Skip to content Skip to footer

A Skorpió istennő májusi üzenete

A héten Selket, a Skorpió istennő üzent neked. Üzenete: új kezdet vár rád, ha mersz bátor lenni. Ebben az időszakban teljesülhet pár vágyad, de a beteljesülése hozhat magával kihívásokat. Ám pont ezektől a kihívásoktól kelsz majd új életre, lép ki életed a megszokott mederből, talán a nehézkes stagnálásból.

A Plútó bolygó, amely a Vízöntő jegyébe lépett, és felkészít minket az Aranykori időkre, jelenleg hátráló mozgást végez, egészen október 11-ig. A Plútó a Skorpió jegyének egyik uralkodó bolygója, nem csoda, hogy ez az erőteljes istennő jött el most hozzánk, átadni az üzenetét. 

A Plútó, ebben a retrográd szakaszában fel akarja szabadítani az életünket azzal, hogy mindent átalakít, ami elveszi az erőnket.

Már a múltkori Pillangós üzenet is arról szólt, hogy meg kell születnünk végre a megszokás gubójából, amibe bezártuk magunkat, de Selket, a Skorpió istennő még erősebb jeleket küld erre vonatkozóan. 

Selket a termékenység, a természet, az állatok, a mérgezés gyógyítója és a mágia istennője is egyben. Ezen tulajdonságaiért tisztelték az ókori Egyiptomban. Selket tudja azt, hogy mágikus változások várnak rád, melyek bevezetnek téged egy új világba.

Szerelem, szexualitás, mágikus fordulatok, változás és kirobbanó új kezdetek – legyen ez életed bármely területe – várhatók az életedben akkor, ha képes vagy skorpiószerűen “megölni” a régi lényedet és engedni az újjászületésnek.

Sokan akarnak változást az életben, hogy ne legyenek olyan lehúzóak a szürke mindennapok, de változtatni ehhez kevesen szeretnének. Hiszen ha elér a legpozitívabb változás is, akkor el kell takarítanunk a régi élet romjait, és mindent más minőségben újrakezdenünk. Még a lottó ötös megnyerése is sokk-élmény, bizony alapjaiban rendítené meg a megszokott életet, és ez mérhetetlen félelem érzéssel bír. Ezért csak ábrándoznak erről sokan, és mélyen belül mindez csak vigasztaló álom marad.

Van, vagy tíz éve is annak, hogy egy novemberi teliholdnál szertartást tartottam Serket istennő energiájában a régi Istennő Templomban. A szertartás része volt az is, hogy körbeadtam egy üveg alatt lévő, mumifikált skorpiót, hogy az emberek kapcsolódni tudjanak magának az állatnak az energiájával. Érdemes lett volna lefényképezni a résztvevők arcát, ahogy gyorsan, szinte tovább dobták a skorpiót, mert iszonyt váltott ki belőlük. És bizony, ez nem a skorpiónak szólt, hanem annak, ahogyan az élet sorsdöntő változásaihoz állnak.

Selket neve azt jelenti: „Ő, aki összeszűkíti a torkot”, bizony, a félelem képes erre. Ám ennek a csodás istennőnek az energiája képes meggyógyítani a skorpió és kígyó marását is. Mivel az ókori Egyiptomban nagyon sok volt ezekből az állatokból, még a fáraók védelmezőjének is tartották Selketet. Sokan haltak meg skorpió vagy kígyó marásától, így Selket a holtak védelmezője is, és a rituális balzsamozási ceremónia istennője is – a kanópusz edények őrzője. Egyiptomot máig a Skorpió országának tekintik.

Erőteljesen változik a Föld rezgésszintje, s változnak az energiák is. Ami tegnap megfelelő volt, az lehet, hogy ma már nem szolgál minket. Kapuk nyílnak a megszokott Valóságon, ahonnan átléphetünk más rezgésszintű helyzetekbe, körülményekbe. Ez csodálatos, s egyben félelmetes is, mert azt jelenti, hogy egy szempillantás alatt máshol találhatjuk magunkat, mint eddig. Akár egy olyan helyzet is megszűnhet, amit eddig megadóan tűrtünk, de egy nap felkelünk az ágyból, s kijelentjük: soha többé nem kérek ebből.

A héten Selket arra kér téged, hogy mérd fel, hogy melyek azok a dolgok, melyek már nem szolgálnak téged, és engedd el azokat.

Hozd meg azt a döntést, hogy változtatsz. Nézz szembe a fájdalmas élményeiddel, sebeiddel, és határozd el, hogy megszabadulsz tőlük. Hiszen ha továbbra is tűröd ezeket, akkor az már úgy hívják: önpusztítás.

Selket pedig nem halált, hanem életet akar neked hozni, boldogabbat és egészségesebbet, mint ami az eddigi volt.

Ha a héten Skorpióról álmodsz, akkor különösen jelentős ez a kérés, akkor Selket azt jelenti ki: talán az életed múlik azon, hogy elengedd a múltadat.

Selket a héten a lehetséges veszélyekre is figyelmeztet. Lehet, hogy meg kell védened magadat, a párkapcsolatodat, a munkádat, a személyes teredet, és ha valaki veszélyezteti ezt, akkor támadnod kell. Gondolj a picike skorpióra, milyen harciasan mutogatja a fullánkját az embernek, ha veszélyt érez! És nem fél használni sem azt. A héten gondolkodj előre, hiszen a Skorpiók is nagy stratégák és dolgozd ki a tervedet előre, ha tudod, hogy pengeélen táncoló helyzetbe fogsz kerülni. Ne félj, de légy óvatos, és nagyon figyelj.

Vannak olyan emberek, akiket a Skorpió totem ural, s kiknek Selket a személyes pártfogójuk. Honnan ismerheted fel, hogy te is ide tartozol? Egyrészt a horoszkópodból: ha Skorpió jegyű ember vagy, vagy akiknek sok bolygója áll a Skorpióban, vagy éppen erős Plútó hatások láthatóak a képletedben, akkor bizonyosan.

Másrészt, ha rendelkezel a következő tulajdonságokkal.

  • Nagyon erős személyiséged van és tudsz ösztönözni másokat.

  • Szenvedélyes és jó szerető vagy.

  • Nagyon erősek a szexuális igényeid, de két szenvedélyes viszony között képes vagy megélni a legmélyebb magányt.

  • Maró megjegyzésekkel tudod mélyen megbántani a másikat, de olyan személyes varázsod van, ami képes ezt feledtetni. Szereteted és szerelmed nem mindig érzékelhető a felszínen, de talán te tudsz a legmélyebben szeretni.

  • Vonzódsz a mágiához, az éjszakához.

Selket ebben az időszakban megmutatja neked a titkokat – a saját bensőd titkait is. Figyelj befelé…

Kívánok neked olyan időszakot, amikor ez a csodálatos istennő vigyáz és védelmez téged,

Áldással,

Luna

A honlap tartalmát másolni tilos!

Don`t copy text!