokkal szembesülsz, hívd a Jegesmedve szellemét. Ha kellő tisztelettel hívod, akkor ad neked az erejéből, hogy te legyél a győztes.

Szívből kívánom neked, hogy az egész új évben legyél tele erővel, 

Áldással,

Luna

A honlap tartalmát másolni tilos!

Don`t copy text!