Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Freya istennő spirálját, mint negyedik spirált járjuk egy évig, az északi mágia erejét vesszük magunkhoz.

Mindig is bámultam a viking harcosok féktelen erejét, halált megvető bátorságát, és azt, hogy bármikor készen álltak egy jó mulatozásra, feledve a gondokat. A bátorság az erőből fakad, és ez az a dolog, ami jelen kor Valóságát át tudja írni. Olyan nyomás van rajtunk, olyan sötét energiák vannak körülöttünk, hogy ember legyen a talpán, aki testi-lelki épségét meg tudja őrizni. Elidegenedtünk egymástól, elfelejtettük, milyen a jelenben lenni, milyen ereje van a természetnek, nem is tiszteljük azt. Elszakadtunk a mítoszok, a valódi ünnepek világától. Az ego ereje tombol, míg útmutató intuíciónk hangja hallgat.

Olyan világban élünk, ahol az erő – pont, mint a hideg északon – életmentő lehet. Életerő, sámáni erő, fizikai és lelkierő szükséges ahhoz, hogy feljebb tudjuk emelni az életünket, és a világ káosza ne legyen ránk nagy hatással.

Mit is kaphatunk a vikingektől, a harcosoktól és a Völváktól? Leginkább erőt és kitartást, valamint azt a képességet, hogy a jelenben éljünk. Ússzunk az árral, de legyünk képesek alaposan forgatni is az evezőt az Élet folyójában, hogy elérjük a céljainkat. Vidámságot, az istenek tiszteletét és a mézsörös bulik nevetését. Mitológiai tudást, és kozmikus bölcsességet. Az intuíciónk hangját.

Ezen az utazáson szeretnélek elvinni a viking világokba, ahol bölcsességet, erőt, és sámáni tudást kapsz majd.

Elkészítjük saját rúnáinkat, beavatjuk és megtanuljuk őket használni is.

Mit kapsz majd az utazástól? Erőt, minden szinten. Isteni támogatást. Testi-lelki-szellemi tisztulást, jóllétet. Kitartást és mély tudást. Hiszem, hogy az ajándékok, melyeket az északi világtól kapsz, segítenek neked túljutni a nehézségeken, s tudod majd élvezni az Élet által küldött mézsörös bulikat is.

Segítőket kapsz a szellemvilágból. Megismerkedhetsz mítoszokkal, istenekkel és istennőkkel, a kilenc világgal, a rúnák mágikus erejével, a transz állapottal.

Az északi mágia gyakorlati alkalmazása pedig életjobbító hatással lehet rád.

Alkalmak, témák

Január 15. és február 20. Rálépés a földútra

Yggdrasil, a viking Világfa és a Kilenc Világ. Megismerkedünk Odinnal, Mindenek Atyjával, és Freyával, a Völvák istennőjével. Szellemvilági segítőket/védelmezőket kapsz magad mellé a Túlvilágról. Megismerkedünk a törpékkel és az óriásokkal.  Heimdall istenség megnyitja nekünk a sámáni világok kapuját. Elutazunk az Yggdrasil világfához. Jörd óriás istennővel fedezzük fel ősi gyökereinket, dolgozunk a föld, mint őselem erejével. A jólét rúnáit készítjük el. A Földút megajándékoz a stabilitással, a gyökerekkel, a szellemi erővel.

Február 26. és március 20. A Gyógyítás hegye 

Elutazunk az Ász istenekhez, és találkozunk Idun istennővel, aki őrzi a fiatalság elixírjét. Életerőt kérünk tőle. Férjével, Bragival is találkozunk, aki a költészet italát őrzi, tőle kérünk varázsigét, ami javítja az életünket. Felmegyünk a Lyfjabergre, a gyógyítás hegyére, ahol találkozunk Eir istennővel, és a kilenc gyógyító szűzzel, akiktől szellemi ajándékokat kapunk. Az egészség rúnái. A Fiatalság Forrása megajándékoz minket fénnyel, jólléttel, új kezdetekkel.

Április 3. és 9. A Tűz Transz tisztása

Találkozunk Sunna napistennővel, akitől áldást kérünk életünk tüzére. Elutazunk a Tűz Óriások birodalmába. Megismerkedünk a harcias Tyr istenséggel, akitől magunkhoz vesszük a viking harci erők. Beszélünk a Berserkerekről, megtanulunk szent módon megőrülni. Megtanuljuk sámáni módon kiterjeszteni a tudatunkat. Felülünk Sleipnir nyolc lábú lóra, hogy a sámáni transzot megtapasztaljuk. Az előre haladás rúnái. A Tűz Transz Tisztása megajándékoz minket fizikai és sámáni erővel, lelkesedéssel, harcos energiával.

Május 15. és 21. A Vörös Extázis sátra 

Találkozunk Freya istennővel, szerelem, mágia és életerő istennő formájában, valamint Freyr termékenység istennel is. Segítségükkel feloldjuk párkapcsolati, és önmagunk szeretetének nehézségeit. A Brisingamen, Freya mágikus nyakláncának ereje. Fafnirral megtanulunk sárkánnyá változni, vagyis utazni a sárkány erővel. A sámáni transzot tovább erősítjük. A szerelem rúnái. A Vörös Extázis Sátra megajándékoz a féktelen életszeretettel és optimizmussal.

Június 25. és július 3.  Az Északi Tengerek mélye

Utazunk Ran istennővel, aki megadja nekünk a tisztánlátás képességét. Kilenc leánya, a hullámok tanítanak az érzelmi állapotainkról. Hogyan lehetünk a Víz elem mesterei? Kapcsolódunk Mani holdistennel, aki rávilágít rejtett oldalainkra. A víz elem erejével dolgozunk, feltárjuk a segítségével mély érzelmi blokkjainkat, s a gátakat elsöpörjük életerőnk áramlása elől. Az érzelem rúnái. Az Északi Tengerek Mélye megajándékoz a nyugalommal, az érzelmek csillapodásával, a Látás képességével.

Augusztus 28. és szeptember 3. Az Agancsos sámánok mezeje 

Találkozunk Frigga istennővel, és Sif istennővel, akik tanítanak a sorsról minket. Feloldják a tudás befogadásával és továbbadásával való blokkjainkat. Az ősi közösségek erejével kapcsolódunk, valamint saját generációs vonalunkon át küldjük le a tisztító erőt. Elutazunk a Tündér birodalomba. Hogyan vegyük fel a kapcsolatot lakhelyünk tündér világával? Hogyan kérhetünk áldást a természet lényeitől? A vaddisznó, mint sámáni állat és a rénszarvas, mint sámáni állat ereje kísér majd. A termékenység rúnái. Hogyan lehetünk a Föld, a Tűz, a Levegő elem mesterei? Az Agancsos Sámánok Mezeje megajándékoz jóléttel, gondoskodással, sámáni erővel, emlékezéssel.

 Október 9. és október 16. A beavatás barlangja 

Elutazunk a Világfa gyökereihez, s találkozunk Hél istennővel. Feloldjuk az erőnket korlátozó múltbeli tapasztalatokat. Megtapasztaljuk a Valkűrök erejét, magunkhoz vesszük a harcosok túlélőképességét. Baldr istenség segítségével feloldozzuk magunkat az áldozati létből. A viking túlvilágok mágiája. Honnan jöttünk, hová megyünk ebből az életből? Szembenézünk a félelmeinkkel, és legyőzzük azokat. Az erő rúnái. A Beavatás Barlangja megajándékoz a túlélés képességével és a lelkierővel.

November 20. és 26. A jéghegy csúcsa

Találkozunk a Sors istennőivel, a Nornákkal, akiktől információt kapunk egyéni és kollektív sorsunkról. Elutazunk Mimir kútjához, ahol Odin istenség sokat áldozott fel a tudásért. Megismerkedünk az egyenes Thor istenséggel, kalapácsával és kecskéivel. Generációs mintákat oldunk fel. Skadi óriás vadász-istennő sámáni világokba visz el, segít akaratunk nyilát a célra irányítani. Megismerkedünk a Jégóriások birodalmával.

Február 4.  Beavatás 

Ezen a napon északi sámáni beavatásban lesz részed. Találkozol Freya istennővel, aki tanácsot ad majd arra vonatkozóan, hogyan érdemes élni az életedet. Figyelj, mert a furfangos Loki is szeret benézni a beavatásokra

Várlak szeretettel, Luna

A honlap tartalmát másolni tilos!

Don`t copy text!